Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Demirkırkan’dan “millilik” eleştirisi – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi İl
Demirkırkan’dan “millilik” eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, 7 Ocak 2018’deki CHP İl Başkanlığı Kongresi’nde seçildikten sonra mazbatasını almasının ardından ilk basın toplantısını düzenledi. Demirkırkan, basın toplantısında Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi arasındaki ittifakı eleştirdi.
KUMPAS DAVALARI HATIRLATMASI
Demirkırkan, “Milli olmak, en basit şekilde ülkenin ve ülkedeki yurttaşların menfaatine siyaset, ekonomi, eğitim, güvenlik, sağlık, huzur, barış, adalet istemek demektir. Peki sizce; Büyük Ortadoğu Projesi’ne eş başkan olduğunu ifade edenler milli olabilir mi? Ordunun ve polisin içinde FETÖ’cülerin yerleştirilmesine ses çıkartmayan, milli orduyu darmadağın eden, Ergenekon, Balyoz, Oda TV gibi davaların savcısı olduğunu iddia edenler milli olabilir mi? El-Kaide liderlerinden Gülbettin Hikmetyar’ın dizinin dibinde oturanlar milli midir? Ya, Konya mitinginde İstiklal Marşı okunurken, oturanlar? FETÖ’yü 11 yıl koruyan kollayan ve devletin kozmik odasına sokanlar mı, terör örgütü İhvan’ın işaretini partisinin amblemi yapanlar mı milli?” dedi.
“EKONOMİ
YABANCILARIN ELİNDE”
Açılım Süreci adı altında yürütülen çalışmaları da hatırlatan Demirkırkan, “Barzani eşkıyası ile sazlı sözlü sıra gecesi yapanlar mı, Türk Devletinin düşmanı Şivan Perver’i Diyarbakır’da Megri Megri diyerek alkışlayanlar mı milli? Nevruz’da İmralı canisinin mektubunu televizyonlarda canlı yayınında okutanlar mı? Ege adalarımızı Yunan’a peşkeş çekenler mi milli? Reza Zarrab gibi dolandırıcılarla ortak çalışıp, “Hayırsever” deyip ülkeyi rezil edenler mi? Türk Milliyetçiliğini ayaklar altına aldık, diyenler gerçekten milli olabilir mi? Milli Eğitim sistemini yap boz tahtasına çevirip, ülkenin geleceğine ipotek koyanlar, akıl ve bilim dışı uygulamalarla eğitimi yapılandıranlar milli olabilir mi? Türkiye bankacılık sisteminin yüzde 47’si, borsanın yüzde 65’i, imalat sanayinde; tütün ürünleri sanayinin yüzde 69,0’ı, Otomotiv sanayinin yüzde 50,3’ü, elektronik sanayinin yüzde 48,5’i yabancı kontrolünde” diye konuştu.
“BU KİTABA KİM
İZİN VERDİ?”
Afyonkarahisar’daki okullarda dağıtılan bir kitap hakkında da eleştirileri gündeme getiren Demirkırkan, şöyle konuştu:
“Eğitim İş Sendikası’nın dün itibariyle Afyonkarahisar’da Milli Eğitim Müdürü’ne şikayette bulunduğu bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. İlimizde yapılan Jazz ve Klasik Müzik Festivalleri sırasında ilimizdeki en ücra okullarda çocuklarımıza değişik bir müziğin tanıtımını yapmak isteyen, herkesin tanıdığı insanlara okullara girme izni vermeyen Milli Eğitim okullarda bir kitap dağıtılmasına izin veriyor. Ufka Yolculuk kitapları, ahlaksız cemaat yapıları bu cesareti nerden alıyor? Bunlara kim izin veriyor? Çocuklarımızın beyinlerini yıkamaya çalışan, onları akıldan, bilimden uzaklaştırıp sapkın düşünceleri aşılama şansını bu hadsizlere kim veriyor?” >> Murat ARISOY’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti