Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hz. Muhammed’in ümmeti olarak boyun eğmeyeceğiz”

Afyon Genç İHH Başkanı

Afyon Genç İHH Başkanı Muhammed Emin Zengin, gerekirse Filistinlilerle birlikte mücadele ederek Mescid-i Aksa’yı yalnız bırakmayacaklarını söyledi. Zengin, “Tüm dünyaya sesleniyoruz ve diyoruz ki; Burada bir avuç mümin de olsak Hz. Muhammed’in ümmeti olarak boyun eğmeyeceğiz.” dedi.

 

“El Fecru’l Azim Sabah Namazı” başlığında Filistin halkına destek amacıyla dün Türkiye genelinde sabah namazı buluşması düzenlendi. Sabah namazı buluşması Afyonkarahisar’da İmaret Camiinde gerçekleştirildi.

 

“İSRAİL’E KARŞI TEK SES OLARAK HAKLILIK ORTAYA KONULMALI”

Sabah namazının ardından açıklamayı Afyon Genç İHH Başkanı Muhammed Emin Zengin yaptı. Zengin, Pençe Kilit Operasyonunda şehit olan asker polis tüm güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet Türkiye’ye, ailelerine sabır ve başsağlığı diledi. İnsanlık ve Müslümanlık vazifesini yerine getirmek için İmaret Camii’nde toplandıklarını söyleyen Zengin, “Zalimin karşısında mazlumun yanında olduğumuzu göstermek için toplandık. Zalim İsrail’in karşısında, mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu ifade etmek için toplandık. Açıklamamıza teşrif eden kıymetli gönül dostlarımıza teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum.  İlk kıblemiz, miracımız, göz bebeğimiz, kalbimiz, vicdanımız, onurumuz ve kırmızı çizgimiz olan Kudüs, bu bayram öncesi yine İsrail’in saldırılarına maruz kalmıştır. İsrail’in bu saldırıları artık kronikleşmiş; Müslümanların her bayramı öncesi Mescid-i Aksa hedefe konularak, bir meydan okuma yapılmakta ve Mescid-i Aksa bir Yahudi mabedine çevirilmek istenmektedir. Ramazan ayının sonunda yaşanan olaylarda İsrail yine Mescid-i Aksa üzerine saldırıya geçmiş, Müslümanların tüm Filistin coğrafyasından başlamak üzere dünyanın her yerinde İsrail’in Siyonist politikalarına karşı ayağa kalkması neticesinde İsrail geri adım atmış, sonun başlangıcını yaşamışlardı. Bugün yine tek ses olmalı, İsrail’e karşı tek yürek tavrımızı ve haklılığımızı ortaya koymalıyız. Hadis-i Şerif’de diyor ki ‘İçinizden biri bir kötülük görürse onu eliyle, buna gücü yetmezse diliyle değiştirsin; buna da gücü yetmezse kalbiyle ona karşı kin ve nefret beslesin. Bu ise imanın asgarî gereğidir.’ Bugün İsrail, Müslüman coğrafyaların tam kalbinde, bizatihi kötülük timsali olarak durmaktadır. Bu kötülüğe karşı kalbimizle buğuz etmekle beraber, elimizle ve dilimizle yapmaya güç yetireceğimiz pek çok şey bulunmaktadır.” dedi.

“HZ. MUHAMMED’İN ÜMMETİ OLARAK BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Muhammed Emin Zengin sözlerini şöyle sürdürdü: “Uluslararası kurum, kuruluş, sivil toplum kuruluşları, haber yayıncıları, sanatçılar, siyasetçiler, güvenlik kurumları, teşkilatlar, organizasyonlar gibi mekanizmaları doğru şekilde harekete geçirecek kamuoyu baskını oluşturmak tüm Müslüman alemi için acil bir gerekliliktir. Bizler Mescid-i Aksa için, Kudüs için, Gazze için, Filistin için bedeller ödedik. Vatandaşlarımız Mavi Marmara’da şehit oldular. Kudüs’ün akıbeti bizlerin hayat mücadelesinin tam merkezinde yer almalıdır. İsrail şunu unutmasın ki; bizler yeniden bedel ödemeye hazırız ve hep hazır olmaya devam edeceğiz. Gerekirse hepimiz Filistin’e gider, orada Filistinli kardeşlerimizle omuz omuza mücadele eder yine de Mescid-i Aksa’yı yalnız bırakmayız.

Burada herkesin huzurunda söz vererek tüm dünyaya sesleniyoruz ve diyoruz ki; Burada bir avuç mümin de olsak Hz. Muhammed’in ümmeti olarak boyun eğmeyeceğiz. Çünkü biz Bedirde Uhud’da Hendekte Mutede ve dahi Hayberde inanmış bir avuç müminin nice çoklara galip geldiğine ve Allah azze ve cellenin onlara inanmaları ve korkmamaları neticesinde yardımını gönderdiğe iman etmişiz.”

“ZALİMLER İÇİN AZRAİL’DEN UMUT KESİLMEZ”

Zengin sözlerini şöyle tamamladı: “Zalimler için yaşasın cehennem diyerek; İslam’ın dirilişi uğrunda Suriye’de Filistin’de, Mısır’da Doğu Türkistan’da ve nerede bir mazlum varsa orada mücadelemizi ilelebet sürdüreceğiz. Biz inanıyoruz ki imtihan çetin olsa da dava haktır. Hak olan davada zafer muhakkaktır.  Sözlerimi Abdurrahim Karakoçun şu dörtlüğüyle tamamlamak istiyorum; Fil çoğalsın. Ebabilden umut kesilmez. Firavun azsa da, Nil’den umut kesilmez. Zalimler ölmüyor diye yese kapılma sabret hele. Azrailden umut kesilmez.”

>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti