Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çınaraltı Alzheimer Gündüz Yaşam Konağı Hizmete Alındı

Sandıklı İlçesi’nde hayata geçirilen Yaşlı Destek Sistemi (YADES) kapsamında bir proje, hizmete alındı. Çınaraltı Alzheimer Gündüz Yaşam Konağı adlı proje ile yaşlı bireylere kapsamlı destek verilerek sağlık ve yaşam kalitelerinin artırılması hedefleniyor.

Sandıklı İlçesi’nde hayata geçirilen

Yaşlı Destek Sistemi (YADES) projesi kapsamında yaşlılar evlerinden sabah saat 8.30’da alınıp günlük sağlık takipleri gerçekleştiriliyor. Çalışmalar; İlaç takipleri, tansiyon, nabız ve şeker ölçümlerini içeriyor. Ayrıca, ihtiyacı olanlara pansumanda yapılarak sağlık durumları takip ediliyor. Çınaraltı Alzheimer Gündüz Yaşam Konağı hakkında detaylı bilgi almak için; 0 530 746 11 84 numaralı telefonu aranabilir.

Gündüz boyunca devam eden programda, yaşlı konuklara Konak’ta öğle yemeği, öğleden sonra çay saatleri ve beslenme zamanları gibi günlük ihtiyaçlarına yönelik destek sağlanıyor. Akşam saat 17.30’a kadar devam eden etkinlikler ve kurslar düzenlenerek, yaşlıların keyifli vakit geçirmeleri amaçlanıyor. Psikolojik destek de programın önemli bir parçasını oluşturuyor. Konu hakkında açıklama yapan Sandıklı Belediye Başkanı Dr. Mustafa Çöl, şunları kaydetti: “Bu projeyi başlatmaktaki amacımız, yaşlı bireylerimize daha iyi bir yaşam sunmak ve onları topluluğa daha fazla entegre etmektir. Sağlık takipleri, sosyal etkileşimler ve çeşitli aktivitelerle yaşamlarını zenginleştirmek istiyoruz. Bu program, toplumumuzdaki dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlayan önemli bir adımdır.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti