Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Chef Sloo’nun 2 günlük geliri Kastamonu’ya gidecek

Türkiye’nin 3 gastronomi kentinden

Türkiye’nin 3 gastronomi kentinden ikisi olan Afyonkarahisar ve Gaziantep mutfaklarını buluşturan Chef Sloo Kebap ve Baklava, Uydukent’te açıldı. İşletmenin ilk iki günde elde ettiği gelirler Kastamonu’daki sel felaketinden etkilenen vatandaşlara gönderilecek

 

Uydukent’te bulunan Çavdar Towers’ın yanında açılan Chef Sloo Kebap ve Baklava, Süleyman Kayacan, Ahmet ve Mustafa İpek ortaklığında hizmete girdi. Açılış törenine Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclis Başkanı Av. Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, İş insanları İbrahim Alimoğlu ve Şaban Ceylan ile il müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Kurdele kesimi sonrasında işletmede Gaziantepli ustalar tarafından yapılan Gaziantep’e özgü yemekler ve baklava misafirlere ikram edilirken, sıra gecesi ekibi de birbirinden özel Türk Halk Müziği eserlerini seslendirdi. İşletmenin Çiğköfte ustası ise çiğköfte yoğurarak misafirlere ikram etti.
İşletme ortaklarından Süleyman Kayacan ise basın mensuplarına açıklama yaptı. Medeniyetlerin buluştuğu gastronomi şehirleri Afyonkarahisar ve Gaziantep lezzetlerinin Chef Sloo’da buluştuğunu ifade eden İşletmenin ortaklarından Süleyman Kayacan, tarihi zenginliği ve coğrafi konumuyla Türkiye’nin en önemli yerleşim merkezlerinden biri olan Gaziantep yemeklerinin çeşitliliği ile Türk mutfak geleneğini renklendiren özgün bir kültürel yapı ortaya koyduğunu dile getirdi. Kayacan, “Tarih boyunca havasını, suyunu ve toprağını sevip, Gaziantep’i yurt edinen insanlar farklı diller, dinler ve etnik kökenlere sahip olsalar da ortak bir damak tadında buluşmuş ve günümüzün zengin Gaziantep Mutfak Kültürü’nün ortaya çıkmasında pay sahibi olmuşlardır. Gaziantep Mutfağı, yüzyıllardan beri topraklarında hüküm süren medeniyetlerin izlerini günümüze taşıyan evrensel bir zenginliğimizdir. Nineden toruna bir miras titizliği ile öğretilen yemeklerin ve tatlıların yapımında kullanılan malzemelerin seçimindeki titizlik, hazırlama ve pişirmede gösterilen beceri, yemeklerin yapımında kullanılan ve yemeklerde değişik tat ve lezzet veren baharatlar, salçalar, soslar ve karışımlar, Gaziantep yemeklerinin ve tatlılarının şöhrete kavuşmasına ve aranılan tat olmasına neden olmuştur. 400’ün üzerinde yemek çeşidine sahip Gaziantep yemeklerinde, haşlama, ızgara, tava, sote, kavurma, tencere yemeği, fırın yemeklerinin içinde bulunduğu tüm pişirme teknikleri kullanılmıştır.” dedi.
“ŞEFLERİMİZİN TAMAMI GAZİANTEP’İN USTALARINDAN OLUŞMAKTADIR”
Kayacan, “Bizlerde bu misyonla yola çıkarak iki Gastronomi şehri olan Gaziantep ve Afyonkarahisarımızın buluştuğu bir restoran kurmanın hayali içerisinde yıllardır planlar yaptık. Çok bekledik ama buna değdi. Sizlere Gaziantep mutfağımızı sunmanın gururunu yaşıyoruz. Şeflerimizin tamamı Gaziantep’in değerli ustalarından oluşmaktadır. Chef Sloo bir restorandan çok daha fazlasıdır. Türkiye’nin her noktasında kadim şehirlerimiz Gaziantep ve Afyonkarahisarımızın lezzetlerini buluşturmak için yola çıktığımız şu süreçte bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize, Belediye Başkanımız, Sayın Rektörümüze ve tüm sevenlerimize minnettarız.” ifadelerine yer verdi.
“GELİRLER KASTAMONU
VALİLİĞİ’NE GÖNDERİLECEK”
Ayrıca işletmede ilk iki gün boyunca elde edilecek gelirlerin, Kastamonu’da yaşanan sel felaketinde zarar gören vatandaşlara gönderileceğini aktaran Kayacan, “Öncelikle felaketten etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz ve Cumartesi-Pazar yapacağımız tüm etkinliklerle ilgili, ciro ile ilgili genellikle oraya bağış yapmayı düşünüyoruz. İleride de zaten dekontlarıyla birlikte sosyal medyada da paylaşımını yapacağız. Özellikle Kastamonu Valilik Vakfı’na gelirlerimizi göndereceğiz.” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti