Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Helal hayatı kapsamalı – Kocatepe Gazetesi

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri
Helal hayatı kapsamalı

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Sertifikalandırma Derneği (GİMDES) Helal Ürünleri Araştırma Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Teknik Bilim Kurulu Üyesi Yüksek Kimyager Murat Sayın, helal ürün sertifikalama çalışma ve çabalarını anlattı.
HELAL EŞİTTİR HAYAT
Murat Sayın, GİMDES’in helal sertifikalandırma çalışmalarının yanında teknik konularda ve uluslararası ilişkiler noktasında faaliyetler yürüttüğünü söyledi. İslam hassasiyeti olan kişiler için büyük önem taşıyan helal gıda hakkında önemli mesajlar veren Sayın; “Eğitimin başlığı her ne kadar helal gıda olsa da konu tek başına helal gıda değil. Günlük hayatta Müslümanlar’ın kullandıkları tüm ürünlerde ve kozmetiklerden ilaçlara kadar helal ürün temini ve kullanımı zorunludur. Helal ürün tek başına gıda ile sınırlı değildir. Buna hizmet sektörünü konaklamadan, turzim sektörüne kadar tüm alanları dahil etmek mümkündür. Günlük hayatta tüm alanlarda helal sertifikalama ile ilgili bir durumun, bir önemin, bir farkındalığın arttığını çok rahat şekilde görebilmekteyiz” dedi.
BERTARAF HELAL SERTİFİKA İLE
Murat Sayın, helal kavramı kapsamında günlük hayatta kullanılan tüm ürünleri değerlendirirken hammadde kaynaklarının Müslümanlar’ın inancına uygun olmayan ürünlerin piyasa da ki varlığına dikkat çekti. Sayın; “Allah-u Teala’nın Kur’an-ı Kerim de kesin şekilde haram olarak değerlendirdiği katkı maddelerinden elde edilen ürünlerin piyasa da olabileceğini görüyoruz. Bu tür ürünleri bertaraf edebilecek uygulama helal sertifikalamadır. Bunun için de helal sertifikalı ürünlerin yaygınlaşması lazım. Bu konu büyük bir önem arz ediyor. Toplumda elhamdülillah bu farkındalığın geliştiğini görüyoruz” diye konuştu.
HELAL SERTİFİKA SAĞLIĞI KORUYOR
Helal ürün farkındalığı ile birlikte helal sertifikalı ürünlere piyasa da çok rahat ulaşılabileceğini belirten Murat Sayın şöyle konuştu: “Afyon’da ki Müslüman kardeşlerimize, tüm Türkiye’de yaşayan Müslüman ve gayri Müslim kimselerde helal sertifikalı ürün farkındalığının oluşması ve bu ürünlerin gerçekten önemli olduğu ile ilgili eğitimler ve çalışmalarda bulunuyoruz. Helal ürünlerin neden önemli olduğuna yönelik temel bilgi vererek helal sertifikalı ürünleri tercih etmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü helal sertifikası sadece Müslümanlara özgü değildir. Bu sertifika kendi bünyesinde Müslüman inanışına uygun olmayan katkı maddelerin bertaraf edildiğini gösteren bir belge olmasının yanında aynı zamanda insan sağlığına zarar verecek katkı maddelerinin olmadığının bir göstergesidir.”
“NE YERSENİZ OSUNUZ”
Helal sertifikalı ürün mantığı temelinde insan sağlığının bulunduğunu belirten Sayın şunları söyledi: “Esasında helal sertifikası kalite belgesidir. Günlük hayatta ki ürünleri kullanan kimselerin kendi sağlıkları için helal sertifikalı ürünleri tercih etmelerinin kendileri açısından faydalı olacağını çok rahat biçimde ifade edebiliriz. İslam inancında helal lokmanın önemi ile ilgili Allah-u Teala Kur’an-ı Kerim de emretmektedir. Batılılar ‘Ne yerseniz osunuz.’ derler. Biz Müslümanlar olarak kendi inancımıza uygun ürünleri kullanıp tükettiğimizde hem kendi inancımız açısından ürünleri kullanıp tüketmiş oluyoruz hem de sağlığımız için faydalı güvenilir ürünleri tüketmiş oluyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın özel haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti