Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emirdağlılar Belçika’da araştırma konusu oldu

Bu haberin fotoğrafı yok
Emirdağlılar Belçika'da araştırma konusu oldu

Yıllar önce işçi olarak Belçika’nın başta Brüksel olmak üzere birçok kentine göç eden Emirdağlılar, Belçika’da araştırma konusu oldu

Belçika’da yaşayan Emirdağlılar’ın, Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesi ve Eskişehir’de de yoğun olarak bulunan Emirdağlılar’la bağlarının kopmamasını inceleyecek çalışma, Anvers Üniversitesi ile Koning Boudewijn Stichting Vakfı tarafından ortak olarak başlatıldı. Çalışma kapsamında Türkiye’deki Emirdağlılar’ın sorunları ve yaşam biçimleri tespit edilip ortak çözümler bulunması amaçlanıyor.Belçika’da büyüyen Eskişehirli psikolog-araştırmacı Nevriye Acar’ın da katıldığı araştırma ekibinin başkanı Anvers Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Christiane Timmerman, “Emirdağlılar, Belçika’da yoğun olarak yaşıyor. Bu nedenle birçok Belçikalı Emirdağlılara, ‘Emirdağ mı büyük Türkiye mi büyük?’ sorusunu yöneltir. Bu durum tüm Belçikalılar’ın dikkatini çeker. Belçika’dan sonra Emirdağlılar en çok Eskişehir’de yaşıyorlar. Biz de hem üniversite hem de vakıf olarak, Eskişehir ve Emirdağ’da yaşayan yaşlı Emirdağlılar’ın hayatlarını kolaylaştırmak için çalışma başlattık. Burada tespit ettiğimiz sorunları, Belçika’da anlatacağız. Belçika’dan sağlanacak destekle sorunları çözeceğiz” dedi.
“BİNLERCE KİŞİ İLE GÖRÜŞECEĞİZ”
Timmerman’ın yardımcılığını üstlenen Nevriye Acar, çalışmalara Eskişehir’den başladıklarını belirterek, “Eskişehir ve Emirdağ’da yaşlıların sorunlarını belirleyeceğiz. Binlerce yaşlı Emirdağlı ile görüşeceğiz. Sonra raporlar düzenleyeceğiz. Bu raporları vakıf ve üniversite aracılığı ile Belçika’da yayınlayacağız. Sonra sorunları ortak olarak çözeceğiz. Böylelikle bağlar daha da güçlenecek, gelişecek. Köprüler kurulacak” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti