Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhuriyet öğrencileri projelerde iddialı – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde dün
Cumhuriyet öğrencileri projelerde iddialı

Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde dün öğleden sonra 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı 2016 açılış töreni okulda gerçekleştirildi. Dün açılışı yapılan projelerin tanıtıldığı sergi bugün akşama kadar ziyarete açık kalacak.
68 PROJE HAZIRLANDI
Okul Müdürü Sebahattin Durgun açılış öncesi katılımcılara TÜBİTAK Bilim Fuarı 2016 etkinliği hakkında bilgiler verdi. Durgun, 42 öğretmenimizin danışmanlığında, 217 öğrencinin birlikte hazırladıkları 68 adet TÜBİTAK Projesinden oluşan sergiyi açmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Fuar organizasyonunu ikinci kez yaptıklarını belirten Durgun; “Geçen yıl ki proje sayımız 66’dı. Bu yıl proje sayısı 68’e yükseldi. Öğrencilerimizin bir çok projeleri var. Ama mekanımız bu kadarına elverdiği için ancak bu kadarını sergileyebildik. Etkinliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Proje hazırlama ve sergi dönemleri biraz karmaşa gibi gözükse de aidiyet duygusu açısından çok hoşumuza giden yönleri oldu. Cenab-ı Hakk nasip ederse çalışmalarımızı aynı şekilde devam ettireceğiz” dedi.
BEŞ BİN TL
MADDİ DESTEK
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, fuar sergisinin hayırlı olmasını diledi. Başta öğretmenler, öğrenciler olmak üzere emek sahibi herkesi tebrik eden Yalçın; “Geçen yıl 28 okulumuzda TÜBİTAK Projeleri sergisini açtık. Daha önce ki yıl sanıyorum bu sayı 10 civarındaydı. Bu yıl 59 okulumuzun TÜBİTAK tarafından projesi kabul edildi. Ancak yaklaşık 6 okulun çalışmaları teknik hata nedeniyle iptal edildi. Şu anda 53 okulumuzun merkez ve ilçelerimiz dahil olmak üzere 4006 TÜBİTAK Bilim Projeleri açılış sergili var. Okullarımız proje kapsamında harcanmak üzere de olsa, cüzzi miktarda da olsa 5’er bin TL gibi maddi bir destek sağlanıyor. Biz bunu okullarımız için bir kazanç olarak görüyoruz. Daha da önemlisi Okul Müdürümüzün de ifade ettiği gibi öğrencilerimizin proje tabanlı çalışmaları artık son yıllarda vazgeçilmez bir çalışma sistemi içerisinde” diye konuştu.
AFYON’DA PROJE SAYISI ARTIYOR
Metin Yalçın, mutlaka çocukların ezbercilikten uzaklaştırılıp akıl, mantık, yaratıcılık melekesi içerisinde yetişebilmeleri için bu projelere önem verilmesi gerektiğini savundu. Yalçın; “Hamd olsun ilimizde de her yıl katlamalı şekilde projeler artarak devam ediyor. Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde projelerin yapımında emeği geçen okul yöneticileri olmak üzere, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, ilimizde ki çalışma arkadaşlarımıza bu vesile ile tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Sergi kurdelesinin kesilmesinin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Şube Müdürü Fevzi Özdemir, bazı okulların müdürleri, öğretmenler, öğrenciler birlikte sergiyi gezerek proje tasarlayıcısı öğrencilerden bilgi aldılar.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti