Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İşadamları milletvekilleriyle istişare etti – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
İşadamları milletvekilleriyle istişare etti

ATSO Başkanlığı’nca düzenlenen istişare toplantısında iş dünyasının tanınmış isimleri AK Parti Milletvekili Sait Açba ve MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz’a başta süresi dolan 5084 sayılı Teşvik Kanunu’nun devam etmesi talebinde bulundular. İşadamları şehrin sorunları ve ihtiyaçları üzerinede düşüncelerini paylaştılar

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’in yönettiği toplantı odanın toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantının açılışını yapan ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, 5084 sayılı Teşvik Kanunu’nun Afyonkarahisar’a gerçek anlamda büyük faydalar sağladığını söyledi. Hükümetin çıkardığı teşvik yasasının sona erdiği 31 Aralık 2012 tarihine kadar enerji desteği ve sigorta işveren pirim desteğinin devam ettiğini kaydeden Serteser, iş dünyasından bu konuda gelen çok önemli istekler olduğunu belirtti. Teşvik yasasının devam etmesi gerektiği, etmemesi halinde istihdamın etkileneceğinin gündeme getirildiğini aktaran Serteser, bu taleplerin bireysel ve toplu şekilde yapıldığını kaydetti.
Toplantıda ilk sözü alan işadamı Raşit Tabak, 5084 sayılı kanunla istihdamın teşvik edilmesi yönünde çok önemli bir karar alındığını kaydetti. Tabak, toplantı sayesinde içini dökme fırsatı bulduğunu söyledi. İşadamı Mustafa Sarıdere, ticaret yapan bir iş kolunda faaliyet gösterdiğini, ciddi bir istihdam oluşturduğunu kaydetti. Çalışan sayısının yaklaşık 11 kat arttığına dikkat çeken Sarıdere, sıkıntıların sadece 5084 sayılı yasanın sona ermesi ile işverenin cebinden çıkacak maliyetle sınırlı olmadığını, kanun süresinin dolması ile işletme geleceklerinin tehlikeye gireceğini, teşviğin sona erdiği 49 ilde rekor işsizlik olabileceği endişesini taşıdığını belirtti.
İşadamı Ramazan Avcı, 5084 sayılı yasanın uzamaması halinde 17 personelin işine son vermek zorunda kalacaklarını belirtti. Hakkı Sağbilge, yumurtacılık sektöründe istenilen noktaya ulaşıldığını, ciddi bir ihracaatı ilde 5 firmanın gerçekleştirdiğini dile getirdi. Sağbilge, büyüyen sektörde gelecek günlerde sıkıntılar olabileceğine dikkat çekti. AK Partiyi gönülden desteklediklerini, kendilerinden istenilenleri yerine getirdiklerini belirten Sağbilge, teşviğin devamını istediğini söyledi. İşadamı Muhittin Özsu, istihdam kadar tarım ve hayvancılıktada sıkıntı yaşandığını ifade etti. Özsu, hayvan ithalatının durdurulması gerektiğini savundu. İşadamı Ali Acar, turizm otelcilik sektörü olarak şehirde en fazla istihdamı sağladıklarını, teşvik yasasının en az 6 ay yada bir yıl kadar ileriye götürülmesi gerektiğini belirtti. ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, 2012’de zarar etmeyenlerin şükür ettiğini, teşviğin mutlaka devam edip yeni desteğin gelmesi gerektiği görüşünü açıkladı. İş kadını Berna Tokman, teşvik yasasının uzatılmayacağı ancak yeni bir teşvik yasası hazırlandığının hükümet yetkililerince açıklandığını belirtti. İbrahim Sümer, elektrik ve enerji sektöründe danışmanlık yaptığını, kavşak il Afyonkarahisar’ın birkaç yıldır elektriğinde kavşak noktası olduğunu belirtti. Sümer, işlemlerin hızlandırılması isteğini bildirdi. Bolvadin Borsa Başkanı Ceylan Emet, 5084 sayılı kanunun yürürlükten kaldırıldığında en az 8 bin ile 10 bin kişi arasında işten çıkarmanın yaşanacağı endişesine kapıldığını, ile sıcak para getirmek için Afyonkarahisar’a çok büyük Kurtuluş Savaşı panoraması yapılması gerektiğini belirtti. ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, gümrük müdürlüğü kurulmasının önemine değindi. İntermet Medyası Başkanı olarak toplantıya katıldığını belirten Ömer Elçi, mesleki sorunların çözümüne katkı istedi. EKKK Başkanı M. Emin Birliktir, 5084’ün sona ermesine yönelik fazla afaki konuşmalar yapıldığı düşüncesini açıkladı.
Haberin ayrıntıları yarın Kocatepe’de

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti