Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM Mayıs toplantıları başlıyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
İGM Mayıs toplantıları başlıyor

İl Genel Meclisi’nin (İGM) Mayıs ayı toplantılarının ilk birleşimi 2 Mayıs Çarşamba günü başlayacak

2 Mayıs Çarşamba günü saat 10.30’da başlayacak olan Mayıs ayı olağan toplantılarının ilk birleşiminde 2011 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesap Cetvelleri konusu görüşülecek. 2012 Mali Yılı performans programında bulunan Spor Tesisleri Bakım ve Onarım İşine ait ödeneğin, İscehisar İlçesi A-1 Tipi Tribün Oturma Koltuğu ve Stoker Yapım İşi harcama kalemine aktarılması konusuda gündemde yer alıyor. 5263 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü’nün Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunun 19. maddesinin 2. fıkrası gereğince, Evciler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Heyet Üyeliğine seçilen üyenin istifa etmesi nedeniyle, yeni bir üyenin seçilmesi konusu meclis gündeminde yer alıyor.
Ödenek aktarımı görüşülecek
Hocalar ilçesi Uluköy köyü ile Yağcı köyünün, Çalca köyüyle çevre yolu bağlantısının yapılması, Başmakçı ilçesi Akpınar köyünün, Yukarı Akpınar mahallesi ile Taş Ocağı arasına yol açılması, Afyonkarahisar ile Alanyurt arasındaki yolun yapılması konuları görüşülecek. 2011 – 2012 Kış sezonunun çok sert geçtiğinden dolayı okulların çatı ve oluklarında hasarlar meydana geldiği belirtilerek, bahse konu okulların ihtiyaç duyulan bakım ve onarımlarında kullanılmak üzere, ödenek aktarılması konusu ele alınacak. İl Özel İdaresi’nin ortağı olduğu Afjet Afyon Jeotermal Tesisleri Turizm San.Tic. A.Ş’nin, Erenler köyü sınırları içinde bulunan 138 ruhsat nolu jeotermal kaynak arama ruhsatı ihale bedeliyle, sermaye artışının takas edilmesi ve kalan tutarın ödenmesi konusu gündemde bulunuyor.
Altı kadronun iptali gündemde
Tesis yeri için başvuru yapan kişilerden, Karayolları kenarında yapılacak ve açılacak tesisler hakkındaki yönetmeliğin 22. maddesine göre, Tesis Yeri Ön İnceleme Masrafının alınması, 5686 Sayılı Kanuna dayanılarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca yayınlanan Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanununun Uygulama Yönetmeliğince İl Özel İdaresine verilen Tek Elden Su Dağıtım Projesi Yapımı ve Uygulaması konuları görüşülecek maddeler arasında bulunuyor. Sandıklı ilçesi Dodurga ve Susuz köyleri arasında bulunan tarihi Pazar yolunun İl Özel İdaresi yol ağına alınması konusu, Çıkrık beldesi ile Çayırbağ beldesi arasında bulunan bağlantı yolunun İl Özel İdaresi Yol ağına alınması konusundaki komisyon raporu görüşülecek. 5302 Sayılı İl Özel İdare Kanunun 10. maddesinin (L) bendi ile İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve standartlarına Dair Yönetmenliğinin 13.maddesinin 2. bendi gereğince 6 adet kadronun iptali ile sürekli işçi kadro sayısının belirlenmesine karar verilecek.
Talep ve ihtiyaçlar belirlenecek
Merkez Hamidiye Mahallesi sınırları içerisinde bulunan tapunun 142 Pafta, 51 Ada, 138 parselde kayıtlı 22.785,72 metrekare alanlı taşınmaz üzerine yapılması planlanan binaların derslik sayılarında değişiklik yapılması, Hocalar ilçesinde bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, 2 katlı Gençlik ve Kültür Merkezi Binasının, 10 yıl süreyle bedelsiz olarak İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne tahsisi mecliste ele alınacak. Karaman Mahallesinde bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Karaman Çok Katlı Otopark ve İş Merkezindeki B Blok 2. Kat 27 B.B. nolu işyerinin, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğüne kiraya verilmesi konusundaki komisyon raporları görüşülerek karara bağlanacak. İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl beldesi sınırları içerisinde bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresine ait taşınmaz üzerinde, 50 metre çapındaki alan içerisinde yeniden sondaj yapılabilmesi için, Gazlıgöl Belediye Başkanlığına mülkiyet izni verilmesi konusu görüşülecek maddeler arasında yer alacak.
Raporlar karara bağlanacak
5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 31. maddesi gereğince, Stratejik Plandaki 2010-2014 yılları gelir ve gider bütçesinin 2012 yılı bütçesi göz önünde bulundurularak revize edilmesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalışmalar hakkında, meclis üyelerinin bilgilendirilmesi gündemde bulunuyor. İhtisas komisyonlarından gelecek olan raporların görüşülmesi, meclis üyelerinin Başkanlığa sunacağı önergelerin görüşülmesi ve gelecek ay, İGM toplantı gün ve saatinin belirlenmesinin ardından toplantı sona erecek. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti