Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Git Gidebildiğin Kadar! En Uzun Menzile Sahip Elektrikli Otomobiller – Yolda Kalma Endişesi Yok!

Elektrikli araçların menzil mesafesinin yüksek oluşu, günümüzde önemli bir avantaj durumunda. Peki en uzun menzile sahip elektrikli otomobiller hangileri?

Elektrikli araçların menzil mesafesinin

Elektrikli otomobile ilgi her geçen gün artsa da tüm dünyada tüketiciler, satın alma kararlarını uzun süre sorgulamaktan kendilerini alamıyor. Benzinli araçlarda ibre düştüğünde akılda ciddi bir sorun olmuyor, zira benzin istasyonları son derece yaygın ve adeta mola halini alan bu kısa süreçlerin ardından yola güvenle devam edilebiliyor. Ancak konu elektrikli otomobiller olduğunda durum farklı, çünkü bu araçlar için kullanılan istasyonların yaygınlığı hızla artsa da hala yeterli düzeyde değil. Uzun yolda benzin istasyonuna rastlama sıklığı ile elektrikli araç şarj istasyonuna rastlama sıklığı arasında ciddi farklar söz konusu. Bu da genel itibarıyla araçların menzil mesafesinin yüksek oluşunu bir avantaj haline getiriyor…

 

EN UZUN MENZİLE SAHİP ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER HANGİLERİ?

Günümüzde elektrikli araçlarda menzil mesafesi adı verilen, tam dolu batarya ile katedebildiği mesafe konusunda önemli geliştirmeler var. Bundan birkaç yıl önce 100-200 km/s gibi menzil mesafeleri normken, günümüzde 300 km, düşük menzil mesafesine sahip araçları tanımlıyor.

Çoğu elektrikli araç modelinde de 400-500 km gibi menzillere ulaşıldığı görülüyor. Buna karşın özellikle yaz aylarında klima ile birlikte menzilin ciddi oranda düşebildiğini belirtelim. Peki menzil sorununu bertaraf eden, dolayısıyla çok ciddi düzeyde yüksek menzile sahip elektrikli araçlar var mı? Bu sorunun yanıtı evet, gelin en uzun menzile sahip bazı modelleri yakından tanıyalım.

 

LİSTEDE YER ALAN MODELLER:

  1. Lucid Air
    2. Tesla Model S
    3. Hyundai Ioniq 6
    4. Tesla Model 3
    5. Tesla Model X

Git Gidebildiğin Kadar! En Uzun Menzile Sahip Elektrikli Otomobiller – Yolda Kalma Endişesi Yok!

ZİRVENİN SAHİBİ

Lucid Air, 836 km’lik sıra dışı menzili ile lider durumda. O, en uzun menzile sahip elektrikli otomobil ve tahtına da aslında kısa süre önce oturdu, zira en uzun menzile sahip araç Tesla Model S’ti. 836 km menzile sahip olan Lucid Air modeli, Air Dream Edition versiyonuyla satılıyor. AWD ve 19 inç lastiklere sahip olduğunu da belirtelim. Aynı markanın 640 km menzilli iki versiyonu daha bulunuyor: Touring ve Pure.

 

TAHTTAN İNDİRİLDİ: TESLA MODEL S

Tesla, günümüzde elektrikli otomobil dendiğinde akla ilk gelen üretici. Ülkemizde de geçtiğimiz yıl itibarıyla bolca mevcut. Tesla Model S ise markanın menzil mesafesi en yüksek modeli. 650 km gibi yüksek bir menzil sunan Model S, ayrıca en hızlı spor otomobillerinden bazılarına rakip olabilecek keskin yol tutuşu ve 0-100km için neredeyse ‘anında’ hızlanma özelliğiyle dikkat çekiyor.

Listedeki Hyundai Ioniq 6’nın elektrikli sürüş menzili 580 km, Tesla Model 3’ün 575 km ve Tesla Model X’in 560 km şeklinde.

 

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti