Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güzel başladı, güzel bitti – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Güzel başladı, güzel bitti

Şenlik tadında yapılan Sinanpaşa Kaymakamlık Turnuvası’nda 25 takım 3 kategoride mücadele etti. Kategorilerinde Sinanpaşa Çiğiltepe Çok Programlı Lisesi, Taşoluk Belediyespor ve Sinanpaşa Kaymakamlığı şampiyon oldu

Sinanpaşa Kaymakamı Erkan Demir katkılarıyla ve Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakoyun’un girişimleriyle düzenlenen Sinanpaşa Kaymakamlığı Bahar Kupası tamamlandı. Katmer, gözleme ve lokma tatlısının dağıtıldığı final gününde gelen sporcular, spor severler ve yöneticilerin katılımıyla yapılan final maçları nefesleri kesen bir turnuva ortaya koydu.
25 TAKIM 3 KATEGORİDE 190’DAN FAZLA GOL ATTI
20 yaş altı 6 takım, 20-35 yaş arası 11 takım ve 35 yaş üzeri 8 takımın yarıştığı turnuva da birinci, ikinci ve en centilmen takımlara kupa ile plaket takdim edilirken turnuvaya katılan tüm takımlara plaket verildi. 190’ın üzerinde gol atılan tunruvanın son gününde oynanan maçlar heyecanlı anlar yaşattı.
20 YAŞ ALTINDA
ÇİĞİLTEPE ÇPL ŞAMPİYON
İlk maçta 20 yaş altı kategorisinin finali oynandı. Bu kategori de rakiplerini geride bırakan Sinanpaşa Çiğiltepe Çok Programlı Lisesi ile Tınaztepe Belediyespor gençleri yarıştı. İlk yarı ve ikinci yarıda Ali ile Suat’ın golleriyle öne geçen Çiğiltepe ÇPL maçı kazanmaya çok yakındı. Çiğiltepe ceza alanında yaşanan pozisyonda Tınaztepe penaltı kazandı. Penaltıyı kullanan Hüseyin golünü attı ve durumu 2-1’e taşıdı. Eşitliği yakalamak için yüklenen Tınaztepe ataklardan eli boş dönünce Çiğiltepe maçı 2-1’le kazanarak şampiyonluğa ulaştı.
20-35 YAŞ ARASI
ŞAMPİYONU TAŞOLUK
Final gününün ikinci maçında Taşoluk Belediyespor ile Sinanpaşa Belediyespor karşı karşıya geldi. Maçın başında Ahmet Aygün’le öne geçen Sinanpaşa skoru koruyamadı. Yüklenen Taşoluk Abdullah ve Ahmet’le iki gol buldu ve ilk yarı 2-1’lik skorla Taşoluk üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıda da yüklenen Sinanpaşa aradığı golü bir türlü bulamadı. Taşoluk Belediyespor ise yaptığı ataklarla Ali ve Ahmet’le 2 gol daha buldu. Maçın sonunda 4-1’lik skorla kazanan ve şampiyonluğa ulaşan taraf Taşoluk Belediyespor oldu.
35 YAŞ ÜZERİNDE
ŞAMPİYON KAYMAKAMLIK
35 yaş üzeri kategorisinde de Sinanpaşa Kaymakamlığı ile Akören Belediyespor takımları karşı karşıya geldi. Maçın başından sonuna kadar süren çekişmeli bu maçı izleyenler yağan yağmura rağmen tribünleri terketmedi. Maçı izlerken ıslanmayı göze alan seyirciler maçın son dakikasında gelen gole çok sevindi. Son dakikada atılan gol Sinanpaşa Kaymakamlığı’nın şampiyonluk kupasını kaldırdığı goldü. Maçın ilk golünü Kaymakmalık oyuncuları kaydetti. İkinci gol Akörenli oyuncularıdan geldi ve 1-1’lik eşitliği yakaladılar. Eşitliği bozan golü yine Kaymakamlık takımından geldi. Akören yine eşitliği sağlayan golü kaydetti ve bu kez de durum 2-2’ye geldi. Skoru 3-2’ye taşıyan gol yine Kaymakamlık’tan geldi. Maçın son anlarında Akören durumu yine eşitledi ve skor 3-3 oldu. Taraftarlar arasında maç uzatmalara mı penaltılara mı gidecek tartışması yapılırken Kaymakamlık takımı 4. golü buldu. Yağan yağmur altında Kaymakamlık takımı bulduğu golle durumu 4-3’e getirdi ve şampiyonluk kupasının sahibi olmayı başardı.
KAYMAKAM DEMİR HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ
Kupa ve Plaket töreni öncesinde konuşma yapan Sinanpaşa Kaymakamı Erkan Demir turnuvanın amacı ve sonucu hakkında açıklama yaptı. Konuşmasının sonunda emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Demir, “Sporun sevgi, barış ve kardeşlik olduğunu bilmeyenimiz yoktur. İşte biz bu sloganla ilçemizde uzun zamandır düzenlenmeyen bir futbol turnuvası düzenlemeyi düşündük. Amacımız kurumlar arasındaki dayanışmayı sağlamak, toplumu sporun içine çekmek, hoşça vakit geçirerek halkımız arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi hedefledik. Gözlemlediğimiz kadarı ile turnuvada yer alan sporcuların maçlar esnasında, güçleşen şartlar altında dahi kurallara sabırla, tutarlı ve bilinçli olarak riayet etmeleri fırsat eşitliğini bozmamak amacıyla haksız avantjları kabullenmemeleri, rakibin haksız dezavantajlarından yararlanmaya kalkışmamaları, rakibin düşman değil, aksine oyunun gerçekleşmesini sağlayan, eşdeğer haklara sahip birey ve partner olarak görmeleri ve değer vermeleri bizleri gerçekten mutlu etti. İlçemizde sporun kitlelere yayılması, spora ilginin artması, her yaştaki insanımızın spor yapması, kamu kurum ve kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri arasında iletişimin dostluk ve hoşgörü diyalouğuna dönüşmesi anlamında bizlere bu turnuvada katkı sağlayan belediye başkanlarımıza, kurum amirlelerime, katılımcı kulüp yöneticilerine ve sporcularına, turnuva tertip komitesinde yer alan arkadaşlarıma teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
PLAKET VE KUPALAR VERİLDİ
Yağan Yağmur nedeniyle kupa ve plaket töreni Sinanpaşa Halı Sahası’nda gerçekleşti. Kaymakam Erkan Demir’e gerçekleştirdiği turnuva ve Sinanpaşa’ya yaptığı katkılardan dolayı Tınaztepe Belediyespor’un en ufak sporcusu Mustafa Cemal Akpınar ve Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakoyun tarafından plaket takdim edildi. Plaket töreninde sırasıyla katılan tüm takımlara plaketleri diğer takım yöneticileri tarafından takdim edildi. Kupa töreninde de 20 yaş altı, 20-35 yaş arası, 35 yaş üzeri kategorilerinde birinci ve ikinci olan takımlara kupaları teslim edildi.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti