Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Cumhurbaşkanımızın teşrifiyle kutlamalarımız zirveye ulaşacak”

Afyonkarahiasr Valisi Doç. Dr.

Afyonkarahiasr Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, TSK Harp Silah Araç ve Gereçleri Sergisi açılışında Büyük Taarruz’un 100. yıl dönümünün coşku içerisinde kutlandığını belirtti. Yiğitbaşı, “Büyük Taarruz’la başlatılan ve büyük zafere ulaşılan kurtuluş mücadelemiz sonrasında bu topraklarda güven ve huzur içerisinde yaşayabiliyorsak, ecdadımıza, milletimizin gözbebeği ordumuza borcumuz var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da 29 Ağustos’ta Afyonkarahisar’a teşrif etmesiyle kutlamalarımız zirveye ulaşacak” dedi

Büyük Taarruzun 100’ncü yıl etkinlikleri kapsamında oluşturulan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Harp Silah Araç ve Gereçleri Sergisi dün sabah Hava Meydan Komutanlığı’nda açıldı. Sergi bugün ve yarın Hava Meydan Komutanlığı’nda 10.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık olurken, Anıtpark önünden sergiyi ziyaret etmek isteyenlere ücretsiz servis kaldırılıyor.
ALP: BU SERGİDE ORDUMUZU HALKIMIZLA BULUŞTURMAYI HEDEFLEDİK
Türk İstiklal Harbi’nin nüvesini teşkil eden Büyük Taarruzun ilk gününde kahraman Türk Ordusunun ve bağrından çıkan Yüce Türk Milletinin tarihe altın harflerle yazdırdığı Büyük Zaferin 100’ncü yıldönümü kapsamında oluşturulan TSK Harp Silah Araç ve Gereçleri Sergisi açılış programının açılış konuşmasını Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp yaptı. Ağustos ayının zaferlerle dolu bir ay olduğunu dile getiren Alp, “Malazgirt Zaferi, Otlukbeli Zaferi, Mercidabık, Çaldıran, Belgrad’ın Fethi, Kıbrıs’ın Fethi, Mohaç Savaşı, Erzurum Kongresi ve nihayetinde Kurtuluş Savaşı Ağustos ayında gerçekleştirilmiştir. BunlarAĞustos ayının zaferlerle dolu olduğunu gösteren örneklerimizdir. Bizde Silahlı Kuvvetlerin bir mensubu olarak Ağustos ayında gururlu günlerimizi yaşıyoruz. Bu vesile ile aramızda olan tüm katılımcıları saygıyla selamlıyor, katılımları nedeniyle teşekkür ediyoruz. İbn Haldun ‘Coğrafya kaderdir.’ der. Bunun anlamı şudur; Bazı coğrafyalar zor bazı coğrafyalar kolay olabilir. Biz içinde bulunduğumuz coğrafyanın zor bir coğrafya olduğunu biliyoruz. Ama atalarımız bu coğrayayı büyük bir azim ve cesaretle bugüne getirdiler. Onlardan aldığımız güçle bu azim ve kararlılıkla bu toprakları korumaya devam edeceğiz. Kaynağı millet olan milletin bağrından çıkan milletinin desteğiyle milletinin emrinde görev yapan TSK aynı kararlılık ve azimle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bu aziz vatanı, milletimizin yılmaz bekçisi olarak bu toprakları korumaya devam etmektedir. Ordumuzu halkla buluşturmayı hedeflediğimiz bu sergide gelişen teknolojiye uyumlu olarak kullanılan harp, silah, araç ve gereçlerini halkımıza göstereceğiz. Sergide ayrıca Kurtuluş Savaşı dönemine ait fotoğrafların yer aldığı bir fotoğraf sergisi, birde modern ordumuzu gösteren Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan bir fotoğraf sergisini göreceğiz. Bu sergide ki en büyük silahımız, en büyük değerimiz genlerini milletimizden, atalarımızdan alan Mustafa Kemal’in ‘Dünyada hiçbir ordu da yüreği seninkinden daha temiz ve daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir.’ sözüyle işaret ettiği Mehmetçik’i, evladınızı burada görme fırsatına sahip olacaksınız. Serginin hazırlanmasında bizlere onay ve destek veren Milli Savunma Bakanlığımıza ve il bazında en başından itibaren 100’ncü yıl kutlamalarında bizlere çok büyük destek veren başta Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşıne teşekkür ediyorum. Valilik çalışanlarına, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve belediye çalışanlarına, İl Jandarma Komutanlığına, İl Emniyet Müdürlüğüne tüm kamu kurum ve kuruluşlarına da özellikle Afyon halkına teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Yüz yıl önce vatanı korumak için başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanı korumak için kanlarını hiç çekinmeden feda eden tüm şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz.” dedi.
ZEYBEK: ÜLKE
SAVUNMASI İÇİN 20 YILDIR YAPILANLAR ORTADA
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ardından Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar’a Büyük Taarruz’un 100’ncü yılı nedeniyle TSK Harp Araç ve Gereçleri Sergisinin Türkiye’de ilk kez Afyonkarahisar’da açılmasına vesile oldukları için, önem verdikleri için sonsuz teşekkür ettiğini belirtti. Zeybek konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“İkmal ve Garnizon Komutanımız Tuğgeneral Osman Alp’in de ifade ettiği üzere Kurtuluş Savaşı’nda kullanılan harp araç ve gereçlerinin sergisini gezeceğiz. En büyük gururumuz 20 küsur yıldır bu ülkede ülkenin gelişmesi adına savunma sanayinde yapılan yatırımları hep birlikte sergide görüp müşahede edeceğiz. Nereden nereye geldiğimizi, büyük devlet olmak istiyorsak savunma sanayinde güçlü olmamız gerektiğini bire bir müşahede edeceğiz. Savunma sanayinde devrim niteliğinde yapılan hizmetleri ülkemize kazandırdığı için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Milli Savunma Bakanımız Hulisi Güler’e, TSK’ya ve Cumhur İttifakında ki liderlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Sergimiz hayırlı uğurlu olsun.”
TAYTAK: BAŞKOMUTANIMIZ CUMHURMBAŞKANIMIZ ANLAMLI BİR GÜNDE İLİMİZİ ŞEREFLENDİRECEK
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, TSK Araç ve Gereçleri Sergisinin açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Taytak, “Gençlerimiz biliyorlar ki bu vatan kolay kazanılmadı. Bu vatan para ile satın alınmadı. 26 Ağustos 1071 yılında Sultan Alparslan Gazi’nin Anadolu’ya girişiyle açılan kapılar yine 26 Ağustos 1922’de Anadolu’nun kilidi olarak şanla şerefle yapılan mücadeleler sonunda göğüs göğüse yapılan çarpışmalar ve şehit olunan, gazi olunan bu topraklar nihayetinde Cumhuriyetin kurulduğu topraklardır. Cumhuriyetin kuruluşunun başlangıç noktası olan bu topraklarda olmaktan hepimiz gurur ve şeref duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Allah nasip ederse önümüzdeki günlerde ilimizi şereflendireceklerdir. Bu bizim için çok anlamlı bir ziyaret olacaktır. Çünkü burası Başkomutanlık Meydan Muharebesinin yapıldığı yerdir. Başkomutanımızda Cumhurbaşkanımız olduğundan o günün yıldönümünde Cumhurbaşkanımızın ilimizi şereflendirdiği tarihte inşallah hep birlikte olacağız. Büyük Zaferin 100’ncü yılında 100 etkinlikle başlayıp sayıca yüzü geçen çok büyük emekleri olan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e, Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na, tüm bürokratlarımıza bize yaşattıkları ve yaşatacakları her gün için çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
YURDUNUSEVEN: 29 AĞUSTOS’TA CUMHURBAŞKANIMIZ AFYON’DA OLACAK
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Hava Meydan Komutanlığı’nda gurur duyulan, göğüs kabartan TSK’nın sergi açılışında olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Yurdunuseven şöyle konuştu: “Bu sergi Anadolu’da açılan en büyük sergidir. İlk sergi Afyon’da açıldı. Bilindiği üzere bu yıl Afyonkarahisarımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’ncü yılıdır. Ağustos ayı zaferler ayıdır. 26 Ağustos 1071 Anadolu’nun kapılarının açılıp Müslüman Türk Devleti haline getirildiği tarihtir. Ağustos ayında 22 gün 22 gece süren 100’ncü yıldönümünü kutladığımız Sakarya Meydan Muharebesi, bu sene 25 Ağustos’u 26 Ağustos’ta bağlayan gece hep birlikte Kocatepe’den Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir.’ talimatını verdiği Kocatepe’den o günü yüz yıl sonra hep birlikte yaşacağız. Önümüzdeki yıl Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’ncü yılıdır. Çok önemli günler arka arkaya gelmektedir. Özellikle ifade ediyorum mevcut manzarayı gördükçe, uçaklarımız uçtukça, savunma sanayi malzeme ve teçhizatı gördükçe göğsü kabarmayan Türk herhalde yoktur. Göğsü karmayan Türk Milletinden hiç kimse olamaz. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun da söylediği gibi Cumhuriyetimizin 100’ncü yılında Savunma Sanayine yaptığımız gelişmelerle inşallah Kandil’de de hiçbir yerde bir tane terörist bırakmadan 100’ncü yılımızı kutlayacağız. Biz ordumuza ve milletimize güveniyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde yapılan savunma sanayi gelişmelerine güveniyoruz. İnşallah 100’ncü yılda seneye de birlikte olabilmek dileğiyle bu serginin açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 29 Ağustos 2022 Salı günü saat 16.30’da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan inşallah Afyon’da olacak. Tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizi Zafer Meydanı’na davet ediyorum.”
EROĞLU: KAHRAMAN ORDUMUZUN MÜHİMMATININ YÜZDE 85’İ YERLİ KARŞILANIYOR GURURLUYUZ
Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kahraman Türk Ordusu’nun silah araç ve gereçleri sergisi ve uçakları gördüğünde gerçekten gururlandığını dile getirdi. Eroğlu şunları söyledi: “Mutlaka her Türk’ün de gurur duyması lazımdır. Türkiye nereden nereye geldi? Biz özellikle Ağustos ayını zaferler ayı olarak kutluyoruz. 26 Ağustos 1071 tarihinde Malazgirt Zaferinden bu tarafa milletimiz büyük zaferlere mührünü vurdu. 25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan gece kahraman ordumuz Şuhut’tan Kocatepe’ye hareketle 26 Ağustos sabahı Büyük Taarruz emri verildi. ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri.’ emri ile düşman 9 Eylül’de denize dökülmüştür. Ağustos ayı hakikaten gurur duyacağımız bir aydır. Öncelikle Zafer Haftamız zaferimiz kutlu olsun diyorum. Bizzat savunma sanayinde nereden nereye geldiğimize şahidim. Özellikle terörle mücadele de tank, top veren bazı ülkeler ‘Orada bizim tanrımızı kullanamazsın.’ diyorlardı. Bizde o zaman dedik ki, biz yaparız. Allah’ın izni ile yaptık, yapıyoruz, yapacağız. Şimdi kahraman ordumuzun mühimmat ihtiyacının yüzde 85’i yerli ve milli olarak karşılanıyor. Bu gerçekten gururumuzdur. Herşeyi yapıyoruz. Atak helikopterlerinden, harp gemilerine kadar ne gerekiyorsa yapıyoruz. Dünya da savunma sanayinde ilk 5 ve 7 arasına giren ülkeyiz. Nereden nereye.”
YİĞİTBAŞI: AFYONKARAHİSAR OLARAK GURURLUYUZ
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı açılış programının son konuşmasını yaptı. Birbirinden farkı duygular içerisinde ve heyecanlı olduğunu belirten Yiğitbaşı şunları kaydetti: “Büyük Tarruz’un 100. yıl dönümünü coşku içerisinde kutluyoruz. Burada çocuklarımız ve gençlerimiz var.1071’de Malazgirt’te Anadolu’nun kapıları Türklere açılmış ve Türk yurdu olmuştur. Yüz yıl önce tekrar, Anadolu’daki işgal güçlerinin yeninden bu topraklardan temizleyerek ilelebet bize ait olduğunu gösteren bir yıl dönümünü nesillerimizle birlikte anıyor ve hatırlıyoruz. Bunun için de Afyonkarahisar olarak gururluyuz. TSK’nın Anadolu’nun bir şehrinde büyük çapta kara, deniz, hava unsurlarıyla milletiyle buluştuğu bir organizasyona ev sahipliği yapmanın da gururunu yaşamaktayız. Böylesine büyük bir orduya sahip olduğumuz için güven ve onur duyuyoruz. Bizler, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde Büyük Taarruz’la başlatılan ve o büyük zafere ulaşılan kurtuluş mücadelemiz sonrasında bu topraklarda güven ve huzur içerisinde yaşayabiliyorsak, ecdadımıza büyük bir sorumluluğumuz var. Milletimizin gözbebeği ordumuza da borcumuz var. İşte tekrar tekrar gençlerimize hatırlatmak ve pekiştirmek için bu yıl dönümü kutlamalarını çok kıymetli buluyoruz. TSK’nın modern yüzünü gösteren bir fotoğraf sergisi. Yine, Kurtuluş Savaşı’na ait ayrı bir fotoğraf sergimiz var. Gerçekten insanlarımız bunları görmeli. Gençlerimize ve çocuklarımıza göstermeliyiz. Onların bu milli bilince ve şuura sahip olmaları için bu vatan topraklarının ne kadar zorluklarla bizlere emanet edildiğini anlamalarını sağlamamız gerekiyor. Etkinlik ve kutlamalar, buna vesile olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da 29 Ağustos’ta Afyonkarahisar’a teşrif etmesiyle kutlamalarımız zirveye ulaşacak.”
Hava Silah Araç ve Gereçleri Sergisi, Büyük Taarruzun 100. yıldönümü Fotoğraf Sergisi ve “Zaferin Askeri Mehmetçik” Sergisi kurdelesi protokol üyeleri tarafından gezildikten sonra sergi gezildi. Statik Hava Araçları Gösterisi kapsamında; Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Türk Hava Kurumu unsurlarına yer verildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti