Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail hastaneyi vurdu: 1000’den fazla kişi öldü! İslam alemi ayakta

İsrail, Hamas’ın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sonrası Filistin’deki katliamı sürüyor. İsrail’in Gazze’de hastaneye düzenlediği saldırı sonucu 1000’den fazla kişi hayatını kaybetti. Hamas, tüm İslam ülkelerine çağrı yaptı.

İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa

İsrail, Hamas’ın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sonrası Filistin’deki katliamı sürüyor. İsrail’in Gazze’de hastaneye düzenlediği saldırı sonucu 1000’den fazla kişi hayatını kaybetti. Hamas, tüm İslam ülkelerine çağrı yaptı.

İSRAİL’DEN “TÜRKİYE’Yİ TERK EDİN” ÇAĞRISI

İsrail Ulusal Güvenlik Merkezi, 4. Seviye uyarı yayınlayarak Türkiye’ye seyahat uyarısı yaptı ve Türkiye’de bulunan İsraillilere ülkeyi derhal terk etmelerini söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÇOK SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından şu sözlere yer verdi:

“İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum.”

 

KORKUNÇ KATLİAM İSTANBUL’DA PROTESTO EDİLECEK

İstanbul’da on binlerce kişi korkunç katliamı protesto etmek için harekete geçti

Çok sayıda STK’nın destek verdiği protesto saat 23:00’te İsrail Baskonsoloslugu önünde başlayacak.

AKADEMİSYENLERDEN İSRAİL’E TEPKİ ÇAĞRISI

Türk akademisyenler, tüm ulusal ve uluslararası akademik camiayı, aydınları, medyayı ve sanatçıları İsrail’e güçlü bir tepki verme çağrısında bulundu.

Aralarında 134 Türk akademisyenin bulunduğu “Gazze için son çağrı. Tüm Uluslararası Kamuoyu Vicdanına Acil ve Açık Davet” başlığıyla açıklama yapıldı.

Türk akademisyenler olarak, her ne gerekçeyle olursa olsun, uluslararası hukukun hiçe sayılıp Gazze’nin bir açık hava hapishanesine çevrilmesine “Hayır” dediklerinin belirtildiği açıklamada, savaş hukukunun hiçe sayılarak, sivil insanların üzerine on binlerce bomba yağdırılmasının vicdanları derinden yaraladığı kaydedildi.

Açıklamada, “Sivil vatandaşlarına saldırı olduğu gerekçesiyle binlerce sivil Filistinliyi katleden, yüz binlercesini yurdundan eden İsrail’in katliamlarına ve insan hakları ihlallerine sessiz kalmayacağımızı ilan ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

İsrail’in bir devlet gibi davranmaya ve uluslararası hukuka uymaya davet edildiği açıklamada, insanlık değerlerine ve hukuka inanan devletlerin ve uluslararası kamuoyunun bu korkunç katliamı bir an önce durdurması ve gelişmelerin daha vahim boyutlara ulaşmaması için İsrail’e diplomatik baskı uygulanmasının talep edildiği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Gözlerimizin önünde yaşanan ve tarihte eşi benzeri az görülmüş bu vahşete ‘Hayır’ demenin insani, entelektüel ve akademik bir sorumluluk olduğu şuuruyla tüm ulusal ve uluslararası akademik camiayı, aydınları, medyayı ve sanatçıları İsrail’e güçlü bir tepki vermeye çağırıyoruz. Tarih, şahit olduğumuz bu gözü dönmüş vahşete sessiz kalanları da kalmayanları da not etmektedir. Biz vicdan, hukuk, insanlık safında yerimizi aldığımızı deklare ediyor, bu anlayış ve şuurla dünyanın tüm üniversitelerini ve akademisyenlerini adaletin ve vicdanın sesini yükseltmeye davet ediyoruz.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti