Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Genel Sekreterimiz Vali Tutulmaz döneminde aldığı yetkiyi kullanmış”

İl Genel Meclisi’nin 5

İl Genel Meclisi’nin 5 Eylül 2022 Pazartesi günkü toplantısında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy’un, bir ilçeye meclisin bilgisi dışında aktarılan ödenek konusunda bilgi vermekten kaçınması ciddi tepki görmüştü. Meclis Başkanı Burhanettin Çoban konuya açıklık getirdi. Çoban, “Bunları Genel Sekreterimiz Murat Toy’un, iki dönem önceki Valimiz Mustafa Tutulmaz’dan aldığı bir yetki ile yaptığını öğrendik. Yetki devri varmış. O yetki devrine binaen Genel Sekreterimiz bu yetkisini kullanmış.” dedi.

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy’a tepki gösterilen konuya açıklık getirdi. Toy, bugünkü toplantıya katılmadı.

“İLÇE İSMİ ZİKREDİLMEDİ RAKAM 5 MİLYON DEĞİL 500 BİN TL”

Çoban konu hakkında şunları söyledi: “MHP Merkez Üyemiz Ahmet Zeki Ertürk, dünkü toplantıda bir konuya değindikten sonra Nurettin Birliktir arkadaşımız da hiçbir ilçe adı zikretmeden bir ilçemize 5 milyon TL kaynağın meclisin bilgisi olmadan aktarıldığını belirtti. Rakam yanlış aktarılmış. Hocalar Meclis Üyemiz İsmail Özkuleli’de dünkü toplantıda yoktu. Ona da yanlış bilgi verilmiş. İlçe ismi zikredilmedi. 500 bin TL’lik ödeneğin tamamı Hocalar Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine yol, parke v.b. ihtiyaçların karşılanmasında kullanılmak üzere gönderilmiştir. Resmi bir paradır zaten İsmail beyde nereye harcandığını, nereye ne yapıldığını çok güzel bir şekilde izah etti. Önceki Valimiz Gökmen Çiçek ile orayı görmüştük. Gerçekten güzel bir yerdi. İsmail kardeşimiz ortak whatssap grubuna fotoğraflarını attı. Sözü edilen para oraya giden bir paradır.”

“VALİ TUTULMAZ DÖNEMİNDE GENEL SEKTERİMİZE YETKİ DEVRİ YAPILMIŞ”

“Peki, meclise neden bilgi verilmedi?” diyen Çoban şöyle konuştu: “Ahmet Zeki Ertürk bey konuşmasındaki ifadeleriyle çok haklıdır. Keşke, buradan yapılsaydı. Ama biz araştırdığımızda yasaya aykırı bir durum olmadığını gördük. İl Özel İdaresinin kendi bütçesinin yanında birde gelen yardımlar, bağışlar vardır. Bunları Genel Sekreterimiz Murat Toy’un, iki dönem önceki Valimiz Mustafa Tutulmaz’dan aldığı bir yetki ile yaptığını öğrendik. Yetki devri varmış. O yetki devrine binaen Genel Sekreterimiz bu yetkisini kullanmış. Ama rakam tamamen 500 bin TL’dir. Bundan şüphesi olan varsa ben aracı olayım Valimizden, Vali Yardımcılarımızdan, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimizden, Özel İdaresi çalışanlarımızdan herkes banka hesaplarını görebilir. Hiç fark etmez muhalefette iktidarda görebilir.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti