Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Doktor açığımız YÜZDE 37” – Kocatepe Gazetesi

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet
“Doktor açığımız YÜZDE 37”

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar’ın sağlık sorunlarını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya iletti. Afyonkarahisar’ın doktor açığının yüzde 37 olduğunu kaydeden Taytak, “Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizden aldığımız şikayetler üzerine,  Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürümüz Serhat Korkmaz ve hastane başhekimlerimizden aldığımız bilgilere göre, Afyonkarahisar ilimizde, doktor doluluk oranı yüzde 63, doktor açığımız ise yüzde 37’dir. Bütün ilçelerimizde, uzman doktor açığı bulunmaktadır.” dedi.
“HASTANELER HİZMET VEREMİYOR”
Hastanelerde uzman doktorların olmadığını söyleyen Taytak, “Hastanelerimizde, Genel Cerrahi, Kulak Burun Boğaz, Çocuk, Cildiye, Psikoloji, Nöroloji, Beyin Cerrahi ve Göğüs hastalıkları uzmanlarımız bulunmamaktadır. Bu sebepten hastanelerimizde yeterli derecede hizmet verilememektedir. Aksaklıklar ve yığılmalar yaşanmaktadır. Sağlığın insanlarımız için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bir an önce de çözümünü beklemekteyiz.” ifadelerini kullandı.
SORUNLAR ÇÖZÜLECEK
Bakan Fahrettin Koca Taytak’ın talep ve şikayetlerinin en kısa zamanda giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti. Taytak, sözleşmeli hekimlik sisteminin sadece Emirdağ ve Çay İlçelerinde olduğunu bu sebepten şehir genlinde doktorlar ve uzmanların buraları tercih ettiğini vurguladı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti