Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Merkez ilçeye Akyıldız Başkan seçildi

CHP Merkez İlçe Başkanlığı

CHP Merkez İlçe Başkanlığı yarışının galibi emekli öğretmen Ömer Akyıldız oldu. Akyıldız rakibi Kemal Doğan’a 12 oy fark atarak seçimi kazandı

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığının olağan seçimli genel kurul toplantısı 25 Ocak Cumartesi günü Afyon Lisesi Konferans Salonu’nda yapıldı.
AKYILDIZ,
259 DELEGENİN
134’ÜNÜN OYUNU ALARAK BAŞKAN SEÇİLDİ
CHP Merkez İlçe Başkanlığı seçiminde 259 delege oy kullandı. Seçime mavi renkli liste ile katılan Kemal Doğan ve ekibine sandıktan 122 oy çıktı. Seçime kırmızı renkli liste ile katılan Ömer Akyıldız ekibi ile birlikte 134 oy alarak yönetime seçildi. Sandıktan 3 geçersiz oy çıktı. İstiklal Marşı ve saygı duruşundan sonra Genel kurul divanı CHP Parti Meclisi Başkanı Semra Dinçer’in Başkanlığında; Ahmet Salih Çiçek ve Şöhret Can Kolsuz’dan oluştu. Kongreye gelen telgraflar okunduktan sonra divana verilecek seçim listelerinin blog liste olması önergesi oybirliği ile kabul edildi. Daha sonra okunan faaliyet ve hesap raporları ayrı ayrı aklandı. Tüm konuşmacılar 6,8 şiddetinde Elazığ’da yaşanan depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diledi.
DİNÇER: HİÇ BİR KONGREMİZDE
KAVGA GÜRÜLTÜ ÇIKMADI
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Divan Başkanı Semra Dinçer, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi sonrası vatandaşın iktidarın tek alternatifi olarak CHP’yi gördüğünü söyledi. CHP’de yaklaşık 900 ilçenin kongresini bitirdiklerini belirten Dinçer; “Hiçbir kongremizde tek bir kavga ve gürültü çıkmadı. İktidarın ve yandaş medyanın beklentisi gerçekleşmedi. İktidara giden CHP bu mu demek için çok beklediler. Tüm üyelerimiz ve delegelerimiz sağ olsunlar birlik ve beraberliğe çok riayet ettiler. AKP iktidarı 18 yıldır hukukun üstünlüğünü, insan hakları gibi evrensel değerleri yok saydı. Artık çözüm CHP’dir. Kavgamız ve mücadelemiz birbirimize karşı değil ayrıştırıcı iktidara karşı olmalıdır.” dedi.
ÖZKAN: RAPOR OKUNDUKTAN
SONRA NEDEN GÖRÜŞÜLMÜYOR?
CHP Delegesi Yılmaz Özkan faaliyet ve hesap raporları oylanmadan söz alarak il genelinde yürütülen bazı kongreleri yakından izlediğini söyledi. Özkan, “Bu kongremizde ki gibi diğer izlediğim kongrelerde de bir şey dikkatimi çekti. İlçe kongrelerimizde her nasılsa faaliyet raporunun okunması sonrası görüşülmesi devreye girmiyor. En önemli konumuz yönetimlerimizin varsa eleştirilecek konuları eleştirilmeli, beğenilen yönler varsa da bunlar kutlanılmalıdır. Bunu bir eksiklik olarak görüyor diğer ilçelerimizde de buna tanık oldum. Olmamalıydı. Bir iş gereği İzmir’de bulunmam nedeniyle partimizin CHP Karşıyaka İlçe Kongresine katlıma fırsatı buldum. Sonuna kadar izlediğim bu kongrede de tüm milletvekillerimiz uzun konuştular. Delegeler haklı olarak ‘Biz ne zaman konuşacağız? Kongre bizim.’ Usul anlamında bunu dile getirmek istedim. CHP ve İYİ Parti tarafından oluşturulan Millet İttifakını çok önemsiyoruz.” diye konuştu.
ERCAN: MİLLET İTTİFAKI ÖNEMLİ
CHP İl Başkanı Nevzat Ercan yaptığı konuşmada, partisinin 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde gösterdiği başarının kendilerini genel iktidara taşıyacağını söyledi. Ercan, “Biz Millet İttifakını çok önemli buluyoruz. Bu ittifak içerisinde İYİ Parti var, DP var, SP var. Cumhuriyete Türkiye’nin birliğine önem veren partiler sivil toplum örgütleri var. Biz bu birlikteliğin kıymetini bilerek kimseyi öteleyici bir tutum takınmamız gerekiyor. Çünkü onlarda demokrasinin gerekliği olduğuna inanıyorlar. Tek adam rejiminin Türkiye’yi getirdiği noktayı önemsiyorlar. Bunun için her parti ve düşüncenin kendine göre özel davranışları, seçmen davranışları var. Biz bunlara değer ve önem vermek zorundayız. İki adayımıza da başarılar diliyorum. Ama Kemal Doğan kardeşim İl Genel Meclisine aday ararken kendileri ‘Biz seçilemeyecek olsak da varız’ dediler. İl Genel Meclisinin son üyeliğini de verseniz biz çalışacağız’ dediler.” ifadelerine yer verdi.
KÖKSAL: BİR KESİME İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNDE YER YOK
TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi ve CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, ana muhalefet partisi olarak gerçekleştirilen son kongre olduğuna inandığını daha sonra ki kongrelerin CHP’nin iktidarında yapılacağını ifade etti. İktidarı sert bir dille eleştiren Köksal, “Bunların yaptığı yanlışlar, ülkeyi getirdikleri çıkmaz milletimize anlatılarak herkesin bu çalışmaya katkıda bulunması mümkündür. 31 Mart Yerel Seçimlerinde yakaladığımız başarıyla iktidar yürüyüşümüz başlamıştır. Yıllardır CHP’li olduğu için her türlü bedeli ödemiş, köyünde kentinden her türlü zulme rağmen dik durmuş tüm yol arkadaşlarımıza bu iktidar yürüyüşünde yer vardır. Ama bir kesim var ki bu iktidar yürüyüşünde onlara yer yok. Onlar; biz aday çıkarmak için il il, ilçe ilçe dolaşırken ‘Aman aday çıkartmayın, çıkan adaya destek vermeyin de 31 Mart’tan sonra olağanüstü kurultayı toplayalım.’ diyerek CHP’nin başarısızlığı üzerinden kendi başarı hikâyesini yazmaya çalışanlardır. Çıkarılan adaylara oy vermeyin diyerek karşı tarafın değirmenine su taşıyanlara, partili gibi görünüp partiye oy vermeyenlere bu iktidar yürüyüşünde yer yoktur. Çünkü bizim mücadelemiz AKP’den kurtulma mücadelesidir. İkinci bir kurtuluş savaşıdır.” ifadelerini kullandı.
BÜYÜKÇELEN: DANIŞMA KURULU
TOPLANTISI YAPMAYA ZAMAN YOKTU
CHP Merkez İlçe eski Başkanı İsmail Büyükçelen, siyaset üzerinde uzun süreler konuşup, tezler üretebileceğini belirterek geçmişte birlikte çalıştığı CHP İl Başkanı Nevzat Ercan’ın kendisini partiye davet ettiğini söyledi. Büyükçelen, partiye gelmekten korktuğunu korktuğu kadarda olduğunu bizzat yaşadığını kaydetti. Büyükçelen, “Korktuğum kadarda varmış. Çünkü milletvekilimizin de belirttiği gibi biz kürsülerden konuşmasını çok beceremiyoruz. Faaliyet raporumla, kesin hesap cetvelimin kabul edilmesi nedeniyle delegelerimize teşekkür ediyorum. Gerçekten biz zor bir dönemde göreve geldik. Seçim döneminde zaman kısıtlıydı. İstesek de Danışma Kurulu Toplantısı yapma zamanımız yoktu. Ama her yerde Danışma Kurulu Toplantısı yapılmaması söylemi artık gına getirdi. Afyonkarahisar’da CHP’de siyaset yapmak gerçekten çok zor.” dedi.
AKYILDIZ: MUSTAFA
KEMAL’İN İLKELERİYLE
HAREKET EDİYORUM
Seçime ekibiyle birlikte kırmızı renkli liste ile katılan ve seçim sonucu 259 delegeden 134’nün oyunu alan CHP Merkez İlçe Başkanlığına seçilen Ömer Akyıldız toplantıda yaptığı konuşmada, mahalle delege seçimleri de dâhil olmak üzere sürecin büyük bir olgunlukla yürütüldüğünü söyledi.
Akyıldız şöyle konuştu: “Seçim sonucu ne olursa olsun bu salondan kol kola çıkacağız. Tüm delegeler bundan emin olsunlar. Seçim sürecini tarafsız şekilde yürüten İsmail Büyükçelen Başkanım ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Rakibim Kemal Doğan arkadaşıma da süreci büyük bir saygı çerçevesinde götürdüğü için ayrıca teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. 1965 yılında Sultandağı ilçesi Doğancık köyünde doğdum. 27 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli oldum. Öğretmenlik yıllarımda ülkemizde laik, bilimsel, demokratik, çağdaş eğitimi savunan Eğitim-Sen’in farklı kademelerinde görev yaptım. Sendikal tecrübelerimi seçilmem halinde CHP Merkez İlçe’de de devam ettireceğim. Tüm hayatım boyunca partimizin kurucusu olan Mustafa Kemal’in ilkeleri doğrultusunda hareket ettim. Etmeye de devam edeceğim.”
DOĞAN: PARTİ İÇİ SAVAŞLARLA GEÇİNENLER YANIMIZDA OLMADI
Seçime mavi renkli liste ile katılan CHP Merkez İlçe Başkan adayı Kemal Doğan ve ekibine sandıktan 122 oy çıktı. Doğan yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“1981 yılında Sultandağı’nda dünyaya geldim. Her zaman emekten yana tavır koyup gerektiğinde partisi için gözünü budaktan sakınmayan meslek hayatı sürgünlerle geçen Sayar Doğan’ın ve sağlık emekçisi Meryem Doğan’ın oğluyum. Halen AKP zulmüne boyun eğmeden evine ekmek götürmeye çalışan 15 arkadaşımıza istihdam sağlamaya çalışıyorum. Partimize 10 yaşından beri gelirim. Çocuktum bazen parti çay ocağında bazen parti otobüsünde uyuya kalırdım. Partide büyümüş birisiyim. Pek çok partilimiz beni tanır. Koltuk için partide oturup selam verenlerden değilim. Partimizin çeşitli kademelerinde görevler yaptım. Aklım erdiği günden bu yana direklere CHP’nin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bayrak ve afişlerini asmakla büyüdüm. Zor olacağını bilmeme rağmen İl Genel Meclisi 2. sıra adaylığına geldim. Bir adayımızı meclise sokabilmek için çabaladık. Bu salonda bulunan bazı kişiler o gün CHP’nin verdiği mücadele de yanımızda bir omuz olsaydı belki bugün mecliste bir arkadaşımız olacaktı. Ama maalesef parti içi savaşlarla geçinen insanlar, hizip için kadrolaşanlar hiçbir seçimde yanımızda yer almadılar.”
AKYILDIZ VE EKİBİ GÖREVE 134 OYLA SEÇİLDİ
Ömer Akyıldız’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu yönetim kurulu üyeliklerine; Ali Ateş, Aydın Kiraz, Elif Tuğba Şahin, Fatih Türktemel, Fikret Tosun, Hüseyin Atlı, İbrahim Ciğerli, İbrahim Özbek, Mualla Telekoğlu, Murat Albayrak, Nilüfer Çelik, Ömer İntepe, Sevilay Mara, Sultan Kılınç, Zafer Çolak seçildi.
DOĞAN VE EKİBİNE SANDIKTAN 122 OY ÇIKTI
Kemal Doğan’ın Başkan adayı olduğu listenin yönetim kurulu üyeliklerinde; Bilal Baş, İsmail Büyükçelen, Celal Çetin, Ahmet Ozan Çelik, Mahmut Ömer Erdoğan, Ahmet Göktaş, Bülent Güleniş, Soner Gürsan, Aynur Kahveci, Kurşat Karagöz, Aysel Büyükkorkmaz, Sakine Özcan, İsmail Erön, Emin Varhan, Nesrin Yavuz, Berrin Dündar yer aldı. Bu listede de il kongre dele adaylığında 81 isim yer aldı.
ÇOK SESLİ GENİŞ KATILIMLI GENEL KURUL
Genel kurlu toplantısının dilek ve temenniler bölümünde sırasıyla; CHP İl eski Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, İl Başkanı Nevzat Ercan, Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız, Merkez İlçe eski Başkanları Vedat Sever ve Av. Ramazan Akgöz, Dr. Sevilay Maray, CHP eski Milletvekili Av. Halil Ünlütepe, CHP İl eski Başkanları Yalçın Görgöz, Özgür Topsakal, CHP’nin eski yöneticilerinden Hasan Evrenkaya, Umut Kılıç, Ertuğrul Yılmaz, Öğrenci Boran Ali Rıza Zengin konuştu. Genel kurul toplantısına; İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Burhanettin Buğa, SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, DP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ardagal, ADD Şube Başkanı Veli Cengiz, TEMAD’dan Ahmet Arslan, CHP İl Genel Meclis Üyeleri İsmahan Nergis, Müyesser Ege Toker katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti