Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kocatepe’den atalarımızın izinden yürüyerek İzmir’e varacağız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kocatepe’de Zafer Yürüyüşüne katılmadan önce CHP İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Soyer, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla atalarımızın bıraktığı izden yürüyeceğiz. Atalarımızın bıraktığı izden yürüyerek İzmir’e varacağız. İzmir’in kurtuluşu Türkiye’nin kurtuluşuna tekabül eder” dedi

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partisinin Kocatepe Zafer Yürüyüşü için geldiği Afyonkarahisar’da dün akşamüzeri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda; CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Hatice Semerci, İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Çoğay, Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Peynirci, İhsaniye Belediye Başkanı Tunay Türkmen ve çok sayıda partili hazır bulundu.
“KURTULUŞUN 100. YILI ÇOK HEYECAN VERİCİ”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyük Zaferin 100’ncü yıldönümü nedeniyle çok heyecanlı, çok gururlu ve çok duygu yüklü olduklarını söyledi. Soyer, “Yüz yıl ülkelerin ve insanların tarihinde çok uzun bir zaman dilimidir. Yüzüncü yılı yaşıyor olmak bize nasip oldu. Kurtuluşumuzun, kuruluşumuzun 100’ncü yılını yaşıyor olmak gerçekten çok heyecan vericidir. Yüz yıl geride kaldı ve hep beraber yeni bir yüz yıla geçiyoruz. Atalarımızın yüz yıl önce adeta yalın ayak ölüme koştuğu bu coğrafyada şimdi aynı sorumluluk duygusuyla aynı yurtseverlikle, aynı milliyetçilik, ulusalcılık adına ne derseniz deyin bu topraklara olan aidiyet bağıyla gelecek yüzyıla olan sorumluluklarımızı yerine getirme zorunluluğu var. Çünkü atalarımız bu cennet vatanı bize bırakırken kanlarıyla tam bağımsızlığımızı sağlayarak özgürlüğümüzü, cumhuriyeti, barışı, demokrasiyi kurdular. Yüz yıl boyunca kesintisiz bir barışı, demokrasiyi yaşamamızı sağladılar.” dedi.
“ASLA ENSİYE KARARTMAYACAĞIZ”
Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında demokrasiyi, özgürlükleri, barışı daha ileriye taşımanın herkesin boynunun borcu olduğunu belirten Soyer şunları kaydetti: “Bu hem atalarımıza olan vicdan borcumuzdur. Hem de gelecek nesillere, çocuklarımıza, torunlarımıza olan borcumuzdur. Bu bir dönüm noktası çok tarihi bir andır. İşte o an Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla atalarımızın bıraktığı izden yürüyeceğiz. Atalarımızın bıraktığı izden yürüyerek İzmir’e varacağız. İzmir’in kurtuluşu Türkiye’nin kurtuluşuna tekabül eder. Türkiye’nin kurtuluşunu 9 Eylül’de hep beraber 100’ncü yılını idrak edeceğiz. Gelecek yüzyıla umutlarımızı hayallerimizi, gelecek beklentilerimizi hep beraber taşıyacağız. Bu memleket, bu kadim kültür ve atalarımız bunu başardılarsa çok daha fazlasını yapmak hepimizin görevidir. Onların yaşadıklarını düşününce bizim bugün yaşadığımız sıkıntılarda neymiş ki diyesi geliyor insanın. O yüzden asla enseyi karartmayacağız, umutla, heyecanla, gururla ikinci yüzyıla hep beraber yürüyeceğiz.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti