Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kamu-Sen Müslaman katliamını kınadı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Kamu-Sen Müslaman katliamını kınadı

Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, dünyanın dört bir yanında oluk oluk Müslüman kanı aktığını, Müslümanlara zulmedenleri de bu zulme seyirci kalanları da şiddetle kınadıklarını açıkladı. Özsoy, Myanmar’daki insanlık dışı uygulamaların bir an önce sonlandırılması için özellikle İslâm İşbirliği Teşkilâtı, BM ve bütün ülkeleri Arakan’lı Müslümanlara yardım etmeye, yapılan zulmün durdurulmasına ve sorumluların cezalandırılmasına destek olmaya çağırdı

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, Müslümanlar üzerinde kirli bir oyun oynandığını, dünyanın her köşesinde oluk oluk Müslüman kanı akıtıldığını ifade etti. Özsoy, yakın geçmişte Avrupa’nın ortasında Bosna’da yaşanan trajedinin tazeliğini korurken Doğu Türkistan’da zulme uğrayan soydaşlarımızın çığlıkları arşa yükselirken, Türkiye etrafının ateş çemberi ile çevrildiğini kaydetti.
SONUÇLAR YÜREKLERİ DAĞLIYOR
Son günlerde Myanmar’da yaşayan Müslümanlar’a karşı yapılan zulmün bir katliama dönüştüğünü belirten Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy; “İkinci Dünya Savaşı’ndan beri Myanmar’ın Arakan bölgesinde büyük bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Daha önce İngiliz sömürgesi iken İngilizler’in bölgeyi terk etmesiyle oluşan kaos ortamında Arakanlı Müslümanlar öz yurtlarında, yıllarca Budist yönetimlerin baskısına maruz kalmış, vatandaş sayılmamış, evlenmeleri ve şehirler arası seyahat etmeleri dahi engellenmiştir. Son günlerde ise Müslümanlara uygulanan şiddet, adeta bir soykırıma dönüşmüş, Budist zalimlerce Arakanlı Müslümanlara yönelik katliam artık dayanılmaz bir hal almıştır. Bölgede yaşayan Müslüman halk zorunlu göçe tabi tutulmakta, işkenceler, tecavüzler ve katliamın sonuçları yürekleri dağlamaktadır. Üstelik bu katliam, zulüm ve işkenceler, uluslararası kuruluşların gözleri önünde cereyan etmektedir. Ancak sözde gelişmiş ülkeler ve uluslar arası kuruluşlar, yaşanan insanlık dışı saldırılara karşı etkili bir yaptırım getirmemekte direnmektedirler.” dedi.
TÜRK HÜKÜMETİ
HASSASİYET GÖSTERMELİ
Erol Özsoy, stratejik önemi olan, yeraltı ve yerüstü kaynaklarına sahip bölgeleri kontrol altında tutmak adına demokrasi ve insan hakları kavramlarını kullanan ülkelerin, Arakan’da yaşananlara seyirci kalarak adeta bu insanlık suçuna ortak olduklarını ifade etti. Türkiye Kamu-Sen olarak dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen, Müslümanlara yönelik bu zalimliğin ve tecavüzleri şiddet ve nefretle kınayıp, zulüm ve işkencenin derhal durdurulması için gerekli önlemlerin alınmasını isteyen Özsoy; “Dinimiz İslam, esenlik, huzur ve barış dinidir. Kimseye zulmetmez ve kimseye zulmedilmesine de asla izin vermez. Eğer insan hakkı, yaşama hakkı ve demokrasi bölgelere göre değişmiyorsa, Türkiye hükümeti de insan hakları konusunda Suriye’de, Libya’da ve Mısır’da gösterdiği hassasiyeti, Arakanlı Müslümanlar için de göstermek zorundadır. Bu doğrultuda Birleşmiş Milletler teşkilatı, derhal duruma el koymalı, Türkiye bu girişimlerde başrolü oynamalıdır.” dedi.
İNSANLIK DIŞI UYGULAMALAR SONLANDIRILSIN
Dini, ırkı, rengi ne olursa olsun insanların birbirini yok etmesi, evsiz barksız bırakması, canına kastetmesinin kabul edilemeyeceğini belirten Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy sözlerine şöyle devam etti: “Arakan’da yıllardır uygulanan bu katliamlar artık son bulmalı, bu insanlık suçunu işleyenler mutlaka gerekli cezaya çarptırılmalıdır. Dinimizce ve uluslararası sözleşmelerde hayat hakkı güvence altına alınmıştır. Buna rağmen Myanmar’daki bu insanlık dışı uygulamaların bir an önce sonlandırılması en büyük beklentimizdir. Bu doğrultuda özellikle İslâm İşbirliği Teşkilâtı, Birleşmiş Milletler ve bütün ülkeleri Arakan’lı Müslümanlara yardım etmeye, yapılan zulmün durdurulmasına ve sorumluların cezalandırılmasına destek olmaya çağırıyoruz.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti