Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhuriyet için yürüyecekler – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Cumhuriyet için yürüyecekler

Afyonkarahisar’da Cumhuriyet Platformu kuruldu. Platform’un ilk eylemi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştirilecek

Çeşitli siyasi partiler ve kitle örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Cumhuriyet Platformu, 29 Ekim’de saat 14’te Anıtpark’tan Kocatepe Parkı’na yürüyüş gerçekleştirecek. Platform, ilk basın toplantısını Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nde düzenledi. Toplantıda konuşan Cumhuriyet Platformu Sözcüsü Zeren Alatepe, “Bu günlerde vatanımızın kurtuluş ve cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine aykırı bir süreçle karşı karşıyayız. Ne yazık ki, 90 yıllık Cumhuriyetimizi içine sindiremeyenler gecelerini gündüzlerine katarak Cumhuriyet’in kazanımlarını ortadan kaldırmaya çalışmaktadırlar. Cumhuriyetin en önemli kazanımı ulus devlet yapısı parçalanmakta Türkiye ayrışmaya doğru sürüklenmektedir” dedi.
TÜM AFYONLULARA ÇAĞRI
Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini kaydeden Alatepe, “Ülkemizin düştüğü bu duruma insanımızın sessiz kalması beklenemez. Dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet’e, Cumhuriyetin kazanımlarına ve değerlerine el uzatanlar Cumhuriyet coşkusuna engel olamayacaklardır. Ülkemizin ve ulusumuzun bölünmez bütünlüğü için, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti için, tam bağımsız bir Türkiye için, Cumhuriyetimizin kazanımlarına, kurumlarına sahip çıkmak için, Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine ve ülkesine sahip çıkmak için, tüm Afyonlulara sesleniyoruz: 29 Ekim Salı günü Cumhuriyetimizin 90’ncı yıl dönümünü kutlayacağız” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti