Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elektrik için 172 milyon liralık bütçe

Bu haberin fotoğrafı yok
Elektrik için 172 milyon liralık bütçe

Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi İl Müdürü Mehmet Ekici, 2014 yılı yatırım hedeflerinin 172 milyon lira olduğunu söyledi. “Afyonkarahisar’ın loş olduğu” eleştirilerine hak veren Ekici, “Aydınlatma sisteminde eksikler oluşmuş ama xmaalesef giderilememiş. Biz bunları tamamlamaya çalışacağız” dedi. Ekici Kale’nin de, şehrin de hak ettiği gibi aydınlatılacağını söyledi

Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi İl Müdürü Mehmet Ekici, 2013 yılında önemli yatırımlara imza attıklarını, ancak Afyonkarahisar ölçeğindeki bir il için bu yatırımların yeterli olmadığını belirtti. 2014 yılı yatırım bütçelerini Şirket yönetiminden 172 milyon lira olarak talep ettiklerini söyleyen Ekici, “Bizden önceki dönemde 2012 yılında Afyonkarahisar’a yıllık 700 bin lira dolaylarında bir yatırım yapılmış. Biz geldiğimizde 16 milyon lirayı aşan bir yatırım yaptık. Ama bu yetmez. Şirketin yeni yol haritası belirlendiğinde 172 milyon liralık bütçe için tüm kapıları zorlayacağız. İsteyenin bir yüzü kara” dedi.
KALE AYDINLATMASI
YENİLENECEK
Ekici, Karahisar Kalesi’nin de aydınlatılmasının tam anlamıyla sağlanması için çalışmaların yoğunlaşacağını belirtti. Kale’nin aydınlatma projesinin yıllar önce gündeme geldiğinde, bu projeyi yurt dışından bir firmanın hibe olarak uyguladığını, aydınlatma tesisatının bu firma tarafından kurulduğunu anlatan Ekici, “Bu firma 2 bin vatlık armatürlerle uzun hüzmeli aydınlatma sistemi kurarak bu sistemi oluşturdu. O dönemde Türkiye’De bu sistem kurulamıyordu. Bu nedenle bayancı firma kurdu. 2006 yılına kadar bu sistem Belediye bünyesinde idi. 2006’dan itibaren bizim görevimiz sadece bu sistemi açıp kapatmaktan ibaretti. Maalesef aradan geçen yıllar içerisinde Kale’nin aydınlatma sisteminde aksaklıklar yaşandı. Ancak bu aksaklıklar giderilemedi. Şu an aydınlatmayı sağlayan sadece bir tek armatür kaldı. Hal böyle olunca Kale’nin aydınlatmasında aksamalar oldu. Sayın Valimiz de konunun üzerinde hassasiyetle duruyorlar. Belediye Başkanımız da bu konuda bizim destekçimiz. Şimdi bu aksaklıkları gidermenin yollarını arıyoruz” dedi.
İL GENELİNDE YATIRIM ATAĞI
Afyonkarahisar’da elektrikle ilgili 5 önemli ihale yapıldığına dikkat çeken Ekici, Afyonkarahisar’ı bir bütün olarak ele aldıklarını; yatırımların il merkeziyle sınırlı kalmayacağını hatırlattı. Yatırım programında olmamasına rağmen aciliyet gösteren çalışmaları hayata geçirdiklerini belirten Ekici, 7-8 köy için şebeke çalışmasının gündemde olduğunu hatırlattı. 500 direkli bir ihalenin yapıldığını, Şirket yönetim kurulunu Gazlıgöl’e davet ederek ihtiyaç durumunu şirket yöneticilerine de gösterdiklerini anlaan Ekici, “2014-2015 yıllarında gerekli yatırımlar yapılmazsa Afyonkarahisar’ın elektrik konusunda sıkıntı yaşayacağını ortaya koyduk. Sıkıntı oluşturan bölgeleri tespit ederek, yönetimimize aktardık. Bunlarla ilgili çalışmalarımız 2014’de başlayacak. 2008 yılında Dünya Bankası aracılığıyla ihale edilen hatların yer altına alınması projesi öylece duruyor. Olmaz ki, Doğu Anadolu’da bile hatların tamamı yer altına alındı. Direkler arasında hatların görümümü Afyon’a yakışmıyor. Afyon büyüyor. Tarlalar arsaya dönüşüyor. Mevcut sistemimiz artık küçük geliyor. Yeni Transfer Merkezlerimizin de planlamalarını yaptık. Bu çalışmalarımız yıllara sari olarak yapılacak. Biz sağı solu kazmaya can atmıyoruz ama Afyonkarahisar’ın geleceği açısından bu çalışmalar gerekli. Yeniden kazıların yaşanacağı bir süreç olacak” dedi.
ŞEHİR AYDINLATMASINDA 70 DİREK EKSİK
Şehir merkezinin “loş” bir görünümü olduğu, diğer kentlerdeki ışıl ışıl görünümün Afyonkarahisar’da olmadığı eleştirilerinin haklılık payı bulunduğunu belirten Ekici, bu durumu aşmak için de çaba gösterdiklerini bildirdi. Refüjlerde bulunan 70 direğin, zaman içerisinde zarar görmesine rağmen bunların hiç birinin yenilenmediğinin altını çizen Ekici, “Biz bunların hepsini yenilemek için harekete geçtik. Loş görünüm biraz bunlardan kaynaklanıyor. Ayrıca örneğin Yeşilyol’da aydınlatma sistemi aaçların arasında kalıyor. Zaman içinde ağaçlar büyüdü, gelişti. Doğal olarak aydınlatma da bunların arasında kaldı. Bunlarla ilgili de çalışıyoruz” dedi.
ELEKTRİKTE YENİ DÖNEM
Elektrik dağıtım ve satışında yeni bir uygulamanın, Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar’da da başladığına dikkat çeken Ekici, “Afyonkarahisar’da elektrik hizmetleri Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ) ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi (OEPSAŞ) olarak ikiye ayrıldı. Her türlü teknik desteği biz vereceğiz; ama vatandaş elektriğini OEPSAŞ’tan alacak. Yarın başka bir firma daha Afyonkarahisar’a elektrik arzı yaparsa, vatandaşlar tercih hakkını kullanabilecek. Aynen cep telefonu hatlarında olduğu gibi. Alt yapıyı biz sağlayacağız, perakende satışı diğer firmalar yapacak.” diye konuştu.
ŞİRKETTE YENİ YAPILANMA
OEPSAŞ ve OEDAŞ’ın 2015’de tamamen ayrı şirketler haline geleceğini belirterek, bunun uygulamasının 2013 yılıyla birlikte başladığını vurgulayan Mehmet Ekici yeni sistemle ilgili olarak şu bilgileri aktardı:
“Ben OEDAŞ olarak abonenin borcu olup olmadığını bilmeyeceğim. OEPSAŞ bana borcu olan aboneyi bildirecek, biz elektiriğini kesecek ya da bağlayacağız. Şu anda şirketlerimizin sahibi Yıldızlar Holding. EPDK tarafından şirket yönetimindeki isimler değiştirildi. Yeni yönetim kurulu şirketin satış sürecini başlattı. Türkiye’nin dev şirketlerinin satışla ilgilendiğini biliyoruz. Sürecin bu ay sonuna kadar netleşmesi bekleniyor” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti