Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elibol: Her hafta bir iddia sunacağız

Bu haberin fotoğrafı yok
Elibol: Her hafta bir iddia sunacağız

Sandıklı Belediye yönetimine karşı muhalif kanattan gelen eleştirilere ağır bir dille karşılık veren Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, ağır ithamlarda da bulunarak ekledi: “Bizlere yıldırma ve bezdirme politikası yapılıyor. Bunu yapan insanlarda memleketin kaderiyle oynayan ve kul hakkından bahseden insanlar. Bundan sonra her hafta Belediye ile ilgili bütün Afyon kamuoyuna herkesle alakalı bir iddia sunacağız.”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) teşkilatları Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol’un makamında düzenlediği basın toplantısında birlik, beraberlik mesajları verdi.
BELEDİYE ZORA DÜŞÜRÜLMEK İSTENİYOR
Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol’un makam odasında düzenlenen toplantının açılış konuşmasını MHP İl Başkanı Aziz Aslan yaptı. Aslan, bu toplantıyı mübarek Cuma gününü baz alarak düzenlediklerini, katılımcılarla birlikte Cuma namazı kılmak istediklerini söyledi. Aslan, yakın çevredeki ilçe teşkilatları, Belediye Başkanlıkları, teşkilat mensupları ve İGM üyelerini de toplantıya davet ederek hem fikir olduklarını göstermeyi amaç edindiklerini bildirdi. Aziz Aslan, toplantıya katılan herkese teşekkür etti. Aslan, Sandıklı Belediyesi’nin zor duruma düşürülmek istendiğini, başka Belediye yönetimlerinin de aynı akıbete uğrayabileceğini bu nedenle birlik ve beraberliğin önem taşıdığını ifade etti.
33 TRİLYON BORÇLA DEVİR ALINDI
Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol toplantıda yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliklerinin bozulmamasını diledi. ABD’nin Irak’ı yer altı zenginlikleri nedeniyle işgal ettiğini söyleyen Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, Afyonkarahisar coğrafyasında sadece Sandıklı ve Gazlıgöl’ün termal kaynakları dolayısıyla eleştiri ve basına malzeme olduğunu belirtti. Her iki bölgenin kaplıcalar bölgesi olduğunu dile getiren Elibol; “Buralarda birileri menfaat gözetiyor. Bundan dolayı bizler daha önce bu Belediye’de görev yapan arkadaşların Belediye’yi nasıl 33 trilyon liralık borca getirdiklerini artık insanlara anlatmamız lazım. Ortada doğru dürüst yatırım gözükmezken, 10 trilyonluk değerde yatırım yokken biz 33 trilyon borçla Belediye yönetimini devir aldık. Bu borcu devir aldığımız arkadaşlar bizden şu anda tüm paraların aynı anda ödenmesini istiyorlar hemde bütün gelirlerimizi kesiyorlar.” dedi.
HER HAFTA BİR İDDİA SUNULACAK
Sandıklı Belediyesine aylık 17 milyon TL gelir geldiğini aktaran Belediye Başkanı İsmail Elibol, “Maliye, EDAŞ, SGK tepemizde. Bize yapılabilecek ne kadar baskı varsa artık tepemizde.” diyen Elibol; “Bizlere yıldırma ve bezdirme politikası yapmaktalar. Bunu yapan insanlarda memleketin kaderiyle oynayan ve kul hakkından bahseden insanlar. Biz artık bundan sonra her hafta Belediye ile ilgili bütün Afyon kamuoyuna herkesle alakalı bir iddia sunacağız. O arkadaşlar artık bu iddialarını anlatsınlar. Sandıklı’da bir saç ayağı varmış. Biz bilmeden bu saç ayağını bozmuşuz. Bunların gelirlerini ve rant kapılarını bozmuşuz. Şu anda herkes hala turizm imar planı peşinde koşturuyor. Birileri sıcak su rezervlerinin peşinde koşturuyor. Birileri devre mülk peşinde koşturuyor. Burada tek engelde dürüst yönetim sergileyen meclisi ile başkanı ile ilçe yönetimi ile Sandıklı Belediyesi yönetimidir. Bunlara taviz vermediğimiz için biz baskı altında kalıyoruz.” diye konuştu.
“HERKES HAKKETTİĞİ
MUAMELEYİ GÖRECEK”
“Biz Sandıklı’nın öz evladıyız, haram yemedik. Kimseye de Sandıklı’yı peşkeş çektirecek durumumuz yoktur.” ifadelerini kullanan Belediye Başkanı İsmail Elibol, Sandıklı Sorkun Jeotermal bölgesinin ihaleye çıkarıldığını kaydetti. Özelleştirmelerin yapıldığına dikkat çeken Elibol; “Bilemiyorum buraları kimler alacak. Artık bizleri yetkisizleştirerek baskı altına almak istiyorlar. Ben yaklaşık 10 kez müfettiş denetlemesi geçirdim. Allah’a çok şükür hiçbir şey bulamadılar. Aynı şekilde Belediye Meclis üyelerimle beraber. Bizler hakikaten Allah rızası için görev yapıyoruz. Bu işlerin ciddiyetini daha iyi anladık. Ama bu memlekette de artık üç beş kişiye pabuç bırakacak halimiz yok. Bundan sonra herkes hak ettiği muameleyi görecek. Başta Belediye personelim, burada herkes yerini belli edecek. Bundan sonra Sandıklı’da bu işi yapan arkadaşlarda karşısında MHP olduğunu bilecek. Biz efeliği de efendiliği de yapıyoruz. Hiç kimseye siyaset yapmadık. Allah rızası için bu memleketi kimseye soydurma, hırsızlık yapma durumumuz yok.” şeklinde konuştu.
ELİBOL AÇIKLAMA BEKLİYOR
Kısaca birkaç belgeyi kamuoyu bilgisine sunmak istediğini belirten Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, seçimlere kadar her hafta bir iddia belgesini açıklamaları halinde eldeki dosyaları tüketemeyeceklerini iddia etti. AK Partili bir İGM üyesinin hastaneye mal verme sırasında yaşanan durumları açıklamasını isteyen Elibol; “Verebileceğim çok sayıda örnek var. Evraklar dosyalar burada. Seçimlere kadar anlatsak herhalde bunların yolsuzluklarını bitiremeyiz. Benim büyüklerimizden ricam bizlere gösterilen inceleme, araştırma, müfettişlik aşamalarındaki hassasiyeti inşallah bu arkadaşlara da göstermeleridir. Tanesini 14.50 TL’den fatura keserken o günün fiyatlarında 0,9, 1.20, 1.37, 1.85 liradan yaklaşık 15 katına bütün hastaneye her şeyi satmışlar. Evrakları burada o medikalci arkadaş kendini biliyordur. İnşallah bunun bir açıklamasını yapar bizlerde dinleriz.” ifadelerini kullandı.
“ÖNCE KENDİ BORCUNU ÖDESİN”
Daha önce kaplıcalarda market işlettiğini belirttiği AK Partili bir meclis üyesinin şu anda Sandıklı Belediyesine 263 milyar lira borcu olduğunu dile getirdi. Bu şahsın AK Parti yönetiminde kendilerine dürüstlükten, kul hakkından bahsettiğini belirten İsmail Elibol şöyle konuştu: “Bu arkadaş önce kendi borcunu temizleyip bizlere ondan sonra kul hakkında bahsetmesi lazım. Ben kendilerinden bu açıklamayı da bekliyorum. Kendisi AK Parti döneminde 5 yıl kira ödemediğini belirtti. Beş yıl kira ödemediğinin belgesi elimizde kendisi ile mahkemeliğiz. Şu anda iktidar partisinin ilçe başkanı, AK Parti Belediye Başkanı döneminde orkide havuzlarını 350 milyar liraya kiraladı. Bununla ilgili bu firmaya bu ihaleye yaklaşık 11 kişi girdi. İhaleden sonra su ibaresini sildiler. Yani bizim sıcak su satarak kazandığımız parayı sırf kendilerine peşkeş olsun diye sildiler. Belgesi elimizde yapmadık derlerse çıkıp anlatsınlar. Yanlış bildiğimiz bir şey varsa söylesinler bizim bildiğimiz evrak yalan söylemez. 350 Milyar liralık borcunu hala Belediye’ye ödemeyen bir iktidar partisinin ilçe başkanı var.”
“BELGEYİ ÇIKARMAYAN ŞEREFSİZ”
Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, kendileri ile ilgili olarak ellerinde belgesi olup da çıkarmayanın “şerefsiz” “haysiyetsiz” olacağını vurguladı. Konuşması sıkça alkışlarla kesilen Elibol, sebzecilik yapan bir Belediye Encümen üyesininde yer aldığı bir grubun dürüstlükten bahsetmesine karşın orkide havuzları ihalesinin ardından şartname değişikliğine giderek su ibaresini kaldırmada rol oynadığını ileri sürdü. Sandıklı Belediyesi’nin oradan gelen yıllık 200-300 milyar lira civarındaki su gelirinin kaldırıldığını ifade eden İsmail Elibol şunları söyledi: “Elimizde bununda belgesi var. Ben açıklamalarını bekliyorum. Çünkü aynaya bakan insan kendini görür. Bizler burada hep dürüst yönetim anlayışı gösterdik. Nasip olursa elden geldikçe böyle devam edeceğiz. Ama kimseye boyun uzatmayacağız. Biz Allah rızası için ve vatandaşın rızası için bunu yapıyoruz. Birileri bu memleketten gelir ve peşkeş sağlayacak diye biz kimseye kendimizi ezdirmeyeceğiz.”
BİR KÖŞE YAZARINA AĞIR İTHAMLAR
Sağlıklı olmadığını belirttiği, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a suikast girişiminde isminin geçtiğini söylediği kişi hakkındaki iddialarını sıralayan İsmail Elibol; “Emlak Bankasını dolandıran, Cübbeli Ahmet Hoca ile ortak olduğu ilişkilendirilen, Türkiye’de ilk hayali ihracatçılığı yapan, 1980 ihtilalinde birçok insanın para sponsoru olan bir şahsın her gün bir köşe yazısı yazıp bunun ciddiye alınması hakikaten bizleri üzmektedir. Ama bunlar Sandıklı’dan yazdırılıp Ankara’dan buraya müdahele ettiriliyor. Ben kendilerini bizimle ilgili önümüzdeki ay ilk meclis toplantısına bekliyorum. Bunları bize meclis toplantısında bize gen soru olarak sorsunlar. İnsanları karalamak küçük düşürmek bu kadar kolay olmamalı. Ergenekon’la, Balyoz’la, 28 Şubat’la alakası olan, Batı Çalışma grubu ile alakası olan bir şahsın hala dışarılarda olabildiğine ben yürekten üzülüyorum. Burada cızırtılık yapan herkesçe malum bir şahıs var. Bu adam zamanında yağmur duası için toplanan paralarıda cebine attı. Bunlar artık bize kul hakkından bahsetmesinler. Bunlar tescilli hırsız zaten. Bizden önceki Belediye yönetiminin 10 maddelik yolsuzluk ana başlıkları ile mevcuttur. Her hafta bir gündem belirleyeceğim. O kadar çok gündem var ki. Onlar iftira atsın biz belgelerle konuşalım.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti