Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEVA yöneticileri tarlada çiftçiyi dinledi

DEVA Partisi İl Başkanı

DEVA Partisi İl Başkanı Kadir Daylık ve parti yöneticileri çiftçileri tarlada dinlediler. Daylık, partisinin iktidara gelmesi halinde çiftçi borçlarının 2 yıl faizsiz erteleneceğini belirtti

 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık ve parti yöneticileri, DEVA Partisi’nin açıklamış olduğu “Tarım Eylem Planlarını” anlatmak, sorunları dinlemek için Afyonkarahisar çevre köylerinde çiftçilerle bir araya geldiler.
“İŞ ÜRETEREK ŞİMDİDEN DERSLERİMİZE ÇALIŞIYORUZ”
Kadir Daylık, çiftçilerle yaptıkları görüşmelerde üreterek zenginleşen, çiftçisinin hakkını veren bir Türkiye hayal ettiklerinin altını çizdi. Daylık, “Ülkemizi bu krize karşı korumayı bir vatandaşlık görevi olarak görüyoruz. Bu nedenle tarım politikalarına öncelik veriyoruz. DEVA Partisi’nin tarım eylem planını da yarınlarımıza güvenle bakma amacıyla hazırladık. Çiftçimizin hak ettiği gelir ve refahı elde etmesini mutlaka sağlayacağız. Tarım, gıda ve hayvancılık sektörü, insanların sağlıklı beslenmesi ve gıdaya erişiminin sürekli sağlanması açısından günümüzde vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Hem gelişmiş, hem de gelişmekte olan ülkeler için tarım sektörü ülkelerin ekonomisine önemli katkılar sağlamakta, ciddi istihdam yaratmaktadır. Ayrıca, sanayi sektörüne de hammadde girdisi sağlamakta ve ülkelere ihracat yoluyla önemli gelir kaynağı olmaktadır. Bu sebeple çiftçilerimizin dertlerini dinleyerek onlara çözüm önerilerimizi sunarak inşallah iktidara geldiğimizde vakit kaybetmeden ilk 90 gün ve 360 günde yapacaklarımızı hayata geçireceğiz. Laf değil iş üreterek şimdiden derslerimize çalışıyoruz. Kaybedecek zamanımızın olmadığını biliyoruz.” dedi.
“DEVA İKTİDARINDA ÇİFTÇİ BORÇLARI 2 YIL FAİZSİZ ERTELENECEK”
Çiftçinin tarım can çekiştiğini anlattığını belirten Daylık , “İktidara gelir gelmez; Çiftçilerin borçlarını en az 2 yıl faizsiz olarak erteleyeceğiz. Çiftçilerin kullandığı mazot ÖTV’sini geri vereceğiz. Çiftçilere kullandığı gübre maliyetinin yüzde 50’ni destek olarak geri vereceğiz. Çiftçilerin toprağına, traktörüne haciz gelemeyecek, üretimi aksamayacak. Elektrik çiftçiye daha ucuz verilecek. Tarım desteklerini üretim yapılan yıl açıklayacak ve aynı yıl içinde ödemelerini gerçekleştireceğiz. Sulama yatırımlarına önem vereceğiz. Sadece aracıların değil çiftçilerin de kazandığı bir sistem oluşturacağız. Ayrıca tarım liselerini açacağız. Ziraat bankası eskiden olduğu gibi çiftçinin bankası olacak. Bunlar Ali Babacan’ın sözüdür.” ifadelerini kullandı.
“TÜM BUNLAR ALİ BABACAN’IN SÖZÜDÜR”
Daylık sözlerini şöyle tamamladı: “Hayvancılık konusu da eylem plânımızda geniş yer ayrıldı. Et ve süt üreticilerine ödemelerini zamanında ve planlı şekilde yapacağız. Yerli üretimi destekleyerek yem bitkilerini ithalata bağımlı olmaktan kurtaracağız. Yem bitkilerinin kullanımına yüzde 50’ye kadar destek vereceğiz. Hayvancılık sektörünü destekleyeceğiz, mera alanlarını geliştireceğiz. Terk edilen yaylaları yeniden üretime kazandıracağız. Organize Hayvancılık Bölgelerini (OHB) teşvik ederek, hızla kuracağız. Doğa dostu hayvancılığı destekleyeceğiz. Ülkemizin flora zenginliğine sahip bölgelerinde arıcılığa özel teşvik ve destek vereceğiz. Çevreye duyarlı balık üretme çiftliklerini yaygınlaştıracağız. Üniversiteler ile iş birliği yaparak yeni balık türlerinin geliştirilmesini ve üretimini sağlayacağız. Bütün bunlar Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın sözüdür.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti