Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Büyük Zafer Kocatepe’den düşman kurşunu üzerine koşan kahramanların zaferidir”

Girne Koleji Afyon Kampüsü’nde

Girne Koleji Afyon Kampüsü’nde düzenlenen panelde konuşan Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, “Büyük zafer kolay kazanılmadı. Yüzüncü yılını yaşadığımız bu büyük zaferi unutmamamız lazım. Bu topraklar o gün geri dönmemek üzere Kocatepe’den düşman kurşunu üzerine koşan kahramanların zaferidir” dedi

Girne Koleji Afyon Kampüsü tarafından Büyük Taarruzun 100’ncü yıldönümüne özel bir panel organize edildi. Panelde; Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Genel Sekreteri Sadık Akyar, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Arıdemir ve Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz konuştular.
“BÜYÜK ZAFER KOLAY KAZANILMADI”
Girne Koleji konferans salonunda yapılan panele; ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Okul Kurucusu Şükrü Şensoy ve Kurucu Temsilcisi Murat Şensoy, okul yönetimi, öğretmenler ve davetliler katıldı. Panelistler, Büyük Taarruzun askeri yönünü, ülkeler arasında yansımalarını detaylarıyla anlattılar. Doçent Dr. M. Sadık Akyar’ın moderatörlüğünde yapılan panel Akyar’ın açılış konuşmasından sonra emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, Büyük Taarruz’un öncesinde yapılan çalışmalar, alınan askeri kararlar hakkında bilgiler verdi. Yavuz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ordunun başında savaşın bizzat içinde yer aldığının altını çizdi.
Yavuz, “Ordusu dağıtılmış ve silahları elinden alınmış bir ülkeden Anadolu destan ortaya konulmuştur. Bir taraftan askeri planlar yapılırken diğer yandan Mustafa Kemal Paşa diplomatik görüşmelerle müttefikleri oyalamıştır. Zafer kolay kazanılmadı. Yüzüncü yılını yaşadığımız bu büyük zaferi unutmamamız lazım. Bu topraklar o gün geri dönmemek üzere Kocatepe’den düşman kurşunu üzerine koşan kahramanların zaferidir. Onların torunları olarak bu gururu yaşayalım. Ama o mücadeleyi unutmayalım.” dedi.
“KOCATEPE’NİN ARKASINDA BİR DENİZ OLAYI VAR”
Panalist Doç. Dr. Hakan Arıdemir, Büyük Taarruz’un diplomatik yönlerini ve deniz unsurlarını anlattı. Arıdemir, “Kocatepe savaşı her ne kadar bir kara savaşı olsa da her zaman göz ardı edilen bir deniz olayı var. Alemdar Kurtarma gemisi Büyük Taarruz öncesi ve sırasında çok önemli görevler aldı. Rusya’dan silah ve mühimmat taşıyarak Anadolu’ya ulaştırdı.” ifadelerini kullandı.
Panel Afyon Girne Koleji Kurucusu Şükrü Şensoy tarafından panelist Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz’a, Kurucu Temsilcisi Murat Şensoy’un Doç Dr. Hakan Ardemir’e plaket vermeleriyle tamamlandı.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti