Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ercan: İttifak İGM’de yok, Belediye’de adayımız Koçak’tır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)
Ercan: İttifak İGM’de yok, Belediye’de adayımız Koçak’tır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Nevzat Ercan yaptığı basın toplantısı ile gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünü, Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anan ve tüm doktorların 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başlayan CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, “Vatandaşımız genel gündemi çok iyi ve yakından takip ediyor. Seçimlere çok az bir süre kaldı. Son zamanlarda bilindiği üzere, Afyon’a, büyük şehirlere ziyaretler çoğaldı. Bu ziyaretlerin sebebi kaybedilme korkusu. Son günlerde Ankara’da yaşanan, Sayın Mansur Yavaş’a yapılanları biliyoruz. Canlı yayında Mansur Yavaş bir saat boyunca suçlanıyor. Ertesi gün Mansur Yavaş cevap veriyor, canlı yayın yapanlarda tık yok. Tekrar dün canlı yayına geçiyorlar, Mansur Yavaş’ın verdiği cevaplara cevap veriyorlar. Medya konusunda bizim her zaman sıkıntımız var. Ama vatandaşımız halkımız şunu iyi bilsin; biz belki billboardlarda yokuz, televizyonlarda fazla görünmüyoruz ama biz halkın arasındayız. Afyon’dan biliyorum. Afyon’da yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, ilçe yönetimlerimiz canla başla çalışıyor. Geceleri il genel meclisi üyelerimiz iyi çalışıyor. Şu anda milletvekilimiz Almanya’da biliyorsunuz. O çalışıyor. Afyon’da çok iyi bir netice alacağımızı biz biliyoruz. Vatandaşlarımız, medyaya,basına ve görsele fazla kapılmasınlar, herkes vicdanının sesini dinlesin.” dedi.
“EKONOMİK KRİZ
ŞU AN BASKI ALTINDA”
Yurt dışından yapılacak patates ithalatını değerlendiren Başkan Ercan, “Afyonlu kardeşlerim, Afyon’da belli bir dekara kadar patates ekmek yasaklandı biliyorsunuz. Şimdi Tarım Bakanı’nın da daha önce danışmanlık yaptığı bir şirketin patates getirmesi için ne yapılıyor, gümrükler kısa bir süreliğine sıfırlanıyor. Yani ucuz patates gelecek. Şuhut’taki, Niğde’deki patatesçi ne yapacak, depoları satacak bu adam. Sen bunlara gübreyi ucuza vermedin, ilacı ucuz vermedin, mazotu ucuz vermedin, vatandaş pahalı üretti, şimdi patatesi ucuzlatacağım diye patates getiriyorsun. Belli bir kişileri zengin edeceksin. Soğanda da aynı şey oldu. İran’ı zengin ettiler, İran’ın yetiştiricisi kazandı, bizim üreticimiz kaybetti. Şu anda ekonomi üzerinde uygulanan baskılarla bu 10 gün, 20 gün daha belki idare edilebilecek ama gerçekten büyük bir kriz var. Bunu vatandaşımız bilsin. Bu hükümeti genelde bir değiştirmeyecek ama en azından bugünkü hükümetin bu politikalarına dur demek şimdi ihtar olacak. Oylarını kullanırken Afyonlu değerli kardeşlerim her şeyi iyi düşünmenizi istiyorum. Bu Ahmet-Mehmet meselesi değil. Gerçekten ekonomik kriz sizleri bekliyor. Şu anda baskı altında. Buna dur demek için yereldeki iktidarda bizim adaylarımıza ve Millet İttifakı’nın adaylarına oy vereceğinizi biliyorum. Afyon’dan öyle bir şamar atılsın ki Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi bir Osmanlı tokadı, bunlar ne olduğunu şaşırsınlar. Bu konuları çok önemsiyoruz. Az kaldı. Provokasyonlara kapalıyız, provokasyonlar yapılabilir. Bunun bilincindeyiz. Son günlerde özellikle milliyetçi söylemler artırıldı, dini söylemler artırıldı. Bunu oya devşirmeye çalışıyorlar. Çünkü yapacak hiçbir şeyleri kalmadı.” ifadesine yer verdi.
“EZANLA, NAMAZLA
DERDİMİZ YOK, SUNNİ
GÜNDEM YARATILIYOR”
CHP’li belediyelerin ezana, ibadete, namaza karşı hiçbir sıkıntısı olmadığını belirten Başkan Ercan,“Ezan okunurken ıslıklanmış ki biliyorsunuz Türkiye’deki hiçbir vatandaşımız ezanı, namazı çok belki küçük azınlıklar olabilir onları dışarıda bırakıyorum, bunların sorunu yoktur. Ezanla, bayrakla, milletin dili ile ve misakı milli ile sorunu yok. Bizim zaten parti olarak Türkiye’yi kuran bir parti olarak misakı milli sınırları içerisinde Türkiye’nin toprakları ve sınırlarının tartışılmasını hiçbir zaman istemeyiz. Geçmişte türban dediler, o silahı ellerinden aldık, şimdi suni gündemle ezan diyorlar. Bunlar tamamen sunidir. Vatandaşlarımız bunlara kanmasın. Televizyonların etkisinde kalmasın, herkes ezanı da ibadetini de hürce yapabileceği bir Türkiye özlemiyle, bütün demokratik haklarını kullanarak tam demokrasinin uygulandığı bir Türkiye istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin olduğu belediyelerde zaten biz bunu gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerde ne oluyor, insanlar kültürel faaliyetlerde bulunuyor, insan olduğunun farkına varıyor, insan olduğunu doyasıya tadıyor. AK Partili belediyeler İstanbul’da bizim belediye olan yerlere geliyor. Gezmeye yerleri, eğlenme yerleri, özgürce kendilerini ifade edebildikleri yerler Cumhuriyet Halk Partili belediyelerdir. Derman Belediyecilikle inşallah Türkiye tanışacak, bunu kaybetmenin korkusu içerisinde de suni gündemler yaratmaktadırlar. Ben Millet İttifakı olarak Afyon’da başarılı olacağımızı söylüyorum.” şeklinde konuştu.
“KOÇAK’IN DEDİĞİ
YERDE OLURUZ”
Millet İttifakı ile ilgili olarak açıklama yapan Başkan Ercan, “Şu konuya açıklık getirmek istiyorum. İl Genel Meclisi’nde ittifak yok, bizim değerli arkadaşlarımız şu anda çalışma halindeler, Yusuf Onur Seçme eski Merkez İlçe Başkanımız olmak üzere köylerde beldelerde çalışma yapıyor. Biz Belediye Başkanlığı’nda Sayın Doktor Koçak’ı destekliyoruz. Sonuna kadar da her zaman söylüyorum bizi yanında görmediklerini söyleyenler iyi baksınlar bizim temsilcilerimiz encümen üyelerimiz yanındadır. Sayın Koçak istediği zaman yönetim olarak, Cumhuriyet Halk Partisi olarak dediği yerde de oluruz. Çünkü bizim adayımızdır, kazanmasını istiyoruz. İl Genel’de de ittifakımız yok. Arkadaşlarımızda beldelerde gece ve gündüz çalışmaktadırlar.” diye konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti