Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadınlar Eczacılık Alanında Güçlü Şekilde Var

AFSÜ’de “Kadın Perspektifinden Eczacılık” temalı seminerde konuşan Eczacı Emine Çoban, kadınların eczacılık alanında varlıklarını güçlü şekilde hissettirdiklerini belirterek kendi ürettiği güneş kremini tanıttı.

AFSÜ’de “Kadın Perspektifinden Eczacılık”

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Yeşil Salon’da “Kadın Perspektifinden Eczacılık” temalı seminer düzenlendi. Seminerin konuşmacısı Eczacı Emine Çoban,  Kozmetik Ar-Ge deneyimlerini paylaştı. Seminer programına; AFSÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Feyza Erdoğmuş, Fakülte Sekreteri Yasemin Balta, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldılar.

“KADINLAR ECZACILIK ALANINDA DA GÜÇLÜ ŞEKİLDE VAR”

AFSÜ Eczacılık Fakültesinin seminer konuğu olan Eczacı Emine Çoban, hem Türkiye’nin eczacılık tarihi üzerinden mesleğin kadınlar açısından avantajlı yönlerini hem de geliştirdiği güneş kreminin araştırma geliştirme (Ar-Ge) aşamalarını anlattı. İş hayatının her kulvarında yer alan kadınların eczacılıkta da güçlü bir şekilde varlıklarını hissettirdiklerini dile getiren Eczacı Çoban, “Türkiye’deki eczacılık eğitiminin başlangıcında okullara sadece erkek öğrenci kabul edilmekteydi. İstanbul Kadırga’daki Eczacı Mektebi kayıtlarında 1922’den itibaren kız öğrencilerin adına rastlanmaktadır. Eczacılık eğitimine ilk başlayan kadın 1924 yılında 226 numarayla kayıt yaptıran ancak daha sonra okuldan ayrılan Ayşe Saadet hanımdır. Eczacılık Mektebi’ne 1927’de kayıt olan Fatma Belkıs (Derman) Hanım, Fatma Bedriye (Siren) Hanım ve Ayşe Semra (Erçin) Hanım,  1930 yılında mezun olan ilk kadın eczacılardır. İlerleyen yıllarda eczacılık eğitimi gören kadınların sayıları giderek arttmıştır.” dedi.

Kadınlar Eczacılık Alanında Güçlü Şekilde Var

“ECZACILIK KADINLAR İÇİN AVANTAJLI MESLEK”

Eczacı Emine Çoban, sözlerine şöyle devam etti: “Eczacılığın kadınlar tarafından tercih edilmesinin gerekçeleri vardır. Serbest eczacılıkta çalışma saatlerinin esnek olması, aileye ve sosyal hayata daha fazla vakit ayırmaya imkân sağlaması ve maddi memnuniyet gibi avantajlar, bu mesleğin kadınlar tarafından seçilmesinde önemli faktörler arasında yer almaktadır.” Kendi geliştirdiği ve satışa sunduğu güneş kremi hakkında bilgiler veren Eczacı Çoban, kremin özelliklerinin, benzer ürünlerden ayrışmak bakımından hangi ölçütlere göre belirlendiğine; üretim ve pazarlama sürecinde ne tür zorluklarla karşılaşıldığına; kozmetik ürün geliştirme, üretme ve satma amacıyla bir firmanın nasıl kurulduğuna yönelik sorularını cevapladı. Etkinlik, öğrencilerin arasında yapılan çekilişle 10 öğrenciye hediye verilmesinin ardından Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü tarafından seminer konuşmacısı Eczacı Emine Çoban’a teşekkür belgesi verilip, anı fotoğrafı çekilmesi ile sonlandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti