Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Göğüs hastanesi ile ADH birleşti

Bu haberin fotoğrafı yok
Göğüs hastanesi ile ADH birleşti

6 Haziran 2012 tarihinde Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ile Afyonkarahisar Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin hizmet bütünleşmesi sağlanarak, ilgili branş hizmetlerinden poliklinik ve acil hizmetlerinden faydalanmak isteyen halkın Afyonkarahisar Devlet Hastanesine başvurmaları gerekiyor

Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Sağlık Bakanlığı’nın Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında sağlık hizmetlerinin ülke genelinde yeniden yapılandırılması çalışmaları doğrultusunda, bölge tabanlı planlama gereği sağlık hizmet sunumunda başta yataklı tedavi hizmetleri olmak üzere hizmet basamakları arasında etkin bir koordinasyonun sağlanmasının ön görüldüğünü bildirdi.
Dr. Necip Yemenici, kaynakların tek elden planlanarak etkin ve verimli kullanabilmesi için birden fazla yataklı tedavi kurumu bulunan il merkezlerinde hizmetlerin, tek yönetim çatısı altında birleştirilerek verilmesini gerekli kılındığını hatırlattı. Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Afyonkarahisar’daki sağlık kaynaklarının daha etkin kullanılabilmesi, mevcut uzmanlık dallarındaki hizmetlerin bütüncül bir yaklaşım içerisinde sunularak branş hizmetlerinin poliklinik ve acil sağlık hizmetlerine etkin katılımın sağlanmasının amaçlandığını kaydetti. Dr. Yemenici, ildeki sağlık hizmetleri sunumunda mevcut binaların tıbbi teknoloji, donanım, sınırlı uzman hekim ile diğer sağlık insan gücü kaynaklarının koordineli ve rasyonel bir şekilde kullanılması doğrultusunda, Devlet Hastanesi ile Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin hizmet bütünleşmesinin sağlanarak Afyonkarahisar Devlet Hastanesi adı altında hizmet verilmesine karar verildiğini vurguladı. Dr. Necip Yemenici sözlerine şöyle devam etti: “Bu bağlamda yukarıda vurgulanan planlamalar ve gerekçeler doğrultusunda 6 Haziran 2012 tarihinde Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ile Afyonkarahisar Göğüs Hastalıkları Hastanesinin hizmet bütünleşmesi sağlanmış olup, ilgili branş hizmetlerinden poliklinik ve acil hizmetlerinden faydalanmak isteyen halkımızın Afyonkarahisar Devlet Hastanesine müracaat etmeleri hususu vatandaşlarımıza önemle arz olunur.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti