Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Gül’den Zafer Haftası Mesajı

Bu haberin fotoğrafı yok
Cumhurbaşkanı Gül'den Zafer Haftası Mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Zafer Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında 30 Ağustos Zaferi’nin sadece Türk tarihini değil, dünya tarihini de derinden etkilediğini, Türk milletinin daha iyi şartlara, modern ve güçlü bir devlete kavuşmasının yolunu açtığını söyledi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Zafer Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında 30 Ağustos Zaferi’nin sadece Türk tarihini değil, dünya tarihini de derinden etkilediğini, Türk milletinin daha iyi şartlara, modern ve güçlü bir devlete kavuşmasının yolunu açtığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Zafer Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında 30 Ağustos Zaferi’nin sadece Türk tarihini değil, dünya tarihini de derinden etkilediğini, Türk milletinin daha iyi şartlara, modern ve güçlü bir devlete kavuşmasının yolunu açtığını söyledi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Zafer Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında 30 Ağustos Zaferi’nin sadece Türk tarihini değil, dünya tarihini de derinden etkilediğini, Türk milletinin daha iyi şartlara, modern ve güçlü bir devlete kavuşmasının yolunu açtığını söyledi.
Çankaya Köşkü’nden yapılan açıklamaya göre, Gül mesajında Türk milletinin, hür ve müstakil yaşamak ve vatanını korumak uğrunda tarihin her döneminde inanılmaz bir mücadele verdiğini ve bu süreçte daima muzaffer olduğunu hatırlatarak, “Coşkuyla kutladığımız Zafer Haftası, bunun en görkemli örneklerinden biri olarak tarihteki yerini almıştır. 26 Ağustos 1922’de Afyon Kocatepe’den başlayan süreç, 9 Eylül 1922’de Türk Ordularının İzmir’e girmesi ve İzmir’in kurtarılmasıyla nihai hedefine ulaşmıştır. Atatürk önderliğinde millet-ordu bütünleşmesiyle yürütülen milli mücadelenin son halkasını oluşturan Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zaferi, ebediyyen bağımsız yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya ilan eden ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini sağlamlaştıran bir zafer olarak belleklere kazınmıştır” dedi.
Mehmetçiğin fedakarlığı
tarihe altın harflerle yazıldı
Gül İstiklal Savaşı’nda Türk askerinin gösterdiği kahramanlığa da dikkat çekerek “Mehmetçiğin İstiklal Harbi’ndeki kahramanlıkları ve emsalsiz fedakarlıkları, tarihe altın harflerle yazılmıştır” dedi. 30 Ağustos Zaferi’nin sadece Türk tarihini değil, dünya tarihini de derinden etkilediğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Gül mesajında “30 Ağustos Zaferi, aziz milletimizin daha iyi şartlara, modern ve güçlü bir devlete kavuşmasının yolunu açmıştır. Cumhuriyetin ilanıyla birlikte Türkiye, kalkınma ve ilerleme amacıyla Atatürk’ün öncülüğünde tarihi hamleler gerçekleştirmiş, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefinde çok önemli mesafeler kat etmiştir. Bugün de bu süreç, aynı anlayışla ve özellikle son yıllarda hızlanan teşebbüslerle sürdürülmektedir. Türkiye’nin ulaştığı güçlü konumu, birikimi, yeteneği ve gelişmişlik seviyesiyle, dünyadaki değişimlere yön veren bir ülke olarak daima yükseleceğine inancım tamdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün ölümsüz sembolleri şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Zafer Haftası’nı kutluyor, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüm mensuplarına ve vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi iletiyorum” ifadelerine yer verdi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti