Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bütçe 140 milyona yaklaşır – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Bütçe 140 milyona yaklaşır

İGM Başkanı Salih Sel, 134,5 milyon TL olan taslak bütçenin yaklaşık olarak 140 milyon TL’yi yaklaşacağını söyledi

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantıları devam ediyor. Meclisin Kasım ayı toplantılarının dördüncü birleşimi dün tamamlandı. İGM Başkanı Salih Sel, Kocatepe Gazetesi muhabirine bütçe çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
ÖNCELİK KÖYLERİN İHTİYAÇLARI
İGM Başkanı Salih Sel, İl Özel İdaresi’nden Meclis’e gönderilen 2016 mali yılı bütçe taslağının 134,5 milyon TL olduğunu, bu rakamın tahminen 140 milyon TL’yi bulacağını belirtti. Meclis olarak Milli Eğitim’e ayırdıkları oranın bir önceki yıl gerçekleşen bütçenin yüzde 20’si olduğunu söyleyen Sel; “2014 Yılında gerçekleşen bütçe rakamı yaklaşık 98 milyon civarında idi. Zaten Milli Eğitim’e ayırmamız gereken zorunlu bir pay oluyor. Bu yılda Milli Eğitim’in yanı sıra yollara, içme suyu ve kanalizasyon ihtiyaçlarına ağırlık vereceğiz. Yeni bütçe döneminde inşallah önceliğimiz belde statüsünden köye dönüşen yerleşim birimlerini köylerimizin seviyesine getirmek için çalışacağız” dedi.
YENİ KÖYLERDE
STANDART YÜKSELECEK
Mevcut köylerin kapanan beldelerden daha iyi konumda olduğuna dikkat çeken İGM Başkanı Salih Sel, durum ve ihtiyaç tespit çalışmalarında durumu net şekilde gördüklerini kaydetti. Parke taşına mevcut köylerde daha az ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Sel; “Beldeden köy statüsüne geçen yerlerde parke taşına daha çok ihtiyaç var. İnşallah yeni köylerimizi de 2016 yılı sonunda mevcut köylerimizin stantardına getirmeyi amaçlıyoruz. Bu nedenle yeni köy yerleşim birimlerimize pozitif bir ayrımcılık uyguluyoruz. Örneğin eski köylerimize bir birim pay ayırıyorsak yeni köylerimize bir buçuk birim pay ayırma gayretindeyiz” diye konuştu.
OKUL TAMİRATLARI TAM TEKMİL
2016 Mali yılında önceliğin; Milli eğitim, insanların günlük hayatında vazgeçilmez olan içme suyu, kanalizasyon, ulaşım için yol olacağını yineleyen Sel; “Bu yıl okullarımızda ihtiyaç duyulan tamir, tadilat, bakım ve onarım çalışmaları yürüteceğiz. Eski okullarımızı da iyi hale getirmek zorundayız. İhtiyaç duyulan tamir, bakım ve onarımları tepeden tırnağa kadar yapmak niyetindeyiz. Yarım yamalak işe karşıyız. Örneğiy yüz okulun bakıma ihtiyacı varsa, yüz tane okula yarım yamalak iş yapmak yerine eğer bütçemiz 50 adedini tamamen tamire yetiryorsa bu yolu tercih edeceğiz. Kalan 50 okulumuzu da seneye onarılmasını sağlayacağız. Bu konuda prensip kararı aldık” şeklinde konuştu.
SICAK ASFALT DA YAPILACAK
Bu yıl içerisinde Afyonkarahisar genelinde 25 milyon TL’Lik parke taşı döşendiğini aktaran Sel şöyle konuştu:
“Afyonkarahisar genelinde 25 milyon TL’lik parke taşı döşenmesi belki Türkiye çapında bir rekordur. Başkaca illerde böylesi birşeyin olacağını pek zannetmiyorum. Biz parke taşında genele baktığımız da çok iyi bir noktaya geldik. En azından iki, üç ilçenin grup yollarına sıcak asfalt yapmayı bu yıl için planlıyoruz. Arkadaşlarımızın yaptıkları araştırma da sıcak asfalt plenti kurmayı düşünüyorduk. Bana bunun çok rantbl olmadığı konusunda bir rapor sunuldu. Hizmet alımıyla ya da karayollarına iş yapan müteahhitlere bu işi yaptırmanın çok daha mantıklı olacağı aktarıldı. Araştırma Kasım ayı sonunda netleşecek. Sıcak asfalt işine bu sene inşallah gireceğiz.” >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti