Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Işık aldılar – Kocatepe Gazetesi

Park Sağlık Koleji 10.Sınıf
Işık aldılar

Park Sağlık Koleji 10.Sınıf öğrencileri tarafından öğretmenlerinin öncülüğünde, dünyada modern anlamda hemşireliğin kurucusu sayılan Florence Nightingale ve Türk tarihinde ilk hemşire olarak kabul edilen Selçuklu Sultanı II. Kılıçaslan’ın kızı Gevher Nesibe Sultan’dan temsili Işık Alma töreni gerçekleştirildi.
HEDEF; MARKA EĞİTİM KURUMU
Işık Alma Töreninde ilk olarak saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Park Sağlık Koleji Genel Koordinatörü Fatih Çizmeci törenin açılış konuşmasını yaptı. Park Hayat Grubu bünyesinde 2013 yılında açılan Park Sağlık Kolejinin her geçen yıl büyüyerek bugün 360 öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü belirten Çizmeci; “Park Sağlık Koleji günümüzde Afyonkarahisar ve bölgesinin en büyük Sağlık Meslek Lisesi’dir. Okulumuzun da bünyesinde bulunduğu Park Hayat Şirketler Grubu olarak sağlık ve eğitim alanında Afyonkarahisar’da ve bölgemizde yatırım ve hizmetlerimiz devam etmektedir. Bu anlamda bünyemize bu sene dahil olan Akşehir Park Hayat Hastanemiz ve TED Afyon Kolejimiz eğitim ve sağlık alanında hizmet vermeye başlamış bulunmaktadır. Park Sağlık Koleji 2013-2014 öğretim yılında açılmış olup ‘Hayata ve Geleceğe Hazırlar’ düşüncesiyle yola çıkmıştır. Bugün 360 öğrencisiyle geleceğin sağlık personelerini yetiştirmeye devam etmektedir. Değerli velilerimizin destekleriyle, Park Sağlık Koleji bugün ilimizin ve bölgemizin en büyük Sağlık Meslek Lisesi olma başarısını göstermiştir. Park Sağlık Koleji olarak hedefimiz ülkemizin her yerinde tanınmış marka olmuş bir sağlık eğitim kurumu olmaktır” dedi.
“ÖĞRENCİLERİ İYİ YETİŞTİRME GAYRETİNDEYİZ”
Fatih Çizmeci, Afyonkarahisar’da ilk kez Park Sağlık Koleji bünyesinde düzenlenen törenle 10. sınıf öğrencilerinin hemşireliğin kurucusu sayılan Florence Nightingale ve Türk tarihinde ilk hemşire olarak kabul edilen Selçuklu Sultanı II. Kılıçaslan’ın kızı olan Gevher Nesibe Sultan’dan temsili ışık alarak mesleğe merhaba demiş olacaklarını kaydetti. Park Sağlık Koleji olarak gençlerimizi donanımlı, bilgili, pratiğe dönük meslek ahlakını bilen, mezun olduklarında çalıştıkları yerlerde faydalı bireyler olabilmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Öğrencilerimiz sağlık ordusunun bir neferi olarak insan yaşamına hizmette bulunmak şevk ve aşkıyla vatanımıza, milletimize hayırlı hizmetler yapacaklardır. Bu vesile ile programın hazırlanmasında emeği geçen meslek dersleri öğretmenlerimize ve öğrencilerimize; aynı zamanda öğrencilerimizin bereci, staj eğitiminde bizlere kucak açan Devlet Hastanesi, Araştırma Hastanesi ve Park Hayat Hastanesi yönetici ve çalışanlarına teşekkür ederim” diye konuştu.


TEORİ İLE PRATİK HARMANLANIYOR
Okul Müdürü Zehra Akduman yaptığı konuşmada, kürsüye çıkarak hemşirelik mesleğinin önemini ve kutsiyetini anlattı. Hemşireliğin oldukça güç çalışma şartlarını gerektiren; hoşgörü, sabır, özveri kavramlarını bünyesinde barındıran bir meslek olduğunu ifade eden Akduman; “Hemşirelik, diğer mesleklerde olduğu gibi toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakından ilgili bir meslektir. Ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister. Hemşirelik mesleğinin temelinde sevgi ve saygı yatar. Bu mesleği sevmeyen bu meslekte asla başarılı olamaz. Bu nedenle sevgiden, şefkatten, disiplin ve ciddiyetten uzak bir kişinin bu mesleği icra etmesi mümkün değildir. Çünkü hemşire, sağlığı yerinde olmayan, yardıma muhtaç insanlara hizmet vermektedir. Sağlık hizmeti bir ekip işidir. Hemşire bu ekibin temel yapı taşlarındandır. İyi eğitim almış bir hemşire sağlık hizmetlerinin vazgeçilmez bir unsurudur. Okulumuzun öğrencileri de teori ve pratiği en iyi şekilde harmanlayarak, sorumluluk ve bilgi sahibi olan, kendine güvenen bireyler olarak yetişmektedirler” şeklinde konuştu.


HEMŞİRELİK KUTSAL MESLEK
Park Koleji öğrencilerini toprağa dikilen bir fidana benzeten Okul Müdiresi Zehra Akduman sözlerine şöyle devam etti: “Park Koleji gençleri toprağa diktiğimiz fidanlara benzerler. Fidanları diktiğimizde onların bakımını iyi yapmamız gerekiyor. Işık alma töreninde mesleklerine ilk adımını atan öğrencilerimiz, istikbalde bu memlekete faydalı olacak gençlerimizdir. Yaşamımızın en önemli dönüm noktalarından biri olan ve geleceğimizi yapılandıracak mesleğinize attğınız bu adımın, öğrencilerimize ve aileleirne gurur verici olduğunu düşünüyorum. Hemşirelik mesleğinin kutsi bir özellik taşıdığını belirterek, henüz mesleklerinin başında olan öğrencilerimizin ışık aldıklarını ve bu ışığı devam ettireceklerini temenni ediyorum”

TEMSİLİ IŞIK ALDILAR
Konuşmaların akabinde bir öğrenci tarafından “Cephede Hemşire” isimli şiir okundu. Öğrenciler temsili olarak sırayla Gevher Nesibe ve Florence Nightingale elinden ışık alarak mesleklerine ilk adımı attılar. Hastanın hemşireye yazdığı mektubun yine bir öğrenci tarafından okunmasının ardından Afyonkarahisar birincisi oldukları vurgulanan Park Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Folklor Ekibinin gösterimi ile program sona erdi. Işık Alma törenine; Park Hayat Grubu Yönetim Kurulu üyeleri, okul müdürleri, hastane yöneticileri ve öğrenci velileri katıldılar. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti