Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

En geniş “Basın Birliği” olacak

Bu haberin fotoğrafı yok
En geniş "Basın Birliği" olacak

Kuruluş aşamasında olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ile Ege Gazeteciler Federasyonu’nun çalışmaları sürüyor. Çalışmaları yürüten heyet Afyonkarahisar’da ziyaret ve incelemelerde bulundu

Türkiye Gazeteciler Platformu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Türkiye Gazeteciler Platformu Genel Koordinatörü Sefa Özdemir, Marmara Gazeteciler Federasyonu İstişare Kurulu Başkanı Sinan Tunç ve beraberindeki heyet, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu oluşumu hakkında bilgi vermek üzere bir ziyarette bulundular.
Çalışmalar hakkında Vali Balkanlıoğlu’nu bilgilendiren heyette Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Ali Fuat Gölbaşı hazır bulunurken, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları ile Afyonkarahisar yerel basın mensupları da ziyarete katıldılar.
Ziyaret sırasında Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ve Ege Gazeteciler Federasyonu’nun kurulması ile alakalı bilgiler veren ve bilgilendirme ziyaretlerinin ilkini Vali İrfan Balkanlıoğlu’na gerçekleştirdiklerini ifade eden Türkiye Gazeteciler Platformu Genel Başkanı Nuri Kolaylı; “Şu anda 66 cemiyetimiz ve onları temsil eden beş adet federasyonumuz var. Ayrıca Ege Federasyonu kurma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ege Federasyonu’nun kuruluş çalışmalarımızı Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları beyin öncülüğünde yürüteceğiz. Tabi bu çalışmaları ay sonuna kadar bitireceğiz. Bu kapsamda çeşitli illeri ziyaret edeceğiz. Ocak ayında Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu açıklandığı zaman Türkiye’de basın sektörünün en büyük oluşumu olacak. Hem üye sayısı, hem işlevi, hem de yaptırımları bakımından ilk ve öncü olacak. Bu anlamda sizi bilgilendirmek üzere burada bulunuyoruz” dedi.
Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Balkanlıoğlu ise şunları söyledi: “Basın kendi başına bir güç. Hatta basın için 4. güç olduğu söylenmekte. Basın, gündemi belirliyor. Küçük büyük bir çok haberi kamuoyuna açıklıyorlar. Bazı mekanizmaları da daha iyi çalışır hale getiriyorlar. Basın bu anlamda önemli. Hatta basın, demokrasinin ve demokrat olma iddiasındaki ülkelerin de önemli gücüdür. Bu güçten de faydalanmak isteyen insanlar da çıkabilir. Mesela Türkiye’nin hassas olduğu konular var. Şehitlik ve gazilik gibi. Bu kurumları kullanarak kamu kurum ve kuruluşlarını suistimal etme düşüncesinde olan kişiler var. Ben bu durumda Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanını arıyor, sağlıklı bir bilgi alıyorum. Bu anlamda basın sektörü bakımından bu ve benzeri durumlarda teyit mercii bir kuruma ihtiyaç vardır. İşte sizlerin de Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nu kurarak muhtemel olumsuz tutumlara karşı tedbirler geliştireceğinize inanıyorum. Bu anlamda sizleri tebrik ediyor, kurulacak olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun vatana ve millete hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu çalışmaları yürüten heyet Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuat Gölbaşı ve Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Burak Orhan’ı da ziyaret ettiler. Heyet Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği sosyal tesislerinde de incelemelerde bulundu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti