Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kızılay on bin adet et ürünü dağıtacak

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı Fatih Okyar, on bin adet kutu kıyma ve et konservesinin ihtiyaç sahibi ve 65 yaş üstü evden çıkamayacak dar gelirli ailelere dağıtacağını açıkladı

Şube Başkanı Fatih Okyar, Türk Kızılayı Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak Ramazan Ayının da yaklaşması nedeniyle 10 bin kutu kuşbaşı ve kıyma konserve etin ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını kaydetti.
On bin kutu kuşbaşı ve kıyma konserve etin Afyonkarahisar Valiliği Vefa Sosyal Destek Gurubu çalışmaları kapsamında dağıtımının yapılacağını aktaran Okyar, “Bilindiği üzere Türk Kızılay Afyonkarahisar İl Başkanlığı Vefa sosyal destek gurubunun ana unsurlarından bir tanesidir. Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda vekâletle kesilen kurbanların etlerinden yaptırılan konservelerin her birinin 800 gram ağırlığındadır. Türk Kızılayı Genel Merkezi tarafından gönderilen konservelerin sayısının belirlenmesinde geçtiğimiz yıl kurban kampanyasında Afyonkarahisar’da verilen vekâletlerin sayısı etkilidir. Kızılay, kurban kesimlerini Et ve Süt Kurumu’nun kombinalarında gerçekleştirdi. Kesimi yapılan kurban etleri daha sonra yine Et ve Süt Kurumu’nun Ankara Sincan’daki tesislerinde 800 ve 400 gramlık kıyma ve kuşbaşı konserve haline getiriliyor. Raf ömrü 18 ay olan et konserveleri yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin sofralarına ulaştırılıyor. Et ve Süt Kurumu depolarında bekletilen konserveler yıl içinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Böylece kurban bereketi yıl boyunca devam ediyor. Konservelerin dağıtımında; her hangi bir geliri olmayan, kimsesiz, ihtiyaç sahipleri esas alınıyor.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti