Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Burcu Köksal’a İhraç Yolu Gözüktü

CHP İzmir Üyesi Altınay Görmüş’ün, CHP Grup Başkanvekili, Afyonkarahisar Milletvekili ve Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal’ın ihraç edilmesi için CHP Genel Sekreterliğine dilekçe verdiği öğrenildi.

CHP İzmir Üyesi Altınay

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, 6 Mart 2024 Çarşamba günü partisinin Lideri Özgür Özel’in de katıldığı mitingde “DEM’liler Afyonkarahisar Belediyesi’ne giremez.” demişti. Afyonkarahisar mitingi sonrası Uşak’a geçen Özel, Köksal’ın dilinin sürçtüğünü, kendisinden bu ifadeyi düzeltmesini istediğini açıklamıştı. Yaşanan gelişmeler ülke gündemine bomba gibi düşerken, tüm bu gelişmelerin ardından Burcu Köksal’ın ihraç edilmesi için dilekçe verildi.

Ulusal düzeyde yayın yapan medya organlarında yer alan habere göre CHP İzmir Üyesi Altınay Görmüş’ün vermiş olduğu dilekçe şöyle:

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL SEKRETERLİĞİ’NE

KONU: Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal hakkında disiplin soruşturması başlatılması istemi.

AÇIKLAMA:

1-Afyonkarahisar Milletvekili ve 31 Mart 2024 günü yapılacak yerel yönetimler seçiminde CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, 6 Mart 2024

tarihinde Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları, DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak” beyanında bulunmuştur.

2-Mv. Burcu Köksal’ın bu açıklamasına CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel, Uşak mitinginde konuyla ilgili, “Dil sürçmesi yaşandı. Afyon Belediyesi de Uşak Belediyesi’nin kapıları da herkese açık” ifadelerini kullandı. Bu beyanın bir dil sürçmesi olduğunu açıklayan ve talihsiz beyanı düzeltmeye çalışan Sayın Genel Başkan Özgür Özel’in açıklamasını karşılık Mv. Burcu Köksal beyanını yinelemiştir.

3-İdeolojimizin temel dayanakları; Atatürk Devrimleri ve Atatürkçülüğün Altı Ok ile simgeleşen İlkeleri, Sosyal Demokrasinin evrensel kuralları, Anadolu ve Trakya’nın tarihsel ve felsefi birikimidir.

CHP’nin ideolojisi;

CHP Tüzüğünün;  1.maddesinin 3, 4 ve 5 nolu bendlerinde yazılı, vazgeçilmez temel ilkelere

2.maddesinin 1 nolu bendine, 1 nolu bendin a,b,h, ve o nolu alt bendlerine,

3.maddesinin 3 nolu bendine,

CHP Programında; Bölüm 1’de Programın Temel Hedefleri, Önceliklerimiz, İdeolojimizin Temel Dayanakları,

Bölüm 2’de İnsan Hak ve Özgürlükleri, Siyasi Partiler,

Bölüm 3’de Yerel Yönetim-Yerinden Yönetim, Yerel Yönetim Reformu, açıklanmıştır.

Atatürkçülüğün Altı İlkesi, Demokrasi, “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ilkesi, Hoşgörü, Çoğulculuk, Özgürlük, Özgür Birey, Eşitlik, İnsan Hak ve Özgürlükleri, Barış, Yerel Yönetimler anlayışı, yukarıda sayılı Parti Tüzük ve Programında ayrıntılı olarak yazılıdır.

CHP Tüzük ve Programına aykırı hal, davranış ve beyanlar disiplin suçudur. Tüzüğün 68.maddesinin 1-a ve 2-b bendi disiplin suç ve cezalarının düzenlemektedir.

4-CHP’si üyesi herkes, konumu, görevi ne olursa olsun partinin tüzük ve programına uymak zorundadır.

Mv. Burcu Köksal CHP tüzük ve programına aykırı beyanda bulunarak, parti suçu işlemiştir, hakkında disiplin soruşturması açılarak, Tüzüğün 68.maddesine göre işlem yapılmasını saygılarımla arz ederim.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti