Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bulut: Kanser sinsi bir hastalıktır

Bu haberin fotoğrafı yok
Bulut: Kanser sinsi bir hastalıktır

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bulut, kanserin zamanımızın en sinsi ve korkulan hastalığı olmaya devam etiğini söyledi

Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bulut, Kanser Haftası nedeniyle bir yazılı bir açıklama yaparak, insan vücudunun tüm organlarında kanserin gelişebileceğinin altını çizdi. Yaşayan her organın kanseri olduğuna işaret eden Bulut, erkeklerde özellikle akciğer ve kalınbağırsak kanserleri, kadınlarda ise meme ve rahim kanserleri daha sık görüldüğünü vurguladı.
Son yıllarda kadınlardaki akciğer kanserinde sigara içimine bağlı olarak 5 kat daha fazla artış gözlendiğini belirten Bulut, kanser gelişiminde genetik, ailesel yatkınlık, doğuştan gelen bazı hastalıklar, aşırı sıcak yeme, yağlı gıdalar, tuzlu, kızartmalı gıdalar, güneş ışığı, radyasyon ve sigarının etken olabildiğini söyledi.
Kanser için bunların her birinin ayrı bir sebep oluşturmadığına işaret eden Bulut, şu bilgileri verdi: “Kanser tedavisinde önemli olan erken teşhistir. Kanserli dokunun öncelikli tespiti cerrahisi ve tedavisi işin birinci şartıdır. Bunun için, genetik çalışmalar, Check up tetkikleri mamografı usg, gaitada gizli kan tetkikleri, Hastanın ani ve hızlı zayıflamasında gerekli tüm tetkikler yapılmalıdır.”
Kanser olmamak için yapılabilecekleri de sıralayan Bulut, “Egzersiz, bol posalı diyet, aşırı yağlı ve kızarma gıdalardan uzak durma, GDO’lu besin tüketmeme, alkol, sigara kullanmama, aşırı güneş ışığı ile temas etmeme sayılabilir. Sağlık insanın kıymetini kaybedince anladığı ancak geç anladığı nimetlerin en kıymetlisidir. Hastalanınca yol gösteren çok olur. Kimsenin yol aramaması dileği ile sağlıklar dilerim.” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti