Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kent Meydanı projesinde düğmeye basıldı

Bu haberin fotoğrafı yok
Kent Meydanı projesinde düğmeye basıldı

Kent Meydanı projesinin hayata geçirileceğini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, mevcut hükümet konağının Mayıs ya da Haziran ayı gibi teslim edileceğini açıkladı. Çoban, hükümet konağı yıkımının bir yılı geçebileceğini söyledi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
ZEYBEK MİSAFİR OLARAK İZLEDİ
Toplantıda Turex A.Ş’ye ait otobüslerin, Karşıyaka ve S.S 36 Nolu Erenler Kooperatifine ait şehir içi minibüslerin kampüs içerisinde yolcu taşımalarına izin verilmesini uygun gören Trafik Komisyon raporu kabul edildi. Emir Murat Özdilek Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürlüğü karşısında bulunan orta refüjdeki yaya geçidinin iptalini uygun gören komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Yeni oluşturulan taksi durak yerlerinin kura ile belirlenmesini uygun gören rapor kabul edildi. Toplantıyı AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek’de izledi.
İTİRAZLAR UYGUN GÖRÜLMEDİ
Defterdarlık ve ATB’nin Çakır köyü Dörtyol mahallesindeki imar plan tadilatı için alınan Belediye Meclis kararına askı süresi içerisinde yaptıkları itirazın uygun görülmediği bildirildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, sözkonusu alanın imar planında Belediye’ye ait olduğunu, alanın borsa ve ticaret odası alanına dönüştürülürken sit alanından dolayı Bölge Koruma Kurulu’ndan izin ve görüş alanması gerektiği düşüncesiyle mahkemenin yapılan tadilatları iptal ettiğini hatırlattı. Çoban, ileride bu alana Belediye hizmet alanı yapılabileceğini vurguladı.
KENT MEYDANI PROJESİ
HAYATA GEÇECEK
Cumhuriyet meydanı ve çevresi ulusal mimarlık ve kentsel tasarım ve fikir proje yarışmasına yönelik çalışmalar yapılması amacıyla komisyon kurulması konusundaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi kabul edildi. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban şöyle konuştu: “Belediyemizin önemli projelerinden kent meydanı ile ilgili açılan yarışmada kendi binalarımızı yıktık. 29 Ekim 2012 tarihinde valilik binasının boşaltılıp bize teslimi planlanırken eski Belediye binamızın sit alanında olması nedeniyle koruma kurulundan kararlar geç çıktı. Plan proje geç hazırlandı. Şimdiki hükümet konağı bize muhtemelen Mayıs ya da Haziran ayında teslim edilecek. Bizimde burayı yıkmamız bu seneyi geçer. En azından boş durmayıp buranın plan projelerini hazırlayalım dedik. Geçen hafta arkadaşlarımız imar komisyonundan oluşan bir heyetle İstanbul’a gitti. Jüride yer alan Sinan Mert Şenel İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı olmuş. Arkadaşlarımız görüştü. İnşallah biz kent meydanı projesi kapsamında ilgili arkadaşlarımızın üyesi nezaretinde bu projemizi yapacağız. Bize her türlü destek verilecek.”
MİNİBÜSLERİN OTOBÜSE
DÖNÜŞÜMÜ GÜNDEMDE
Durak yerleri ve hız kesiciler hakkındaki komisyon raporunda; Selçuklu mahallesi Hacı Kavas sitesi, Orhan Gazi mahallesi Kültür merkezi önü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü karşısı, Ali Çağlar Anadolu Lisesi karşısı, kapalı durak ve D durak levhalarının dikilmesi, Mareşal Fevzi Çakmak bulvarı karşısına D durak yeri levhası dikimini uygun gören Trafik komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Şehir içi minübüslerin otobüse dönüştürülmesi hakkındaki trafik komisyon raporuda karara bağlandı. Komisyon Başkanı M. Emin Birliktir, şehir içi trafik sorunu çözümü için minibüslerin otobüse dönüştürülmesi için gerekli inceleme ve araştırmaların yapılmasından sonra konunun tekrar meclis gündemine alınmasını uygun gören komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi.
TARİFE EKLEMESİ
KABUL EDİLDİ
Park Bahçeler Müdürlüğü’nce kullanılmak üzere; bir adet iki tekerlekli motorsiklet, bir adet kamyonet, bir adet panelvan ve bir adet tartan pist dökme finişeri alınması teklifi okunduğu şekli ile kabul edildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, artan hizmetler karşısında ne kadar çok araç alınırsa alınsın yetmediğini söyledi. Şehirde faaliyet gösteren halı ve koltuk yıkama işini yapanlarla, kuaför oto yıkama ticari faaliyetlerini yapanların Katı Atık Toplama ve Bertaraf Ücret tarifesi kısımlarının 7’nci maddesindeki ticari aboneler tarifesine eklenmesi teklifi oybirliğiyle kabul edildi.
AMATÖR KLÜPLERE YARDIM EDİLECEK
İl Özel İdaresi tarafından devri uygun görülen 03 AV 082 ve 03 UN 659 plakalı itfaiye araçlarının Belediye tarafından devir alınması teklifi okunduğu şekli ile kabul edildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2005 yılında devri yapılan araçların halen ruhsatlarının alınmadığını, devrin yapılacağını bildirdi. Kent Konseyi’nin sitelerde ambalaj atıkları biriktirme noktaları oluşturulması için tavsiye niteliğindeki teklifi okunduğu şekliyle kabul edildi. İlde faal olarak sportif faaliyetlerde gösteren amatör spor klüplerine spor malzemesi yardımı yapılması teklifi kabul edildi. Çoban, bu yardımın 2010 yılında da yapıldığını hatırlattı.
SATILACAK YERLER
ÖZELLİKLE AÇIKLANIYOR
Mülkiyetleri Belediye’ye ait Çetinkaya mahallesindeki 20. K. I.d pafta 3801 ada, 4 parsel ve 20.I.a pafta, 1184 ada, 8 parsel numaralı taşınmazların satışlarının yapılması, satış şartları ve muhammen bedellerinin tespiti için Belediye Encümenine yetki verilmesi teklifi oybirliğiyle kabul edildi. Çoban, özellikle satılacak ve imar plan tadilatı yapılacak yerleri bizzat çevresi ile söylediğini vurguladı. Kendisinin 10 yıl Belediye Meclis üyeliği yaptığını belirten Çoban; “20KId 7 parsel denilip oylanırdı. Burası neresi neyi kapsıyor bilinmezdi. Özellikle her yeri tek tek söylüyorumki ne yaptığımız bende meclis üyelerimizde bilelim istiyorum.” dedi. Satılacak yerlerden bir tanesinin ticaret alanı olduğunu belirten Burhanettin Çoban, Akarçay çevresinde Fen Lisesine yakın olduğunu kaydetti. Çoban bir tanesininde Zafer sitesine yakın olduğunu söyledi.
SATIŞ 20 MART’TA YAPILACAK
Mülkiyeti Belediye’ye ait Çetinkaya mahallesinde 21J-3A pafta, 2853 ada, 4 parsel numaralı iş merkezinde bulunan gayrimenkullerin 10 yıla kadar süreyle kiralanması, kira şartlarının ve muhammen bedelinin tespiti için Belediye Encümenine yetki verilmesi teklifide kabul edildi. Yeni hastane karşısında yapılan iş merkezinde satılacak dükkanlar bulunduğunu söyleyen Burhanettin Çoban, orada bir market, eczane yerleri, iki tane optik yerleri olduğunu söyledi. Çoban, burada bir lokanta, dükkan, bağımsız bölüm, bürolar ve düğün salonları olduğunu kaydetti. Burhanettin Çoban satışın 20 Mart Çarşamba günü yapılacağını belirtti.
POLİS LOJMANI İÇİN
TALEP UYGUN GÖRÜLMEDİ
Bayındırlık ve İmar komisyonu raporları oylanarak karara bağlandı. Çetinkaya mahallesi 20K-1C pafta, 4314 ada, 2 parselin imar plan değişikliği yapılarak konut dışı kentsel çalışma alanından ticaret alanına dönüştürülmesi hakkındaki rapor görüşüldü. Talebi uygun gören komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Bu alanın Yüntaş A.Ş.’nin karşısında olduğu belirtildi. Deper köyü Esentepe mahallesi, 6/2 18K-2B,19K-3C pafta, 5595 parselin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılmasını uygun gören rapor kabul edildi. Plan tadilatı ile blok nimaza çevrileceği, metrekare artışı olmadığı öğrenildi. Zafer mahallesi, 19K-3A pafta, 123 ada ve 71 ve 140 numaralı parsellerin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması hakkındaki raporda; Sözkonusu alana polis lojmanları yapılabilmesi için imarın 4 kata yüzde 40 olarak belirlendiği kaydedildi. Ancak inşaat için 5 kat ve yüzde 60 inşaat izni talep edildiği, bu talebin uygun görülmediği ifade edildi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti