Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hizbullah Terör Örgütü Listesinde Mi?

Terör örgütü olarak tanımlanan örgütlerden oluşan listede Hizbullah’ın adı var mı?

Terör örgütü olarak tanımlanan

Bir dizi ulusal hükûmet ve iki uluslararası kuruluş tarafından, terörist olarak tanımladıkları örgütlerin listelerini oluşturmuştur. Terörist olarak tanımlanmış terörist örgütleri listesi, mevcut ve eski ulusal hükûmetler ve hükûmetler arası kuruluşlar tarafından terörist olarak tanımlanan örgütleri listelerdir.

TERÖRİZMİN YASAL TANIMINDA ULUSLAR ARASI FİKİR BİRLİĞİ YOK

Terör örgütü şeklindeki tanımlamaların genellikle örgütlerin faaliyetleri üzerinde önemli bir etkisi olmuştur. Terörist olarak tanımlanan birçok örgüt, terörizmi amaçlarına ulaşmak için askeri bir taktik olarak kullanmayı reddetmiştir ve terörizmin yasal tanımı konusunda uluslararası bir fikir birliği yoktur. Bazı örgütlerin birden fazla kanadı veya bileşeni vardır ve bunlardan biri veya birkaçı terörist olarak tanımlanırken diğerleri değildir. Bu liste, yalnız kurt terörü olarak kabul edilen terörizmle suçlanan bağımsız bireyleri içermez. Bu liste aynı zamanda geniş çapta terörist olarak kabul edilebilecek, ancak yukarıda belirtilen kriterlere göre resmi olarak bu şekilde tanımlanmayan örgütleri da kapsamamaktadır.

TERÖR ÖRGÜTÜ LİSTESİ 3 BAŞLIKTA TOPLANIYOR

Listede terör örgütleri üç başlık altında toplanıyor: Aşırı-sol terör örgütleri bölümünde; DHKP-C, TKP-ML ve TİKKO bulunuyor. Kökten dinci terör örgütleri adı altında da İBDA-C, Türk Hizbullah, Anadolu Federe İslam Devleti, İslam Hareketi Örgütü ve Selam Grubu yer alıyor. Listede terör örgütleri üç başlık altında toplanıyor: Aşırı-sol terör örgütleri bölümünde; DHKP-C, TKP-ML ve TİKKO bulunuyor. Köktendinci terör örgütleri adı altında da İBDA-C, Türk Hizbullah, Anadolu Federe İslam Devleti, İslam Hareketi Örgütü ve Selam Grubu yer alıyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti