Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Eğitimde alt sıralardan kurtulamayacağız”

İYİ Parti İl Başkanı

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, eğitim ve öğretimde Afyonkarahisar’ın durumunun “dövünülecek” bir durum olduğunu belirterek, “Bu başarısızlıkta payı olanların bizimle birlikte dövünmeye hakkı yok. Çare bulunmazsa Afyonkarahisar olarak eğitimde 60. sıradan kurtulamayacağız” dedi

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya dün öğlen partide basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda partililer ve Çobanlar Belediye Başkan adayı Sefa Değirmen de hazır bulundu. İnkaya, tabelalara Afyonkarahisar’da yeniden yazılan, Rize’de ise silinmesi kararı alınan devletin baş harfleri, eğitim durumu ve Diyarbakırlı annelerin feryadından söz etti.
KERBALA VE ŞEHİTLERİ YÂD ETTİ
Mehmet İnkaya, PKK terör örgütünce şehit edilen tüm kahramanlar ve son şehitlerimizden Polis Özel Harekât Müdürü Tufan Kansuva ve Çukurca da şehit düşen Yasin Sarı’ya, Mardin Ömerli de şehit düşen Güvenlik Korucusu Evren Başçı ya Allah’tan rahmet diledi. İnkaya, “Kerbela’yı acı günü yâd ederim. Peygamberimizin torunu Hazreti Hüseyin ve Kerbela şehitlerimize de Allahtan rahmet dilerim” dedi.
“AFYON’DA KABUL, RİZE’DE RET”
Mehmet İnkaya, İYİ Parti ve CHP’nin oluşturduğu Millet İttifakının Belediye Meclis Üyelerince Meclise sunulan önergeye karşı MHP’nin ve AK Parti’nin sağduyulu üyelerinin kararıyla Afyonkarahisar Belediyesi tabelasına T.C. harflerinin yeniden çakıldığını söyledi. Bu karar için olumlu oy kullananları kutlayan İnkaya, “Ne yazık ki kendi vatanımızda kendi devletimizin adının baş harflerini yazdırmak için aylardır uğraştık. Ne yapalım biz buna da şükrediyoruz. 17 yıldır AK Parti iktidarınca öyle şeyler uygulanmaya başlandı ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarındaki Rize ilinde Belediye Meclis Üyeleri Türkiye Cumhuriyeti harflerinin tabelaya çakılmasını reddetti. Bundan çok büyük üzüntü duydum. Bu ne demektir? İnsanın kendi vatanında, kendi devletinin isminin baş harflerini asmama kararını almak kime şirin görünmektir? Bunu bir türlü anlayamadık bu gidişle de bir türlü anlayamayacağız.” diye konuştu.
“BIRAKIN EĞİTİMİ, ÖĞRETİMDE
BİLE BAŞARISIZIZ”
Kendisinin de eğitimci olduğunu hatırlatan İnkaya, “Ben kendimde eğitimciyim bu nedenle eğitimle ilgili konuşulmasını da arzu ediyorum. Çünkü iktidar yetkililerinin de söylediği gibi ‘Eğitimde başarısız olduk ne yapalım kusura bakmayın’ diye mahalli basınımıza yetkililerce verilen demeçler var. Biz eğitim konusunda ‘kusura bakmayın, yapamadık’ gibi durumları kaldırabilecek durumda bir ülke değiliz. Biz gelişmekte olan bir ülkeyiz. Eğitimde kişide istendik davranışlar meydana getirmektir. Öğretim ise bir insana bir şey öğretmektir. Bırakın eğitimi biz öğretimde bile başarısızız.” şeklinde konuştu.
“BİRİNCİ
SINIFTAN
4. SINIFA KADAR ÇOCUKLAR
AVUTULUYOR”
2019-2020 eğitim ve öğretim yılının tüm velilere öğrencilere öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına kutlu olmasını dileyen İnkaya, “Bu yıl da ders zili çaldı, okullar açıldı. Biz çocuklarımızı en kıymetli varlıklarımızı okullara bırakıp teslim ettik. Biliyoruz ki okullar yavrularımızı hayata hazırlayan yerler. Buralarda çocuklarımız eğitilecekler, oturmayı kalkmayı, söz dinlemeyi, hayata hazırlanmayı hayatta başarılı olmayı, iyiliği, kötülüğü buralarda öğrenecekler. Birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar okuyan yavrularımızı artık okullarda avutuyorlar. Çünkü eğitim sistemi öyle bir hale getirildi ki öğretmene şunu diyor! Ey öğretmen! Bu çocuğa sadece okuma yazmayı öğret, çocuğun ana ihtiyaçlarını ders saatleri suresinde karşılamasına yardımcı ol, onları yönet, diğer şeylere karışma! İktidar öğretmenim başına da veliyi denetçi olarak görevlendiriyor. Bu durumdaki öğretme de çocuğu 4 yıl boyunca sadece avutuyor, ikinci 4 yıllık öğretim de çocuğun başarısına yetmiyor.” ifadelerini kullandı.
“AFYON’DA EĞİTİM BELİRSİZ DURUMDA”
Afyonkarahisar’ın iller arasında orta öğretime geçiş sınav sıralamasında 60. sıraya gerilediğini dile getiren İnkaya şöyle konuştu:
“Orta öğretime geçişte 60. sıralara geliyoruz. Liseye geçiş (LGS) sınavlarından bahsediyorum. Bu sınavlarda ilimiz 81 il içerisinde 60 sıradadır. Bu ne demektir? Afyonkarahisar’ımız da eğitim belirsiz durumda, diğer illerle kıyaslandığında yerimiz alt sıralar. Ama öğretimde yani eşit şartlarda öğretilen konularda bizim çocuklarımız 60 ilden sonra geliyor demektir. Bu hep birlikte yaptığımız gibi dövünülecek bir konudur. Bu başarısızlıktan sorumlu olanların bizimle birlikte dövünme hakları yoktur. Çözümü İl Milli Eğitim yöneticileri ve çalışanları arayacaktır. Aradan birincilerin çıkması istisnaların kaideyi bozmadığı anlamına gelir.”
“ÇARELER ARAŞTIRILMAZSA
60. SIRADAN HİÇ KURTULUNMAYACAK”
Yeni eğitim ve öğretim yılında durumun ele alınıp, değerlendirilip çarelerinin araştırılması gerektiğini belirten İnkaya şunları söyledi:
“Yoksa dünyadaki eğitim öğretimde geride olan Türkiye’nin ve Türkiye’deki eğitim içerisinde 60. olan bir il durumundan hiç kurtulamayacağız. Bu başarısızlık devam edip gidecek, arada olan çocuklarımıza olacak. Yazıktır, emekler boşa gidecek. Bilindiği gibi okulların açıldığı ilk hafta İlköğretim Haftasıdır. İlköğretim aslında anayasa gereği devlet okullarında parasızdır. Ama güncel iktidar hatta teşvik ederek velileri özel okullara yönlendirme çabasına girmiştir. Aslında özel okullarda parayla diploma alındığı zannedilmektedir. Özel okullar çocukları çok başarılı değil, olan zekâsını kabiliyetini kullanmasına yardımcı olan kurumlardır.” Devlet okullarında eşit şartlarda fakir zengin bir arada eğitim görüp çocukların kıyafette bile eşit durumda öğretilip eğitilmelerinin en doğru yaklaşım olacağını belirten İnkaya, “Özel okullar ticarethane gözüyle görülürse Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceği pek de parlak olmaz.
“KONUŞULACAK ÇOK ŞEY VAR”
9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluş yıldönümünü kutlayan İnkaya, İzmir’le ilgili konuşulacak çok şey olduğunu ifade etti. İnkaya sözlerine şöyle devam etti:
“9 Eylül 1922’de düşman işgalinden kurtulan İzmir’imizin kurtuluşunun 97. yılını, hep birlikte kutladık. Sevr Antlaşması ile paylaşılan ülkemin 26 Ağustos sabahı Afyonkarahisar’da başlayan Büyük Taarruz ve Başkumandanlık Meydan Savaşı sonucunda, 10 günde Dumlupınar’dan İzmir’e yürüyerek gelen Türk askeri, düşmanı denize dökmüş, aldığı emri yerine getirmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Büyük Taarruzun başlangıcında ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri’ demiştir. Emir yerine getirilmiş genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. O kara günlerden sonra 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir güneş gibi doğmuş dost ülkelerin umudu olmuştur.”
“DİYARBAKIRLI ANNELERİN MÜCADELESİNE İYİ PARTİ DE
DESTEK VERİYOR”
Zor şartlarda kurulan şanlı Türk devletinin 40 yıldır PKK terör örgütüyle mücadele ettiğini söyleyen İnkaya, “Zor şartlarda kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti tam 40 yıldır PKK terör örgütüyle mücadele etmektedir. Bugünlerde Doğu Anadolu bölgemizde Diyarbakır ilimizde bazı anaların PKK terör örgütünce çocuklarının dağa kaldırıldığı söylenerek HDP binası önünde çocuklarını geri istemektedirler. Bu onların en doğal hakkıdır. İyi Parti olarak bizler de bu analara destek veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde, bu çocuklarımız devletine kurşun atan olarak yetiştirilmemeli Türkiye Cumhuriyeti Devleti kutsaldı, anadır. Anadolu’dur anaya karşı gelinmez, ana üzülmez, anaya asilik yapılmaz. Onun için biz de çocuklarının dağdan indirilip, kendine, ailesine, vatanına faydalı birer insan olmaları için anaları destekliyoruz. Allah Devletimizi Milletimizi korusun, yüceltsin.” dedi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

“Belediyelerin işçi çıkartması sıkıntı doğuruyor”

 

İYİ Parti Çobanlar Belediye Başkan Adayı Sefa Değirmen, çevre Belediyelerde işçi çıkarmaları
yaşandığını söyledi. Değirmen, ilde işçi çıkarmaktan kaynaklanan sıkıntılar yaşandığını iddia etti

Sefa Değirmen, Afyonkarahisar ve Çobanlar Belediyeleri gibi il çevresinde birçok Belediye de işçi çıkarma durumunun söz konusu olduğunu açıkladı.
AK Partili Belediyelerin işçi çıkardığını ileri süren Değirmen şöyle konuştu:
“AK Partili Belediyeler çevre Belediyelerde çalışan işçileri işlerinden çıkarıyorlar. İşçi çıkarma durumundan dolayı Afyon’daki temizlik hizmetleri maalesef aksıyor. Örneğin il merkezinde ayakkabıcılar arası olarak tarif edilen Postanenin sol tarafına girildiğinde durak alanı ve sokağın tamamının ne kadar yağ, kir, toz içinde olduğu görülmektedir. Özellikle Bankalar Caddesinde Ziraat Bankası önünden başlayan bu durum Şekerbank’ın bulunduğu cadde üzerinde ki yağları görüyorsunuz. Afyon’da gerçekten işçi çıkarmadan kaynaklanan bir sıkıntı vardır. Mesela Çobanlar Belediyesi’nde İYİ Partili Meclis Üyesinin kardeşi işten çıkarıldı. Bu siyasallaşmalar gündeme gelmiyor.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti