Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri Avrupa yolunda

Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri

Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri öğretmenlerinin gözetiminde Polonya’nın Bedzin kentine giderek Polonya koordinatörlüğünde Türkiye ve Çek Cumhuriyeti ortaklı Erasmus+ Youth Exchange Projesi çalışmalarına yerinde katıldı

 

Afyonkarahisar Fatih Anadolu Lisesi’nden 11 katılımcı öğrenci, liderleri İngilizce Öğretmeni Pınar Akkurt ve Tarih Öğretmeni Nida Millik yönetiminde 18-25 Ocak 2020 tarihleri arasında, Polonya’nın Bedzin kentine gitti.
HEDEF NEFRETTEN UZAKLAŞILMASI
Polonya koordinatörlüğünde Türkiye ve Çek Cumhuriyeti ortaklıklı “2019-2-PL01-KA105-066039” numaralı “Hate- Keep It Away” adlı Erasmus+ Youth Exchange proje çalışmaları yürütülüyor. “Nefret duygusundan uzaklaşmayı ve öfke duygusunu kontrol altında tutabilmeyi” hedefleyen projede öğrenciler proje süresince çeşitli aktiviteler ve workshoplara katıldılar. Bununla birlikte katılım gösteren öğrencilerde; yabancı dil konuşabilme becerilerinin artması, yabancı kültürlerle kaynaşıp, farklı insanlarla tanışarak yeni dostluklar kurmalarını sağlamak amaçlandığı belirtildi. Proje süresince öğrenciler, farklı kültürleri tanıma ve uluslarası arkadaşlık ilişkilerini güçlendirme imkanı buluyor.
“ERASMUS
PROGRAMLARI KİLİT ROL OYNUYOR”
Okul Müdürü Murat Kuyucu, proje hakkında bilgi aktararak şöyle konuştu:
“Erasmus programları, gençlerin birlikte çalışmalarını destekleyerek daha iyi bir toplumun inşası sürecinde kilit rol oynadığını düşünüyorum. Afyonkarahisar Fatih Anadolu Lisesi, eğitimde fırsat eşitliği misyonu kapsamında öğrencilerine; uluslarası programlara katılma, farklı ülkelerden yaşıtlarıyla birlikte projeler gerçekleştirip, kendilerini geliştirme olanağı sunuyor. Öğrencilerimizin bu tür projelerde yer alması ülkemizin en iyi şekilde tanıtılmasını sağlıyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” dedi.
Geçtiğimiz ay içerisinde yine Polonya’nın Poronin kentinde gerçekleştirilmiş olan 2019-1-PL01-KA105-063310 nolu “Knights of Tolerans” Erasmus projesinde, Fatih Anadolu Lisesini iki lider öğretmen ve 11 öğrenci temsil etti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti