Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Herkesi Sultandağı’na bekliyoruz”

Sultandağı Kaymakamı Murat Demirbilek,

Sultandağı Kaymakamı Murat Demirbilek, ilçenin bambaşka bir doğaya sahip olduğunu belirterek, “Herkesi Sultandağı’na bekliyoruz” dedi

 

Afyonkarahisar Valiliği ve Gün FM işbirliğinde süren Turizm Saati programına Sultandağı Kaymakamı Murat Demirbilek konuk oldu. Demirbilek, ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
“17 BİNANIN DIŞ
CEPHESİ YENİLENDİ”
Murat Demirlek, Sultandağı’nda yapılan Selçuklu Kent Meydan projesine değinerek, “Kervansaray, hamam, cami çevresi ve meydanda 7 bin 500 metrekare doğal taş ile kaplama yapıldı. Cami, hamam ve çeşme binalarının dış duvarları restore yapılarak tarihi görüntüsü sağlandı. Sokak sağlıklaştırılması kapsamında 17 adet binanın dış cephesinin restoresi yapılarak tarihi dokuya uygun hale getirildi. Kervansaray ve cami çevresinin yaya kaldırımları tarihi dokuya uygun hale getirildi. Tarihi caminin eski tuvaletleri yıkılarak, kompleks şekilde tuvaletler, abdesthane, şadırvanla birlikte cami cemaati ve vatandaşların oturmaları için ahşap alanlar oluşturuldu. Çarşı meydanı yanında bulunan iki adet tarihi uç beyi mezarının bir tanesinin düzenlemesi yapıldı. Bir tanesi de yapılacak” dedi.
“70 BİN DEKARDA KİRAZ BAHÇESİ KURULDU”
Sultandağı ilçesinde yaklaşık 3 bin 200 kayıtlı çiftçi, 29 bin 582 hektar tarımsal alanda çiftçilik yapıldığını aktaran Demirbilek, “İlçemiz 30 bin ton kiraz, 15 bin ton vişne, 10 bin ton elma, 10 bin ton erik ve 1500 ton kayısı üretmektedir. İlçemizde 1 adet meyve suyu fabrikası, 6 adet şoklama tesisi, 7 adet soğuk hava deposu bulunmaktadır. Sultandağı genelinde 7 adet sulama kooperatifi bulunmakta olup, yaklaşık 70 bin dekar alan damla sulama ile sulanmaktadır. Fidan bizden, yetiştirmek sizden projesi kapsamında yaklaşık 30 bin adet kiraz fidanı dağıtılmış ve 750 dekar alanda kiraz bahçesi kurulumu gerçekleşmiştir. Sultandağı’nın doğası bambaşka herkesi Sultandağı’na bekliyoruz.” diye konuştu.
>> Hayriye CANER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti