- Haberler
- Siyaset
- İYİ Partili Mısırlıoğlu'ndan Çarpıcı Açıklama: Fon Soygununda Afyon'lu İşadamlarının 1 Milyar Üzerinde Kaybı Var!
İYİ Partili Mısırlıoğlu'ndan Çarpıcı Açıklama: Fon Soygununda Afyon'lu İşadamlarının 1 Milyar Üzerinde Kaybı Var!
İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, ülkede patlak veren fon krizinde bazı Afyonlu işadamlarının 1 milyar lira üzerinde kayıpta olduklarını açıkladı.
İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, partide düzenlediği basın toplantısında AK Parti iktidarına verdi veriştirdi. Toplantıda Çay Belediye Başkanı Yaşar Kemal Kantartopu’da hazır bulundu.
“8 YILDIR KÖTÜ OLAN EKONOMİ BİR TÜRLÜ DÜZELTİLEMEDİ”
İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırloğlu, son 8 yıldır baş gösterdiğini belirttiği ekonomik krizin bir türlü atlatılamadığını belirtti. Başkan Mısırlıoğlu, “8 yıldır ülkemizde devalüasyon gizli yaşanan enflasyonu malum olduğu üzere her basın toplantımızda dile getiriyorum. 25 yıldır yorgun olan bir iktidar tarafından yönetilemiyoruz. Özellikle ülkemizde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi uygulamasının başlamasıyla birlikte ne faizleri, ne doları, ne de altının yükselişini düşüremiyorlar, engelleyemiyorlar. Hiçbirine güçleri yetmiyor, ekonomideki kötü gidişatta durmuyor. Programları uymuyor. Sürekli bir sonraki yılı hedef göstererek milletimizden sabretmesini, şükretmesini istiyorlar. Umut kalmadığını her platformda söylüyoruz ama milletin adına en ufak bir adım atıldığını da şahit olmuyoruz.” ifadelerine yer verdi.
“SÜREÇ: DİRİLİŞ, KURULUŞ, SOYULUŞ, ÇÖKÜŞ”
Emekli ve asgari ücretliler başta olmak üzere her kesimin ekonomik sıkıntıyı derinden hissettiğinin altını çizen Başkan Mısırlıoğlu, “İşsizlik yüzde 50 oranına dayanarak zirve yaptı. Asgari ücretle çalışanların alım gücü yok. Binlerce değil milyonlarca işsiz gencimiz var. En ufak bir çözüm önerisi olmadığı gibi yapılan bir atılım da yok. Kaderine terk edilmiş bir Türkiye ile karşı karşıyayız ve yönetmediğini bir türlü kabul etmeyen hala daha kendisini hakimiyetinin üst seviyede olduğunu düşünen bir yönetimle karşı karşıyayız. Bakanların yolsuzluk içine battığı, tüm bürokratların her türlü yolsuzluğun içinde adının geçtiği, istifaların havada uçuştuğu, ama hiçbirinin bu yapılan yolsuzluklar ve yanlışlarla alakalı olmadığını hep ‘aflarını’ isteyerek emekli olmak istedikleri beyanıyla ya da işlerinin yoğunluğu ve sağlık sorunundan dolayı ayrıldıkları kastediliyor. Ama biz biliyoruz aziz milletimiz de biliyor ki 86 milyon insanın gözünün önünde 25 yıllık iktidarın hazin sonunun ortaya konulduğu oyununu izliyoruz. Dirilişle başlayıp kuruluşla devam eden soyuluşla sürdürülen şimdi de çöküşle ilgili sahne servis edilen bir oyunu izliyoruz. Milletimiz uyanışa geçti şimdi bunlar çöküşe geçtiler. Türk milleti artık bunlara inanmıyor. İnanmadığı gibi de yaptıkları hiçbir açıklama milletimizi tatmin etmiyor. Devleti yöneten hükümete güven diplerde.” ifadelerini kullandı.
“İKTİDAR ‘BEN YANLIŞ YAPTIM’ DEMİYOR”
AK Parti hükümetinin 8 yıldır ekonomi üzerine yazılmadık kitap bırakmadığını söyleyen Başkan Mısırlıoğlu, “Ekonomiyi düzeltmek için bu hükümet tarafından uygulanmayan bir metot kalmadı. Gelin görün ki bu işin sorumluluğunu bir türlü üstlenip de ahlaken ‘Ben yanlış yaptım’ diye istifa eden bir bürokrat da görmedim. Suçu gelin etmişler kimse sahip çıkmamış ya bu hükumette yapılan bütün olumsuzlukları bir türlü kabul etmediği gibi hâlâ daha çıplak olduğunun farkında değil. Faiz bozulduğu için tüm çarklar tüm sistem arka arkaya bozuldu. Ülkemiz üzerinde her türlü ahlaktan yoksun olaylar vatandaşlar tarafından mubah görülür hale geldi. Sokakta uyuşturucu kullanımı ortaokul yaşına düşmüş. Tefecilerin aylık yüzde 20’li rakamlarda faize para sattığını malın vitrinde eridiği her gün gelir kaybı yaşanan günler yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 103’üncü yıldönümü kutladığımız bugünlerde bunları yaşıyoruz.” dedi.
“MİLLET YETKİYİ VERSİN BİZ HAZIRIZ”
25 yıllık AK Parti iktidarından devlet adına bir tane fabrika yapılmadığını, ülke gelirini artırmak adına iktidarın hayal satışından başka bir icraatı olmadığını ileri süren Başkan Mısırlıoğlu, şunları kaydetti: “Bize siz işin başına gelseniz ne yapacaksınız diyorlar. Millet yetkiyi versin bizim her türlü programımız hazır, planımız hazır. Allah’a şükür devlet yönetmeyi sizden öğrenecek değiliz. Her türlü devleti yönetecek liyakatlı kadrolarla İYİ Parti iktidara gelmeye hazırdır. Fon vurgunuyla ilgili bu büyük soygunla ilgili, devlet eliyle yapılan soygunla ilgili bu işleri TBMM’de millete anlatan kadrolar İYİ Parti kadrolarıdır. Afyon’dan 1 milyar liranın üzerinde iş adamlarımızın fon soygununda para kaybı olduğunu biliyoruz.”
Bakmadan Geçme

