Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Devlet Hastanesi’ndeki ameliyatla tümörden kurtuldu

Bu haberin fotoğrafı yok
Devlet Hastanesi’ndeki ameliyatla tümörden kurtuldu

Büyükşehirler ve üniversite hastanelerinde yapılan kapalı bağırsak ameliyatı, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde de gerçekleşti. 62 yaşındaki Ramazan Baş, kalın bağırsağındaki tümörden, Dr. Serkan Türel ve Dr. Murat Akıcı’nın müdahalesi ile kurtuldu

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, kendi alanında bir ilke imza attı. Büyükşehirlerdeki hastaneler ile üniversitelerin araştırma-eğitim hastanelerinde yapılan “Laparoskopik kolon rezeksiyonu” isimli operasyon, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi tarafından da gerçekleştirildi. 62 yaşındaki Ramazan Baş, Afyonkarahisar Genel Cerrahi Bölümü’nde görevli Dr. Serkan Türel ve Dr. Murat Akıcı’nın müdahalesi ile kalın bağırsağındaki tümörden kurtuldu.
“AĞRI OLDU, HASTANE’YE GELDİM”
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde bir açıklama yapan Ramazan Baş, hastalık nedeniyle şikâyetleri sonucunda ilk olarak Devlet Hastanesi’ne başvurduğunu belirtti. Baş, “İscehisarlıyım. Kalın bağırsakta ağrı ve kanama vardı. Şu anda hocalarımın sayesinde hiçbir şey kalmadı. Birinci gün hafif ağrım oldu, ama artık bir şeyim kalmadı. 62 yaşındayım. Direkt bu hastaneye geldim. Eskişehir’e, Ankara’ya gitmedim” dedi.
KAPALI AMELİYATLA ÇABUK İYİLEŞTİ
Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü Doktoru Serkan Türel ise Ramazan Baş’ın kısa sürede normal hayatına döneceğini söyledi. Türel, “Hastamızda kolon tümörü mevcuttu. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde ilk kez bu ameliyat yapıldı. Bu tür hastalıklar, ilerleyen evrelerde hayati tehlike taşıyabiliyor. Kapalı ameliyat yapılması nedeniyle, hastanın ameliyat sonrasında çok çabuk iyileşmesini sağladık. Ramazan Bey, birinci gün suyunu içmeye başladı, aynı gün yürüyüşüne başladı. Üçüncü gün normal gıdasını yemeye başladı. Herhangi bir aksilik olmazsa yarın evine göndermeyi düşünüyoruz” diye konuştu.
KARINDA ŞİŞLİK, KABIZLIK, KANAMA
Ameliyatta görev alan diğer doktor Murat Akıcı da, kalın bağırsak tümörü hakkında bilgi verdi. Akıcı, şu ifadeleri kullandı:
“20 gün önce burada göreve başladım, ilk görev yerim. Kalın bağırsak tümörü çok sık görünmekte. Ramazan Bey’in ameliyatını kapalı yöntemle gerçekleştirdik. Kapalı yöntem, safra kesesi gibi ameliyatlarda kullanılmakta ama kalın bağırsak tümöründe Afyon’da yeni yeni kullanılmakta. Ameliyat, 5 delikten yapılıyor, tamamen kapalı bir ameliyat. Hastaya önemli avantajlar sağlamakta. Hastanın hastanede kalış süresini azaltıyor. Açık cerrahiden farkı yok. Bu hastalık çok belirti vermiyor. Karında şişkinlik, kabızlık, makatta kanama şikayetleriyle geliyorlar bize. Bu hastalık Aile Hekimliği ve Kanser Tarama Merkezleri’nde teşhis edilmeli. Çevresel faktörler çok ön planda. Lifli gıdalar tüketmeyen, bol ekmek yiyen, sebze tüketimi az olan, bol et tüketen kişilerde kolon tümörlerini çok sık görüyoruz.”
TEKNİK VE PERSONEL ALTYAPISI SAĞLAM
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Müdürü Dr. Hasan Arslan, vatandaşların kaliteli hizmet alması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirtirken, Başhekim Mehmet Duran da teknik altyapı ve personel itibariyle bu tür ameliyatları yapabileceklerinin altını çizdi.
İLK OLDU, ARKASI GELECEK
Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu ise, Afyon için mutlu bir gün yaşadıklarını vurguladı. Erenoğlu, şöyle devam etti:
“Bugün onurlu ve gururlu bir günümüz. Afyon için çok şeyler yapacağız. Bu ameliyatlarımız ilk olacak, ama arkası gelecek. Bu ameliyat olmasaydı hayati tehlike vardı. Açık ameliyat olsaydı, enfeksiyon riski de çok yüksekti. Biz yapılabilecek her konuda arkadaşlarımızın arkasındayız.”
TOPLANTIDAN SONRA KORİDORDA YÜRÜDÜ
Ramazan Baş’ın kaldığı hasta odasında gerçekleştirilen basın toplantısında, doktorların zaman zaman Ramazan Baş’ın ellerini tuttuğu görüldü. Baş, basın toplantısından sonra odasının bulunduğu koridorda yürüyerek “Sağlığım yerinde” mesajı verdi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti