Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM üyeleri 2015 alımlarını dinledi

İl Özel İdaresi Destek
İGM üyeleri 2015 alımlarını dinledi

İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Müdür Vekili Makina Mühendisi Yüksel Mahir Burhan, 2015 yılı alımları hakkında İl Genel Meclisi üyelerine bilgi verdi.
YENİ ARAÇ VE
MAKİNELER İHTİYAÇ
Yüksel Mahir Burhan bir makina mühendisi olarak mutlu olduğu anlardan birinin yeni iş makineleri ve yeni teknolojiyi kullanarak iş yapmak olduğunu belirtti. Afyonkarahisar’a 13 yıl önce tayin olduğunu belirten Burhan; “İl Özel İdaresine tayin olduğum da ilk olarak idaremizin makine parkına bakmıştım. İlk etapta mevcut makina parkının yetersizliği ve eskiliği nedeniyle çalışmaları nasıl yürütebileceğimizi düşünmüştüm. Umutsuzluğa kapılmadım mutlaka yenileneceğine inanıyordum. Geçtiğimiz yıllarda artık bu makine parkının yavaş yavaş yenilenmeye başladığını yeni makineler ve araçların dairemize kazandırıldığını gördükçe çalışmalarımızı daha bir şevkle yürütmeye devam ettik” dedi.
ÖNCE GREYDERLER YENİLENDİ
İl Özel İdaresi Makine Parkı’nın geldiği nokta itibariyle hızla yenilendiğini ve kapasitenin arttığının herkesçe görüldüğünü söyleyen Yüksel Mahir Burhan, İGM üyelerinin makine parkına yeni ekipman kazandırılmasında büyük emekleri olduğunu belirtti. Burhan şöyle konuştu: “Çalışkan ve uyumlu İl Genel Meclisi üyelerine kalbi şükranlarımı sunurak, Müdürlüğümüz ve kurumumuz adına sonsuz teşekkürler ediyorum. Malum olduğu üzere geçtiğimiz yıllarda ilk önce greyderlerimizi yenileyerek bu işe başladık. Daha sonra yama araçlarımızı, arazi taşıtlarımızı, treylerlerimizi yeniledik. Geçen yıl en yenisi 1986 model olan dozerlerimizi yenileyerek alımlarımıza büyük bir süratle devam ettik. Bu alımlara meclisin tahsis ettiği ödeneklerle halen devam ediyoruz.”
ALIMLARDA TEŞVİKLERDEN YARARLANILDI
2015 model dozerlerin makine parkına kazandırıldığını söyleyen Yüksel Mahir Burhan, alınan dozer sayısının iki olduğunu kaydetti. Bir milyon 227 bin 430 TL bedelle dozerlerin alındığını aktaran Burhan şunları söyledi: “Bu fiyata dozerlerin tüm gereçleri dahildir. Bir tanesi ortalama 650 bin TL civarında bir rakama mal olmuş oldu. Son derece verimli 30 ton ağırlığında çalışabilen çok ciddi kapasitesi olan makineler. Bu sene operatörlerimizle yaptığımız görüşmelerde makinelerin çok iyi çalıştıkları, yakıtlarının neredeyse 86 dozerlerle yarı yarıya fark ettiğini gözlemledik. Bu makinelerimiz şu anda köy yollarımızda, arazilerimizde kullanılmaya devam etmekte. Daha sonra silindir alımı yaptık. 13,5 tonluk kapasitesi olan yol silindirlerini makine parkımıza kazandırdık. Silindirlerin tanesi 198 bin TL idi. Hem dozerlerde hem silindirlerde teşvikten de yararlandık. Yol çizgi makinesini parkımıza kattık. Bu makine ile yollarda gece de görülebilen üzerine cam küreceğini de çizgilerin üzerine püskürttüğümüz bu makine ile hem görüş hem de sürüş güvenliği sağlandı. Biz bu makine ile şu anda yollarımızı çizmeye başladık. Köy yolları ekiplerimiz çizgileri güzel bir şekilde çiziyorlar.”
ÇÖP KAMYONLARI ALINDI
Asfalt yapımında ki en önemli unsurun vakit olduğunu vurgulayan Yüksel Mahir Burhan, vakit kaybına neden olan en büyük etmenlerden bir tanesinin nakil olduğunu belirtti. İş makineleri nakli için önceden yaklaşık 2,5 saatlik bir vakit kaybı yaşandığına dikkat çeken Burhan; “Bir çift makine kapasiteli dorse aldık. Bununla hem silindiri hem de loderi aynı anda taşıyabiliyoruz. Böylelikle vakit kaybını ortadan kaldırmış olduk. Akabinde 5 adet çöp kamyonu aldık. Beş adet çöp kamyonu ile beraber toplam 12 çöp kamyonu hizmet noktalarına dağıtılmış oldu. Belediyelerden gelen çöp kamyonlarını da faal ederek onların fenni muayene ve bakımlarını da yaptırarak hizmet noktalarında çöp konusunda sorunsuz bir çalışma sağlandı. Bu çöp kamyonlarımız tüm işlemleri yapılarak hizmete sunuldu” diye konuştu.
KAPATILAN BELEDİYELERE
OYUN GRUPLARI ALINDI
Çöp kamyonlarının toplam maliyetinin 620 bin TL olduğunu belirten Burhan sözlerine şöyle devam etti: “Yangın söndürme tankından 44 adet alındı. Orman Bölge Müdürlüğü bir miktar alıp dağıtmıştı. Bizde geri kalan yerlerde tamamlama amaçlı 44 tane yangın söndürme tankerini 3 ton kapasiteli alarak köylerimize dağıttık. Olası bir yangında acil müdahale için bu tankerlerimiz şu anda köylerimizdedir. 200 adat çöp konteynırı aldık. Maliyet 80 bin TL’dir. İhtiyaç duyulan yerlere dağıtımı yapıldı. Kapatılan belediyelere 85 adet çocuk oyun grubu alımı yaptık. Bu alımları iki aşamada gerçekleştirdik. Kontrol ve kabullerde TSE’den yetkili teknik elemanlar kontrolleri yaptı. Güvenli şekilde kapatılan belediyelere oyun grupları kazandırıldı.”
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti