Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Her türlü sıkıntınızda yanınızdayım” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Her türlü sıkıntınızda yanınızdayım”

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) eğitim öğretim gören yabancı öğrencilerin hem geçmiş Kurban Bayramı’nı kutlamak hem de sorunlarını dinlemek için akşam yemeğinde bir araya gelen AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olduklarını söyledi. Maddi sorunlardan barınma sorunlarına kadar her türlü sıkıntıyı çözmede öğrencilere yardımcı olacaklarını vurgulayan Solak, öğrencilere “yalnız değilsiniz” dedi. Öğrencilerin Solak’la fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştığı yemekte, yabancı uyruklu öğrenciler ise ulaşım ücretlerinin yüksekliğinden yakındı

Ülkelerinden binlerce kilometre uzakta; Afyonkarahisar’a üniversite eğitimi için gelen yabancı uyruklu öğrencilerin geçmiş kurban bayramlarını kutlamak amacıyla Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde akşam yemeği düzenlendi. Sosyal tesiste gerçekleştirilen yemekte öğrencilerin sorunlarını dinleyen Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, öğrencilere sınavlar öncesi moral verdi. Öğrencilere Afyonkarahisar’ın yöneticilerinin de yabancı öğrencilerden duyduğu memnuniyeti anlatan Solak, “Geçmiş bayramınızı tebrik ediyorum. Yeni eğitim yılınızı da tebrik ediyorum. Sevgili öğrencilerim hepinize başarılı, huzurlu, güvenli bir yıl diliyorum. Afyon Kocatepe Üniversitesi yönetimi olarak bir kez daha hoş geldiniz diyerek; 3 yıl, 4 yıl, 5 yıl kaç yıl olursa olsun öğrenim süreniz boyunca hepinizin yanında olduğumuzu hatırlatmak istedik. Biz her zaman, daima yanınızdayız. Biraz önce sayın Valimiz, Belediye Başkanımız da üniversitemizdeydi. Onlar da sizlerin geçmiş bayramınızı kutlayıp; bu şehirde olmanızda bizlerle birlikte eğitim almanızdan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.” dedi.
Maddi sıkıntı çeken yabancı öğrencilere maddi destek olmaya da çalışacaklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak sözlerini şöyle tamamladı, “Sevgi öğrencilerimiz içinizden ekonomik şartları el vermeyen, sıkıntısı olan öğrencilerimiz varsa ilgili daire başkanımıza ya da rektör yardımcımıza iletmenizi istiyorum. Sayın Valimiz de Ticaret Odamız da ellerinden gelen yardımı yapacaklar. Sizin eğitiminizde ortaya çıkacak maddi sıkıntılara da katkıda bulunmaya çalışacak, destek verecekler. Belirli dönemlerde bazen üniversite yönetimi olarak biz, bazen de Valilik ya da Belediye Başkanlığı sizlerle bir araya gelerek bugün olduğu gibi sizleri yalnız bırakmayacağız. Eğitim öğretim dönemi boyunca kitap, diğer eğitim ihtiyaçlarınız, ülkelerinize gidiş gelişe ilişkin problemleriniz, konaklama sorunlarınızla ilgili başta ben olmak üzere tüm yöneticilerimiz yanınızda. Hiç çekinmeden istediğiniz zaman ofislerimize, bulunduğumuz yerlere gelip dertlerinizi söyleyiniz. Yanınızdayız ve her zaman yanınızda olmayı sürdüreceğiz. Tekrar eğitim öğretim yılınız hayırlı olsun.”
Öğrencilere oturum ile ilgili sıkıntı yaşanmaması amacıyla Emniyet Müdürlüğü’ne gidip geçici T.C. kimlik numaraları almaları gerektiği hatırlatılan yemekte, öğrencilere Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili işlemleri tamamlamaları gerektiği de anlatıldı. Burs başvurularının nasıl yapılacağının formlarla anlatıldığı yemekte yabancı uyruklu öğrenciler ulaşım ücretlerinin yüksekliğinden yakındı. Afyonkarahisar’da ulaşım ücretlerinin büyük şehirlerle yarıştığını ifade eden yabancı öğrenciler, belediyeden kendileri için kolaylık beklediklerini anlattılar. Yemek sonrası Rektör Prof. Dr. Solak’ın çevresini saran öğrenciler, hocalarıyla fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı. Tüm öğrencilerle tek tek ilgilenip sohbet eden Solak, Azeri öğrencilerle de Azerbaycan Bayrağı’nın renklerinin anlamı üzerine sohbet etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti