Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnfaz Koruma Memuru Silah Taşıma Ruhsatı Alabilir Mi?

İnfaz koruma memurunun (gardiyan) silah taşıma ruhsatı alabilir mi, alabilirse şartları nelerdir?

İnfaz koruma memurunun (gardiyan)

TAŞIMA RUHSATLI SİLAH ALIMI İÇİN BELLİ ŞARTLAR VARDIR

Silah ruhsatı almasına engel hali bulunmayan, 21 yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurmak amacıyla silah satın alabilir. Bulundurmak amacıyla silah ruhsatı almak isteyenler, ikamet ettikleri il valiliğine müracaat ederler. Bulundurma ruhsatı, meskende veya işyerinde olmak üzere iki şekilde düzenlenebilir.

SİLAH RUHSATI ALABİLECEK BAZI MESLEK GRUPLARI VARDIR

Silah ruhsatı alabilecek bazı meslek grupları: Fahri Konsoloslar, Sarı Basın Kartı sahipleri, kuyumcular, Bankaların Genel Müdür ve Yardımcıları, Bölge Müdürleri İle 4389 Sayılı Bankalar Kanununda tanımı yapılmış olan şubelerin müdürleri ve pilotlardır.

RESMİ GAZETE DE YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ YAYINLANDI

İnfaz koruma başmemurları ile memurları Ceza ve Tutukevleri dışında demirbaşa kayıtlı veya zati silahlarını taşıyabilirler. Silah taşımalarına izin verilen kamu görevlileri arasına ceza infaz kurumu başkontrolörleri ve kontrolörleri, idare memurları ile denetimli serbestlik müdür ve müdür yardımcıları de eklendi. Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan Ceza İnfaz Kurumu ve Denetimli Serbestlik Müdürlüklerindeki bazı kadroda görevli personele Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelik değişikliği ile silah taşıma hakkı verildi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti