Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gençlerimiz üretimle uğraşmıyorlar” – Kocatepe Gazetesi

İYİ Parti İl Başkanı
“Gençlerimiz üretimle uğraşmıyorlar”

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya düzenlediği basın toplantısında ulusal ve yerel gündeme dair konular hakkında konuştu. Hakkari ve Şemdinli’de şehit olan askerlere başsağlığı dilekleri ile sözlerine başlayan Başkan İnkaya, “Hakkari ve Şemdinli’de şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Biliyoruz ki onlar Allah’ın en kıymetli kulları bizim dini inançlarımıza göre. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.” dedi.
“ATATÜRK’E İNANAN VE O YOLDA YÜRÜYEN İNSANLARIZ”
İYİ Parti’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e inandığını ve onun yolunda yürüdüklerini söyleyen Başkan İnkaya, “Geçtiğimiz günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün ölümünün 80. Yılında onu törenlerle andık. 80 yıllar değil 800 yıllar geçse de biz inanıyoruz ki onu bize gösterdiği muasır medeniyet seviyesindeki o yolda bizler yürüyeceğiz. Türkler milleti atasını sevdi ve o yolda ilelebet yürüyecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de çok güzel bir sözü vardır, ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar, sonsuza kadar kalacaktır.’ dediği sözü İYİ Parti olarak biz inanan ve o yolda yürüyen insanlarız. Son yıllarda ülkemizde Kahraman Atatürkümüz ve onun gösterdiği Cumhuriyete çok büyük bir ilgi vardır. Bunu nereden anlıyoruz, ülkemize Ortadoğu ülkelerinden gelen insanların, buralardaki mutluluğundan anlıyoruz. Ülkemizde dün İçişleri Bakanınca söylenen 3 buçuk milyon ama tam sayıyı kimse bilmiyor. Burada biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti o kadar önemli bir devletki insanlar gelip buralara savunuyorlar. Artık savaş bitmiş, savaşla ilgili hiçbir şey kalmadığı halde buralarda yaşıyor. Hatta ticaret haneler ve iş yerleri açıyorlar. Kahraman Atatürkümüze bir kere değil bin kere daha teşekkür ediyoruz.” ifadesine yer verdi.
“TERÖRÜ İYİ PARTİ
DURDURACAK”
Terörün İYİ Parti tarafından durdurulacağına dikkat çeken Başkan İnkaya, “Ülkemizin en önemli birinci sorunu terör olayları. İkinci sorunu da hayat pahalılığı. Gün geçmiyor ki ülkemizde terörle bir can ya da canlar vermeyelim. Artık kanıksamış bir toplum olduk. Klavye kahramanları bizler sadece o şehit ve gazilerimize başsağlığı dileme, gazilerimize de acil şifalar dilemekten başka bir şey yapabilir bir durumda değiliz. Bunlar güncel iktidarın açılım adı altında yaptığı yanlış politikalar sonucunda orada bulanan halkın cesaretlenmesi sonucunda meydana gelen olaylardır. Bunlar daha önceleri Cumhuriyet döneminde yaşanılmış kötü günlerin tekrar çok da şık olmayacak ama hortlamasıdır diye düşünüyoruz. İnşallah bunu durduracak birileri, İYİ Parti ve İYİ Partililer gelecekler. Bu terör olaylarını durduracağız.” şeklinde konuştu.
“MANİFATURACI HAYVAN KREDİSİ ALMIŞ”
Ehil olmayan insanların ehil olmadıkları işlere girdiğini söyleyen Başkan İnkaya, “İkinci konumuz hayat pahalılığında ilimizde de hepimizin gördüğü gibi üretim ile ilgili çok büyük alanlar kalmamıştır. Biz eskiden coğrafya kitaplarımızda şunları söylerdik; ‘Kendi kendine yeten bir ülkeyiz, tarım ülkesiyiz, hiçbir şeye ihtiyacımız yok, onun için bizim ürettiğimiz kendimize yeter, hatta öğretmenlerimizin ve velilerimizin çok büyük bir bölümü bilirler, yerli malı yurdun malı herkes Türk kullanmalı’ diye kendi ürünlerimizin reklamını yapar,Yerli Malı haftasını kutlardık. Ne yazık ki üretim artık günümüzde moda olmaktan çıktı, gençlerimiz üretimle uğraşmıyorlar. Neler yapıyorlar, kendilerince geliştirdikleri yarı sanayi, yarı tarım;bu alanlarda kendilerini yok edip gidiyorlar. Üretime özenen bir gençlik oluşturamadık. Varsa üretim yapanlar ve yapmaya çalışanlarda bu özellikle son yıllarda gelişen ehli insanlar yapmıyorlar. Bir bakıyorsunuz ki manifaturacı, hayvan kredisi almış, bir sarrafa buna benzer işiyle alakası olmayan meyvecilikle ilgili paralar almış. Bu nasıl bir anlayıştır. Köylerde öyle babayiğitler var ki hepsi bu konu üzerinde eğitim almış, en azından atadan gelme bilgilerle yaşatabilecek insanlar bunlar hiçbir şeyden faydalanamamaktadırlar. Sadece gariplikleri ile kalmışlar gizli işsizler ordusu oluşturmuşlardır.” ifadesini kullandı.
“İYİ PARTİ OLARAK RAHATSIZ OLDUK”
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret ettiğini ve bundan rahatsız olduklarını belirten Başkan İnkaya, “10 Kasım törenlerinde ulusal medyaya düşen, Diyanet İşleri Başkanımızın, Kadir Mısıroğlu adındaki Türkiye’de tarihçi olarak bilinen bir zatı ziyaretinde gerçekleşti. Halk tarafından ve Atatürk’ü sevenleri tarafından çok hoş karşılanmadı. Diyanet İşleri Başkanlığı bildiğiniz gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş bizim çok saygı duyduğumuz bir makamımızdır. Biz gençlik yıllarımızda dini konularda şüphelere düştüğümüzde Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ölçü almış, onu ölçü tutmuş bir milletiz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın böyle bir zatı ziyaret etmesinden İYİ Parti olarak rahatsız olduk. Bunu dile getirmek istiyoruz. Ayrıca biz öyle Diyanet İşleri Başkanları biliyoruz ki; ilk Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Börekçi Bey’in, ‘Benim kefen paramı vatanımın kurtuluşunda harcayın’ dediğini biliyoruz. Öyle din adamlarını biliyoruz ki kendi vücutlarını düşman mermilerine siper etmişleri, öyle din adamlarını biliyoruz ki Sütçü İmam gibi halka,vatanının kurtuluşuna, Kahramanmaraş’ın kurtuluşuna önderlik etmişlerdir. Öyle din adamlarını seviyoruz, özlüyoruz ama atamıza, geçmişimize İstiklal Marşımızı yazan şairimize kızan, ona hakaret eden bir insanı sevmiyoruz.” diye konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti