Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Donanımlı bir teknik kolejde okumak büyük şans”

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji öğrencilerinin donanımlı bir teknik kolejde okudukları için çok şanslı olduklarını söyledi

 

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji tarafından düzenlenen Kariyer Günü etkinliğine eşi Dr. Burhan Selim Yiğitbaşı ile birlikte katıldı.

“ÖĞRENCİLER 4 YIL ÜCRETSİZ EĞİTİM ALIYOR”

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, eşi Dr. Burhan Selim Yiğitbaşı ile birlikte OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’nde düzenlenen Kariyer Günleri programında gençlere gelecek ve kariyer planlaması hakkında önerilerde bulundu. Vali Yiğitbaşı, program öncesi Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji bölümlerini inceledi. Gezi sonunda okulu çok beğendiğini ifade eden Vali Yiğitbaşı, meslek liselerinin eğitimin temel taşı olduğunu ifade etti.

Afyon OSB konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Rahmiye Sare Palalı Teknik Kolej Okul Müdürü İbrahim Çakal, “Türkiye geneli OSB’ler içerinde eğitim gideri devlet tarafından desteklenen 60 Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olup, veliler okullarımızdaki öğrencileri adına 4 yıl boyunca her hangi bir eğitim öğretim ücreti ödememektedir. Okulumuzun 60 dersliği ve 25 uygulama atölyesi 1915 öğrenci kapasitesi var.” dedi.

“EŞİMLE GENÇLERE TECRÜBELERİMİZİ AKTARMAK İSTEDİM”

Kariyer Günleri programının konuşmacısı Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, kendisinin de meslek lisesi mezunu olduğunu meslek liselerinden mezun olan gençlerin üniversite sınavında avantajlar yaşadığını söyledi. Tam donamlı bir teknik kolejde okumanın büyük bir şans olduğunu söyleyen Vali Yiğitbaşı, “Çok yerde programlara katılıyoruz, çok yerde konuşma yapıyoruz. Ama bugün bu salona girince üniversitede öğretim üyeliği yaptığım eski günlerimi hatırladım. Gençlerle sohbet ve iletişim halinde olduğumuz yıllar aklıma geldi. Bana tekrar gençlerle bir arada olmanın önemini hissettirdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum, iyi ki geldiniz iyi ki buradasınız hepiniz. Bu söyleyişe özellikle eşimle birlikte katılmak istedim çünkü gençlere birlikte edindiğimiz tecrübeleri aktarmak istiyoruz.” diye konuştu.

“RSP TEKNİK KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ ÇOK ŞANSLI”

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı sözlerini şöyle tamamladı:

“Ankara doğumluyum, babamın mesleği dolayısıyla birçok yerde bulunduk. Babam mülki idare amiri kaymakamdı. Belirli bir görev süresini doldurduktan sonra Türkiye’nin pek çok yerinde bulunduk. Bende Ankara’da meslek lisesinden mezun oldum. İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldum. O zamanlarda bu tercihimi ben kendim yapmıştım. O dönemlerimde başarılı bir öğrenciydim. İnsanlarla sürekli iletişim halinde olduğum, masa başı bir iş istemediğimi biliyordum. Sizin okulunuzda da idealist öğretmenlerinizin olduğunu görüyorum. Bugün atölyelerinizi gezerken de bu durumu fark ettim. Bu yönden de çok şanslı olduğunuzu söyleyebilirim.”  >> Şeyda YEŞİLÇAY’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti