Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Eğitim hakkı ve özgürlükler yok sayılıyor”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Eğitim hakkı ve özgürlükler yok sayılıyor"

Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ömer Akyıldız, eğitim emekçilerinin haklarını korumak için 23 Kasım’da Ankara’da büyük bir yürüyüş gerçekleştireceklerini kaydetti

Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ömer Akyıldız, eğitim ve siyasi alanda birçok baskıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Bankalar Caddesi’ndeki PTT Şubesi önünde basın açıklaması yapan Eğitim-Sen üyeleri adına konuşan Akyıldız, tüm vatandaşlara 23 Kasım’da Ankara’da buluşma çağrısı yaptı.
Akyıldız, “Siyasi iktidarın taleplerimizi yok sayan anlayışına karşı en güçlü ve en etkili yanıtı vermek için, eğitim ve bilim emekçilerini, çocuklarının geleceğinden endişe eden bütün halkımızı, 23 Kasım’da Ankara’da yapacağımız kitlesel basın açıklamamıza katılmaya ve güç vermeye davet ediyoruz” dedi.
ŞİDDETE PROTESTO
Türkiye’de birçok farklı yönden baskıyla karşılaştıklarını hatırlatan Akyıldız, “Başta eğitim hakkı olmak üzere, en temel insan hakları ve özgürlükler yok sayılmakta, en temel demokratik talepler bile tehditlerle, baskı ve şiddetle bastırılmaya çalışılmaktadır. Son olarak Başbakan’ın öğrenci evleri üzerinden başlattığı ve geçmişte de çokça örneğini gördüğümüz yaşam tazına yönelik doğrudan müdahaleler, siyasi iktidarın baskıcı ve otoriter uygulamalarına yenilerini eklemeye çalıştığını göstermektedir” diye konuştu.
Akyıldız, şöyle devam etti:
“AKP hükümeti bugüne kadar attığı her adımda, sadece kendisi gibi düşünenler için demokrasi ve özgürlük talep etmiştir. Başbakan’ın halkın yaşam tarzına yönelik aşırı müdahaleci söylemleri, siyasi iktidarın kendine demokrat ve sahte özgürlükçü yüzünün herkes tarafından net bir şekilde görülmesini sağlamıştır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti