Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Biz bilgiyi, hemşehrilerimizden alıyoruz” – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi MYK
“Biz bilgiyi, hemşehrilerimizden alıyoruz”

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, kapatılan belediyelerdeki kamu hizmetlerinin aksadığına dair sözlerine, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel tarafından verilen cevabı değerlendirdi.
İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel’in, kendisinin TBMM Genel Kurulu’nda dile getirdiği hususları sağlıklı takip etmediğini gördüğünü söyleyen Parsak, “Salih Sel, TBMM’deki konuşmamızı tam olarak izlememiş, okumamış veya anlamamış olacak ki bize böyle bir cevap vermiş. Biz TBMM’de sadece “çöp ve itfaiye” meselelerini konuşmadık, birbiri ve ilçe merkezleri ile arasında uzun mesafeler olan ancak AKP’nin 2012 yılında seçim kaygısıyla çıkardığı kanun sonrasında nüfus düşüklüğü nedeniyle kapanan belde belediyelerimizin, çöp toplama hizmetlerinden itfaiyeyepek çok kamu hizmetinde aksama var, dedik” şeklinde konuştu.
İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel’in “Sayın Parsak beni arasaydı konuyla ilgili bilgi verirdik” sözlerine de değinen Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, “Afyonkarahisar ile ilgili tüm bilgilere ulaşıyor, inceliyor ve sorun gördüğümüz noktaları dile getiriyoruz. Afyonkarahisar İl Genel Meclisi çalışmalarından da haberdarız ve yakından takip ediyoruz ancak 50 beldeyi kapatıp, bunların araçlarını ve iş makinelerini atıl hale getirip sonra hizmetlerin aksamadığını ve aksamayacağını söylemek çok gerçekçi değil. Sahadan gelen bilgiler ve vatandaşlarımızın hem seçimler sürecinde hem de sonrasında aktardığı şikayetler bizi doğruluyor” diye konuştu.
BÜYÜK SORUNLAR YAŞANIYOR
Afyonkarahisar’ın, çıkarılan bu kanun kapsamında en çok belediyesi kapatılan il olduğunu hatırlatan Mehmet Parsak, kapatılan belde belediyelerinden özellikle de ilçe merkezlerine uzak olanlarda büyük sorunlar bulunduğunu kaydetti. AKP tarafından çıkarılan kanunla Afyonkarahisar’ın belediyelerinin neredeyse yarısının kapatıldığının altını çizen Parsak, “Tablo, Salih Beyin ifade ettiği kadar pembe değil. Kendisi bile konuşurken önce hiçbir sorun olmadığını söyleyip sonra da itfaiye sorununun 2016’da çözüleceğini söylüyor. Bu kadar çok belediyenin kapatılarak bütçelerinin İl Genel Meclisi’ne aktarılması elbette İl Genel Meclisi bütçesini arttırdı. İl Genel Meclisi’nde görev yapan başta Salih Bey olmak üzere her partiden İl Genel Meclis üyelerimizin, Afyonkarahisar için ellerinden geleni yaptıklarına da eminim. Ancak gerçekleri kabul etmek ve gereğine bakmak zorundayız. Her şey yolundaymış gibi davranırsak gelişemeyiz” şeklinde konuştu.
HER ŞEY
AFYONKARAHİSAR İÇİN
Afyonkarahisar’ın, elinde bulundurduğu avantajlar nedeniyle çok daha ileri noktalarda olması gerektiğini kaydeden Parsak, “Afyonkarahisar resmi verilere göre ne yazık ki Ege’nin en geri kalmış ili durumundadır. Kalkınma Bakanlığı verilerine göre Afyonkarahisar’a yapılan kamu yatırımları yıldan yıla azalmaktadır. Bunları hep birlikte dile getirerek çözeceğiz. Herkes görevini yapacak ve Afyonkarahisar, geride kaldığı bu mesafeyi en kısa sürede kapatacaktır” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti