Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitimciler kardeşlik sofrasında buluştu

Eğitim Bir-Sen 1 Nolu

Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şubesi’nce organize edilen “Birlik ve Kardeşlik Sofrası” programında sendika üyesi eğitimciler bir araya geldi

 

Eğitim Bir-Sen Genel ve Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın’ın katılımıyla Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şubesi’nin “Birlik ve Kardeşlik Sofrası” programı 8 Ekim 2021 Cuma akşamı Grand Derya Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa yoğun bir katılım olduğu gözlendi.
“SAĞLAM GAYENİN TEMELİNDE
ALLAH RIZASI VARDIR”
Toplantının açılış konuşmasını Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan yaptı. Arslan sözlerine konfederasyonun kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan, merhum Genel Başkan Yardımcıları Erol Battal, ve Mithat Sevin, Memur-Sen İl Temsilcilerinden merhum İrfan Ağılönü, İbrahim Özkul ve Mehmet Arif Özdilek’i rahmet, minnet ve saygıyla anarak başladı. Adına “Birlik ve Kardeşlik Sofrası” olarak koydukları bir program organize ettiklerini dile getiren Arslan, “Sendikamız başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarımız, her türlü imkân, mevki, makam; memleketi, milleti ve inandığı değerler adına sağlam bir gayeye adanmış, sevdalı insanların hizmet üretebileceği alanlardır. Sağlam gaye ile ilgili ifadeler farklı olabilir. Lakin üzerinde birçoğumuzun ittifak edebileceği bir gerçeklik vardır ki, o sağlam gayenin içinde ‘ben’ yoktur, ‘biz’ vardır; ‘kin’ yoktur, ‘aşk’ vardır; ‘tembellik’ yoktur, ‘hizmet üretmek’ vardır; ‘hesap’ yoktur, ‘hasbîlik’ vardır; ‘umutsuzluk’ yoktur, ‘müjdeler’ vardır ve ‘Ne yaptıysam, Allah rızası için yaptım’ diyebilmek vardır.” dedi.
“SOSYAL SORUMLULUK
PROJELERİ SÜRECEK”
Pandemi döneminde çalışmalara ara vermeksizin devam ettiklerini belirten Arslan, “Okul, kurum ilçe ziyaretlerimizde hız kesmiyoruz. Binlerce kilometre yol kat ettik, buna devam edeceğiz inşallah. Şube Divan Kurulu Toplantılarımız, iş yeri temsilcileri toplantılarımızı mutat aralıklarla gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bugün gerçekleştirdiğimiz 5.Kitap Okuma Yarışması Ödül Törenimiz akabinde 6. Kitap Okuma Yarışmamızın besmelesine çekip çalışmalarına başlıyoruz. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak birlikte hayata geçirdiğimiz ‘Bir Yetim Bir Dilek Bir Yetimhane’ projemizle şehrimizdeki yetimlerin gönlüne dokunmaya gayret ettiğimiz gibi Orta Afrika ülkesi Çad’ın Başkenti Encemine’deki ‘Erol Battal Kız Yetimhanemiz’ de sadaka-i cariyeniz olarak iyilikler hanenizde yerini aldı elhamdülillah.” diye konuştu.
“YENİ BÜRO YAKINDA HİZMETE GİRECEK”
Mustafa Arslan, sendika üyelerine daha iyi hizmet üretebilmek amacıyla mülkiyetini aldıklarını belirttiği yeni şube bürosunu yakında hizmete alacaklarını söyledi. Arslan şunları kaydetti: “ İnşallah yakın bir vakitte yeni büromuzda artan faaliyetlerimizle daha ne yapabiliriz sorusuna, birlikte yeni cevaplar bularak yeni hizmet alanları açacağız. Geçtiğimiz üç yılda üye sayımızı her yıl artırarak geleneği hep birlikte devam ettirdik elhamdülillah. Şuan 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarımızla büyüme trendimizi artırdığımız bereketli günler yaşıyoruz. Bu yönüyle, emeği, alın teri, kamu çalışanları adına kıymetli mücadelesi için Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın’a ve Genel Başkan Yardımcılarımıza en kalbi duygularla teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum.”
Belediye Başkanı Memet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sırayla sendika üyelerine hitap ettikten sonra toplantı sona erdi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti