Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“EML’deki iddialar gerçekle örtüşmüyor” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"EML’deki iddialar gerçekle örtüşmüyor"

Endüstri Meslek Lisesi’nde Elektrik- Elektronik Teknolojisi Alanı’nın yok edilmeye çalışıldığı iddiasının piyasa gerçekleri ile tam örtüşmediğini bildiren İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, birilerinin inisiyatifiyle akla gelen kursların açılmasının mümkün olamayacağına işaret etti. Yıldırım, alan araştırma ve taraması yapılarak kursların açıldığını kaydetti

Sektörel tespiti ilgili kurumlar yaptı
İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Afyonkarahisar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojisi alanında öğrenim gören bir grup öğrenci velisi imzası ile kaleme alınan ve basına gönderilen mektupta yer verilen iddiaları değerlendirdi. ‘’Elektrik- Elektronik Teknolojisi Alanı yeterli kurs ve yatrım çalışması yapılmayarak planlı bir küçültme ve yok etme harekatıyla karşı karşıya’’ olduğu iddialarının Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilgili birimlerine gerekli incelemelerin yaptırıldığını açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Ulusal Mesleki Edindirme Merkezi (UMEM) ile ilgili olarak donanım, tadilat çalışmalarının sadece okul idaresinin inisiyatifine göre değil, meslek örgütlerinden alınan bilgiler, okulun fiziki yapısı personel durumu, öğrenci başarıları gibi değişkenler dikkate alınarak yapıldığını belirtti. Meslek örgütlerinden bir tanesinin TOBB olduğunu kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, projenin ortağı olduğu için temsilci konumunda ATSO’nun bulunduğunu söyledi. Afyonkarahisat Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) 12 Ekim 2010 tarihinde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdiği yazı da UMEM projesi kapsamında Teknik Endüstri Meslek Lisesi’nin donanım ihtiyaçları, ilin ihti-yacı olan kursların açılması için eğitim konusunda desteklenmesi gereken sektörleri bildirdiğini açıklayan Yıldırım; “Oda tarafından desteklenmesi gereken sektörler araştırılmıştır. Oda’nın meslek komite temsilcileri ile görüşülmüş, İlçe TSO’ları, ESOB ve OSB ile ATSO’nun ilgili birimleri görüşmeler yapmıştır. Eğitim konusunda ihtiyaç duyulan sektör ve alanlarda tespit etmiştir. Mermer, mobilya, metal makine gibi tezgahların kullanımı, beton örme demirciliği ve kalıpçılık, inşaat demirciliği kalıpçılık, demir ustası, mermer makinesi ope-ratörlüğü, este operatörlüğü, mermer seleksiyon işçiliği, iş makinesi bakım onarımı makine bakım elemanı, folkrit operatörlüğü, mobilya imalat montaj döşeme işleri, ahşap kapı pencere doğrama, pvc plastik doğrama, aliminyum doğrama, kaynakçı ustası ve doğal gaz kaynakçlığı, otomotiv makinekerliği, metal kalıpçılığı, tornacı, tesviyeci, klometik hava basıncı ile çalışan otomasyon makineleri ustası, üretime sanayiye dönük elektrik ve elektronik elemanı olmak üzere bu tespitler yapılmıştır. Yapılan tespitler ATSO Genel Sekreteri Süleyman Uğur Ünsoy imzasıyla 12 Ekim 2010 tarihinde UMEM kurs yönetimine gönderilmiştir.” dedi.
Kurslar alan araştırmasına göre açılıyor
Hidayet Yıldırım, Elektrik- Elektronik Teknolojisi Alanı’nda küçültme ve yok etme iddiasını içeren mektubun ardından Endüstri Meslek Lisesi yönetimini konuyu incelemesi için görevlendirdiklerini aktardı. İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, sonuç olarak ATSO’nun hazırladığı raporun bir benzerinin kendilerine sunulduğunu söyledi. Her iki raporunda örtüştüğüne dikkat çeken Yıldırım şu bilgileri aktardı: “UMEM projesinin işsizlere meslek edindirmeye yönelik bir proje olduğu sonuç olarak ülkemizde ki işsiz sayısının azaltılmasının amaçlandıığına değinilmiş. Alınan makina ve teçhizattan Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin de yararlanacaklarını, ancak asıl amacın işsizleri iş ve meslek sahibi yapmak olduğu kaydedildi. Okulun bize verdiği cevap budur. Okulumuzda bugüne kadar tam gün kapsamında pek çok kurs açılmıştır. Bu kurslarla ilgili tespit edilen bilgiler aslında ilimizde hangi meslek alanlarına daha çok talep olduğu konusunda bilgi edinmemizi sağlıyor. Makine teknolojisi alanı, bilgisayar destekli CEEM kursu, solit katı modelleme kursu olmak üzere bu alanlarda kurslar açılmış. İlk seferinde 10 defa açılan kursa katılımcı sayısı 433’dür. İkinci kurs olan solit katı modelleme kursuna 86 kişi katılmış, mermer mozaik eskiltme kursu olarak 4 kurs açılmış 68 kişi katılmış. CEEM de 4 kurs açılırken 62 kişi belge almış. Birinci kademe bilgisayar kursu 23 adet açılarak 434 kursiyer katılmış. İkinci kademe bilgisiyar kullanım kursu 2 adet açılıp 28 kişi katılmış. Fotoşop kursu iki tane açılmış 31 kişi katılmış. Bilgisayar ve internet kullanım kursu 5 adet açılmış 77 kişi katılmış. Bir adet temel metal teknolojisi alan kursuna 20 kişi katılmış. Servis danışmanlığı kursuna 12 kişi, elektrik- elektronik teknolojisi alanında açılan kursa 12 kişi katılmış. Görüleceği gibi diğer kurslara katılımda 400, 80 ve yüzü aşan rakamlar var. Ama elektrik elektronik de iddia edildiği gibi çok talep yerine sadece bir kurs açabilmişiz 12 kursiyerimiz katılmış. Bu bağlamda iddiaların piyasa gerçekleri ile tam örtüştüğünü söylememiz mümkün değil. Birilerinin inisiyatifiyle aklına gelen kursların açılması söz konusu değildir. Alan araştırma ve taraması yapılarak kurslar buna göre açılmıştır.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti