Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim-Sen 18.’nci kuruluş yıldönümü kutlandı

Bu haberin fotoğrafı yok
Eğitim-Sen 18.'nci kuruluş yıldönümü kutlandı

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) 18. kuruluş yıl dönümü Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda sendika üyeleri ve protokol üyelerinin katıldıkları yemek ile kutlandı

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ömer Akyıldız, Çağdaş Hukuçular Derneğine geçtiğimiz günlere yapılan operasyonlara tepki gösterdiğini söyledi.
TOPLUMSAL MUHALEFETİ ÖRMEK ZORUNDAYIZ
Akyıldız, Eğitim-Sen olarak öncelikli görevlerinin ülkeyi aydınlatmak olduğunu kaydetti. Eğitimcilerin sorunlarının çözümünün siyasal farklılık gözetmeden örgütlü sendikal mücadeleden geçtiğini de hatırlatan Akyıldız, şöyle devam etti: “Eğitimcilerin sorunları toplumun sorunlarından farklı değildir. Biz eğitimin temel bir hak olduğunu söylüyoruz. Hrand Dink cinayetinin aydınlatılamaması ve katillerinin bulunamamasının sorumlusu AK Parti iktidarıdır ve 6 yıl önce Hrant katledildi, adalet ise yok edildi. Şimdi adaletsiz bir hukuk düzeni inşa edilirken, bu düzene karşı emekçilerin ve ezilenlerin hakkını savunan Çağdaş Hukukçular Derneğine yönelen göz altı terörü de göstermiştir ki iktidarın istediği adaleti arayanların dahi olmadığı bir memlekettir. Yapılan operasyon AK Parti faşizmidir. Bir baskı sürecinden geçiyoruz. Onun için birlikte toplumsal muhalefeti örmek zorundayız. Biz bu işin bilincinde ve işin talibiyiz” dedi.
Gerçekleştirilen programa Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Sultandağı Belediye Başkanı Osman Acar, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, CHP İl Genel Meclisi üyeleri ile sivil toplum örgütleri, sendika temsilcileri ve Eğitim-sen üyeleri katıldılar. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti